SAHİL GÜVENLİK 2

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında efedede tarafından paylaşıldı.

  1. efedede

    efedede

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Selçuk/İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    MAKAMA

    Bodrum/Güvercinlik taraflarında balık avı yapmaktayız.Ava çıktığımız tekneler balık çiftliklerinin yakınlarına demir atmakta ve buralardan avlanmaktayız.Bunu bilmeyen yoktur sanırım.Teknecilerin dediklerine göre bu çiftliklerin 100 metre yakınına yanaşmak yasakmış başka yerde balık olmadığı için herkes havuzlara yanaşılmasını istiyor.

    Fakat tüm tekneler Sahil Güvenlik Botlarının kontrola gelme ihtimaline karşılık tetikte bekliyor.Limandan ayrıldığı anda telefonlar çalışmaya başlıyor ve tekneler birer birer havuzlardan açılmaya başlıyor,Sahil Güvnlik Botlarıda yanımızdan geçip gidiyor.

    Anlatmak istediğim bu durumu herkes biliyor,bildiği halde bu oyun her zaman aynen oynanıyor. Teknelerin çalıştırılması,havuzdan ayrılması,tekrar havuzlara yanaşması,çapayı tutturmak için bir sürü manevra yapması,Sahil Güvenlik Botlarının bunları kontrol etmek için için limandan açıklara gelmesi bir sürü akaryakıt israfına neden oluyor.Petrolü dışardan ithal eden bir ülke olarak azami akaryakıt tasarrufu yapmamız gerektiği halde bu kısırdöngü benim hem tuhafıma hem zoruma gidiyor.

    Havuzlara yanaşmanın neden yasak olduğunu bilmiyorum ama bunun havuzlara zararı varsa bunu havuz sahipleri ile tekneciler halletsin.Ara sıra kaçamayan bir tekneye yazılan ceza, harcanan akaryakıt masrafı kadar bile olmaz.

    Bilgilerinize sunmak istedim.


    Sahil Güvenlik Komutanlığına yukarıdaki yazıyı yazdım ve aşağıdaki cev
    abı aldım.Hiç yorumsuz aynen yazıyorum.





    İLGİ: (a) 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu

    (b) 2004/7189 Karar Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik
    Bilgi Edinme Başvurunuzu, İlgi (a) Kanun ve İlgi (b) Yönetmelik gereğince, başvuru usulüne uygun biçimde, İlgi (b) Yönetmelik eklerinde yer alan başvuru formlarını doldurarak yapmanız gerekmektedir. Bu maksatla Sahil Güvenlik Komutanlığı internet sitesinde (www.sgk.tsk.tr) yer alan "Bilgi Edinme" bölümündeki formu doldurarak müracaatınızı yapmanız halinde başvurunuz değerlendirmeye alınacaktır.

    Sağlıklı günler dileriz.

    SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI
     
  2. befalcon

    befalcon Sinan

    Mesajlar:
    1.694
    Şehir:
    Manisa
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bodrum balık avlarını duydum fakat hiç gitmedim. Hemen her mevsim Tekne ile dipten havuz kaçkını Çupra ve Levrek yakalanabiliyormuş. Burada Sahil Güvenlik üzerine düşen görevi yapıyor. Çünkü havuz sahipleri şikayet ediyorlar ve onlarda geliyor. Tabii Sahil Güvenliğin çıkış yaptığını gören kıyı esnafı kaptan dostlarına haber veriyor ve hepsi toz oluyor.

    Abim gitmişti bir zaman önce 40 parça çupra yakalamış. Saolsun bize de verdi birkaç tane ama tatları saman gibiydi. Foçanın kopes i daha lezzetli o derece yani. Orada amatör balıkçı ile dolu tekneler aslında denizlerimizi temizliyorlar. Doğal olmayan, üreme yeteneği olmayan avlanmasını dahi bilmeyen balıklardan çevreyi arındırıyorlar.

    Akaryakıt boşa filan gitmiyor bence. Ara sıra da olsa S.G. çıkış yapmasa bu tekneciler utanmadan havuzların içine bile olta attırır:D
     
  3. dizayn83

    dizayn83 göksel

    Mesajlar:
    50
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    silverstar
    Favori Makine:
    silverstar
    En İyi Avı:
    11kg yayın
    arkadaşlar istanbulda da limanlarda konuşlanmış sahil güvenliğin çıkış yaptığını ticari teknelere 50 TL karşılığı haber veren adamlar olduğunu duydum,neremiz doğru ki?
     
  4. zafdem

    zafdem zafer

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    270
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    çiftlik kaçkını çıpura vs. tutup zaman harcayacağıma marketten hazır alıp geçerim daha iyi..
    bu kaçkın balıklar beslenmeyi bilmediklerinden, çiftliklere atılan yemlerin altına dökülen artıklarından besleniyorlar ve gelişemiyorlar bu nedenle de tadı saman gibi oluyor.
    rastgele...
     
  5. Emre

    Emre Emre

    Mesajlar:
    1.279
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    İlginçtirki bende bodrumda bu turlarin biri ile güvercinlik tarafindaki çiftliklerin yaninda avlandim ve yakaladiğim çupralarin tadlari pekte kötü sayilmazdi :)
    Ha tabi kiyidanda çupralar yakaladim 700grlik 800grlik bunlarin tadi hepsinden daha güzeldi o ayri konu.
    Bu arada sahil güvenlikte gelmemişti :) Şans demekki
     
  6. efedede

    efedede

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Selçuk/İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    O Çipuraların çiftlik kaçkını olması çok düşük bir ihtimal. Bunlar deniz çipurası ama çiftlik balıklarının yemlenmesi sırasında dibe kaçan Palet yemlerle de besleniyorlar. Tadlarına gelince çiftlik balıklarıyla bence uzaktan yakından ilgisi yok. Gayet lezzetli. Yiyenlerin hepsi de beğeniyor.