Sahte balik dökümü

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Ellerine sağlık abi(balıkçı 34) güzel olmuş.Benimde tuzlu su için denemelerim oldu.Ben ağaçtan yaptım fakat.Bunu kesinlikle biliyorsundur ama yanlış anlama.Buarada asıl maharet boyamasında.Balığı balık yapan boyama ve verilen çekicilik.Bunun en büyük kanıtı piyasadaki balığa benzemeyen, hatta alakası olmayan sahteler..Boyama işinide başarırsanız çok güzel avlara imza atabilirsiniz....

Kalıp işine gelince çeşitli alternatifler var.Alçı,Model Çamuru,Hamur haline getirilmiş kağıt vs vs....Yalnız dişçi malzemesi dedikleri olay biraz pahalı gibi sanırsam.Eğer birden fazla yapıp eşe dostada satar veya veririm diyorsanız karlı olabilirsiniz ama bir iki tane yapayım derseniz sıkıntı gibi, yanlış hatırlamıyorsam malzemeler 50 tl civarlarındaydı.Bu malzemeyi(kalıp işini gelibolu rapala diye tarif edilen rapala imalatın da da görmüştüm).Onlar polyester malzemesi de kullanıyorlardı sanırsam.
    Neyse uzatmadan pahalı yada ucuz bunu keyif olarak yapmak isteyenlerde olabilir.
    Önemli olan boyama işi, o çekiciliği vermek.
    Sevgiler saygılar............

2. despe

despe Emre

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    En İyi Avı:
    1.216 gr karagöz
    abi ne tür malzeme ile döküm yapıyorsun. zannedersem kalıp çıkarmak için alçı kullanıyorsunuz ?

kullandığınız malzemeler ve nereden temin ettiğiniz ve de yapımda ne tür bir yol izlediğinizi paylaşabilir misiniz ?

teşekkürler.

3. despe

despe Emre

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    En İyi Avı:
    1.216 gr karagöz
    dişçiler genelde dentin denen pembemsi bir malzeme kullanırlar kalıp için. bu malzeme çok sert bir malzemedir.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben silikon kaucuk kulaniyorum kalip icin,kalibi cikarmak icin izlemis oldugum yol,ayni Burak Karadeniz beyin yapmis oldugu yol,googlede aratirsaniz kendisinin cok güzel bir anlatimla yapmis oldugu calismasina ulasabilirsiniz,dökülen plastige gelince,burada kirilmasi zor olan bir plastik kulanmaya calisiyorum,silikon kaucugun cok cesitli malzemesi var,hatta bazi silikon kaucuk ile kursun bile dökebilirsiniz 450 dereceye kadar dayanikli olanlarini biliyorum,benim kulanmis oldugum RTV NV olan cesidi,tabiki daha yeni bir calisma icindeyim cok fazla bir tecrübemde yok,arayislarim devam ediyor tam bir sonuca ulasirsam sizlerede anlatmaya calisirim...

5. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Tam bilmiyorum adi nedir ne değildir.Kalıp alınan malzeme mavi yeşile kaçan yumuşak bir şeydi.Ana balığa polyester kullanıyorlardı...Malzeme fiyatı hakkında bilgin varmı...

6. despe

despe Emre

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    En İyi Avı:
    1.216 gr karagöz
    sağol abi teşekkürler.

7. despe

despe Emre

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    En İyi Avı:
    1.216 gr karagöz
    malzeme fiyatı hakkında bi bilgim yok. bu malzeme dişçilerin damak yapmak için kullandıkları malzemedir.

8. ksensoy

ksensoy kaan

Favori Kamış:
    Daiwa Saltiga
    Favori Makine:
    Abu Garcia Ulturacast
    En İyi Avı:
    Turna 76cm
    Denge ve agirlik

Sevgili selim bey,
    bende ayni yontemle bazi denemeler yaptim.

Ancak, taklit olanlarin orjinalleri ile ayni agirlik da olmasi denge ve aksiyon acisindan onemli ve birde ses meselesi var.

Bunlarla ilgili tecrubenizi ogrenmek isterim.

sevgiler.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kaan bey aslinda daha deneme yapmaktayim,orjinalle taklidi arasinda fark olacaktir tabikide,olmalidirda yoksa suc islemis oluruz,aslinda simdilik yapmis oldugum zalt sahtesinde denge sorunu fazla yok,agirligida plastigin icine karisacak bir pulfer toz ayarliyor zaten,1 kilo plastik,1 kilo sertlestirici ve 4 kilo pulfer toz ile tam 6 kiloya cikarabiliyoruz malzememizi,bu pulfer toz sahteyi daha cok hafif ve sert yapiyor,sahtenin kirilmasini önlüyor,bu toz ile sahtenin agirligini dengeleyebiliyoruz tabiki ayari bulmak lazim,ayrica ici bos olan sahtelerle ilgilide calismalarim devam ediyor,ses olayina gelince,burada sahtelerin icine takilabilecek 2-3cm arasinda hazir satiliyor bu aparatlardan,bu olmazsa ben icinde mürekkep olan ve kalemlerin icine takilan mürekkep tüplerini düsünüyorum,bunlarin hepsini detayli olarak tam bir sonuc alirsam buraya ekliyecegim,tabiki bu isler zamanla olabilecek seyler,tahminen 6 ay ile bir sene sürer bu calismalarin sonucu,sonuc güzel olursa buraya ekleyerek sizleride bilgilendirmek istiyorum,saglicakla kalin...

10. ksensoy

ksensoy kaan

Favori Kamış:
    Daiwa Saltiga
    Favori Makine:
    Abu Garcia Ulturacast
    En İyi Avı:
    Turna 76cm
    Agirlik, denge ve ses

Agirlik konusu damakli sahtelerde ve batanlarda sorun oluyor yoksa yuzen sahtede sadece atis mesafesi acisinden onemli. Ben balsadan yaptiklarimda, agacin icini oyarak buraya yerlestirdigim yada eritip akittigim kursun ile bu sorunu cozmeye calisiyorum.

Ses meselesini ise balsada ici oyulmus agaci yapistitici ile sertlestirip, CD kapaklarindan kesilmis plastik bolmelerin arasina koydugum bilyelerle cozmeye calisiyorum.

Dokum sahtelerde ise, hoby dukkanlarinda satilan alaminyum tubleri kesip icine bilye ilavesi ve agizina yine CD kapagindan kesilmis plastiklerin kapak yapilmasi ile ev yapimi ''rattles'' kullaniyorum.

Bilye en cok plastige carptiginda ses cikariyor.

Ancak gerek kursun gerekse bu ses tublerinin dokumde plastikden cikip formu bozmasi yada dengede olmamasi sorunlari bu asamadaki en belirgin problemler.

Bu konuyla ilgili paylasilmasi gereken bir meselede, silikon kaliplarin, tek parca mi yoksa Sn. Karadeniz kardeslerin paylasimindaki cift parcali kalip olmasi.

Tek parcali kaliplar, cok daha temiz sonuc verir ve kaliptan cikarma sonrasi, zimpara vs temizlikleri minimum dur. Buna karsilik iclerine agirlik yada ses tubleri yerlestirmek neredeyse imkansizdir.

sevgiler

Son düzenleme: 15 Haziran 2010
  11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bir kac cesit denemelik boyama yaptim,nasil oluyormu,baligi cezbedebilirmi sizce...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

12. fish founder

fish founder Özgür

balıkları bilmem ama beni gerçekten cezbetti Selim Abi,
    Eline sağlık,
    yeni çalışmalarını kesinlikle bekliyoruz,

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Selim abi bunlar ne tatlı şeyler olmuş maşallah.. Abi kesinlikle iş göreceklerdir tabi.. Bi kenarınada imzanı koy abi, orjinallerle karışmasın.:)

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Özgür sana bir kac tane yapayim bu zalt sahtesinden,dene bakalim denizde is yapacakmi,sen bana deniz icin renk örnekle bende o tonlarda boyayip sana getireyim bu zalt sahtesinden,sayet denizdede is yaparsa örnekleri sende,sizlerde yaparsiniz bu sahteden...

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sagolasin Rifat birseyler yapmaya calisiyorum,zalt sahtesinin kendimce is yapabilecek renklerde cokca yapmaya calisiyorum...