Şahin KOCAER ŞaMalatya 12 Kg Sazan avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında görkemkocaer tarafından paylaşıldı.

1. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
  2. ponçzo

ponçzo burak yazıcı

sanki balık ölü bulunmuş gibi kaç gün kurumuş:)

3. kesf_i_alem

kesf_i_alem EROL

Balığı güneşe mi bırakıyorsunuz...Bozulmuş gibi duruyor...Bu sıcak havalarda balık birkaç saat içinde bozulabilir...aman dikkat diyeyim...

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    evet derisi sanki muşamba gibi ? ilk kez böyle bir olaya rastladım...

5. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    gerçekten tuttuysan tebrikler. sanki ölü yakalanmış gibi duruyor.

6. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    öncelikle tebrikler arkadaşlarında dediği gibi balığı güneşte bırakmışlar bozulma konusuna gelin ce o balık bence halen yaşıyordur benimde başıma çok geldi çünkü o boydaki sazanlar güneştede kalsa 7-8 saat yaşar
    :)

7. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    2. resimde biraz canlı görünüyor balık; abi.

8. regulus35

regulus35 Özgür

Favori Kamış:
    bilmiyorum
    Favori Makine:
    bilmiyorum
    En İyi Avı:
    1.5 kilo tatlı su levreği
    Öncelikle balık çok güzel abi tebrikler. Yem olarak ne kullandınız acaba??

9. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    balığın ölü bulunma giibi bişey söz konusu deil sadece 24 bekletlmş bide onca yoldan gelene kadar iyice kurumuş ama etinde bozulma felan yok

10. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Toplam 54 mesaj ve belkide okunan onlarca konu ve rapordan sonra "arkadaşlar fotoğraf ve video konuşsun" diyerek sanki kurutulup tahnit yapılmış bir sazan balığına ait bir kaç fotoğraf ve avdan 24 saat sonra evin önünde kayda alınmış bir video ve ardından "etinde bozulma yok" diye gelen bir açıklama bu mudur Görkem bey ?
    Açıkçası ben konuştuğunu varsaydığınız fotoğraf ve videolardan bir şey anlamadım.Türkiye' nin en büyük amatör balıkçılık platformu olan Balıkavı nete ve üyelerine ve dahada önemlisi avınıza biraz daha saygı rica ediyorum.
    Saygılarımla...

Son düzenleme: 29 Ağustos 2011
  11. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    noktası virgülüne katılıyorum benim birsey eklememe gerek yok hislerime tercuman oldun arkadasım sagol.

12. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    balık çok kötü gözüküyor sadece nedeni güneş mi ? sakın yanlış anlamayın yargılamak gibi birşey sözkonusu değil ona göre biz genç üye olarak balığı muhafaza yı da öğrenmek istiyorum

13. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    ne yapmamızı bekliyorsunuz ? ha maddi durmumuz yetmedi pinter alamadık kepçe alamadık ha gittiğimiz yer uzak ama mustafa bey polemik yaratmak yerine sadece uyarı yapabilirdiniz ben sadece paylaşım yapmak istedim ha ava inan ava saygıyı biz çok iyi biliyoruz millet 250 gram balıkları tutup balık tuttum diyenleri de gördük çantaları atanlarıda gördük yumartlı havyarlı balıkları alıp ben balıkcıyım diyenide usta balıkcılarıda gördük ha biz usta değiliz kendi çapımda eğleniyoruz bundan bi öncekli topikde videolarımızı izleyebilirsiniz ... ava saygıyı herkesten iyi biliyoruz hayırlı bayramlar
    görkem kocaer

Son düzenleme: 30 Ağustos 2011
  14. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    forumda suat gürkan olsun bir çok malatyalı dostumuz olsun bizleri iyi tanırlar balığı muhafaza edemedik balık yakalandı ve 24 saat halenavımızı sürdürdük mesafemiz merkeze uzaktı 38-40 derece sıcaklık vardı yanlış düşünenler için açıklama yapmak zorunda değilim bizi bilen bilir ...

15. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Görkem bey sizede iyi bayramlar diliyorum.
    Polemik yaratmadım gerçeklerden bahsettim.Bu bir polemik değildir nicelerini tanıyorum soğan çuvalında, bez yoğurt torbasında balığını muhafaza eden ıslatıp gazete kağıdına saran ve koruyan.Başında dedimki yazılan 50 mesaj ve okunan onlarca rapor ve konu ha bu foruma giripte sadece yazdıysanız ve okumadıysanız ona bir şey diyemem.Bir sürü konu var balık nasıl muhafaza edilir bir sürü rapor var nasıl yazılır diye örnek alabileceğiniz.Demişsiniz fotoğraflar konuşsun, video konuşsun, görseller bu kadar konuşuyor işte bu kadarını anlatıyor bize.
    Amacım sizi rencide etmek değildir burası bir aile burda her zaman insanlar alkışlanmaz benimde hatalarım varsa söylensin şöyle geriye doğru bakın hatta söylenmiştirde ben hiç alınmam ders çıkarırım ve ona göre davranırım.Bence sizde öyle yapın Amatör balık avcılığında demogojiye yer yoktur bazı malzemeler için maddi durumunuz elvermiyor olabilir Video çekimi yapan cep telefonu nasıl önemli bir ihtiyaçsa sizin için balık avında livar önemli bir ihtiyaçtır bunu illaki dışardan almanız da gerekmez kendinizde yapabilirsiniz forumda okuduysanız gezdiyseniz bu işe gönül vermiş kendi malzemelerini üreten kardeşlerimiz var.Yukarıda bahsettim yoğurt muhafazası olarak kullanılan bez torbalar güneş geçirmediği için livar olarak kullanılabilir hatta dışını ıslatıp balığı için e koyarsanız termo livar olur yani serinde tutar.Hatta hiç yapamadınız 3-4 kat gazete kağıdını ıslayıp balığa sararsanız oda aynı görevi görür.
    Bir diğer husus böyle iri bir sazanın avının raporu böyle olmamalıydı fotoğraflar emin olun bir şey anlatmıyor yani konuşmuyorlar :)
    Avın hikayesi hangi malzeme hangi yem gecemi yakalandı gündüzmü yemleme yapıldımı,ne kadar mücadele etti vs vs daha bir çok ayrıntı yazılsa daha hoş olurdu bizlerde bu kadar gerçeği bir seferde söyleyip seni üzmezdik.
    Umarım bu konudaki ilk başta yaşadığın sinir ve öfkeden kurtulur aklı selim düşünür vede gerçekleri görürsün.Malatya'ya selamlar saygılar..

Son düzenleme: 30 Ağustos 2011
  16. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    yaptığınız mualeme sanki hazır balığı ele alıp fotoğraf çektirmiş gibi davranmanız....

17. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Balık sudan cıkartılıp topragın ustunde butun gun bekletılmıs gibi. İlk basta maket sandım :D Lütfen balıkları yakaladıktan sonra kafesde veya bir torbanın ıcınde muhafaza edelim onlarında canı var balıgı gorunce içim cız etti :S

18. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    arkadaslar file sepet yoktu balıkları yakınımda bir tarladan buldugum cuvalın icine koydum suya saldım aksam giderke balıkları cıkardım hepsinin gözleri yerinden cıkmış bembeyaz olmus balıklar anladımki cuval gubre cuvalıymış balıkları o hale getiren kömür cuvalı gübre cuvalı nebileyim buna benzer seylerle balıkları muhafaza etmeyin hic bir seyiniz yoksa balıgın yanagından gecireceginiz bir ip ile ipe bagladıgınız bir agacdalı balıgı ölmeden suda günlerce muhafaza eder. balık buyuk kacar diye düsünmeyin balık kacamaz iyi bir sekilde baglanırsa ipe agacdalı

19. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    benim anlamadığım şu.
    tamam balığı muhafaza edemediniz ki bu mazeret değil aslında hiç birşey bilmiyorsan biraz misina kesersin solungaç kısmından geçirip düğüm atar suya bırakırsın vs bir sürü yolu var bu işin.
    herşey tamam da bu balık 24 saat beklenmiş evin önünde fotoğrafı çekilmiş yenilmeyecek kadar kötü görünüyor ken neden suya iade etmediniz yemeyeceğiniz balık neden 24 saat kadar veya daha fazla dışarda beklemiş.
    daha öğrenecek çokkkkk şey var.

20. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    bilip bilmeden lütfen yorum yapmayın balık yakalındı ve sudan çıktığı zman diğer balıkcılar görmemiş gibi fotoğraf çektirmeye geldiler tabi balık zedelendi çok zedelendi bişeyde diyemedk ha balığı suya koymayı msina ile bizde biliyoruz ama suda ölen balık muddar diye biliyoruz onn için arabın bağajına koyduk 24 saat bekledi tabiki balık kupkuru olur o sıcaklıkda