Sahte balık kayıplarına karşı düzenek.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)

Biraz internette araştırdım. Uygulamada başarılı gibi görünüyor ama takım hazırlaması biraz meşakkatli.

Bugün, kafamdaki takımdan bir tane yapı yarın deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak.

Aksiyon meselesine gelince. Boğazda yapılan rapalacılık ile diğerini pek birbirine benzemiyor. Bir kere akıntı çok kuvvetli, kullandığımız kurşunlar çok ağır. O yüzden ben şahsen aksiyonu çok etkileyeceğini düşünmüyorum.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Boğazda yapılan şey, rapalacılık değil zaten. Orada olan, kıyıdan sıyırtma, yani trolling olayı sadece. Teknenin arkasına bağlayıp gezmenin bir farklı versiyonu.

Boğazda rapala atılan balıklar lüfer ve palamut. Her ikisi içinde sahtecilik kuralı bellidir: At, son sürat çek, at son sürat çek. Yani bu balıklar çok fazla sahte seçmez. Hatta kaşıklar her zaman daha iyi netice verebilir. Şimdi sahte seçmez demek, ne idiği belirsiz sahtelerde olur demek değil elbette. Ama bunlar bir levrek gibi, bir turna gibi aksiyon yapan sahte olsun demez.

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Ucuz sahteler kullanmak alternatif bir çözüm olabilir :)

Az takan meralar da güzel bir yöntem :)

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Evet. Bir takım yaptım. Yarın deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak. Telefonumla bir de fotoğraf çektim.

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Evet arkadaşlar, sabah akşam yaptığım takımı denedim. Bu kadar uğraşmaya değmeyeceğine karar verdim.

Sabah fena yağmur ve sert rüzgar vardı.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kerem merhaba,

takımın randımanı nasıld? Yada şöyle sorayım kurşun takıldı mı, atış ve çekişte, belki aksiyonda neler gözlemledin?:)

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Nuri Ağabey, başlıca sorun stopperların durmadan kayması oldu. Belki takımı hazırlarken silikon desteğiyle sağlamlaştırmak bir çözüm olabilir.

Ve, evet kurşun takıldı ve bu düzeneği düşünmemde ki asıl amaç olan, rapalayı kurtarmak ne yazık ki bu düzenekte de sınıfta kaldı.

Misina, zorlayınca şok düğümünden patladı. Yani mesela şok kullanmayıp 0,35 lik misina kullanmış olsaydım belki rapala kurtulabilirdi ama, takım en zayıf yerinden gidiyor. Bu durumda 0,25 lik misinanın şok misinasına bağlandığı yerden gitti.

Yalnız ilginç olan rapala bedeni hiç dolaşmadı. Takılıncaya kadar 30 kere at-çek yaptım ve bir kere bile dolaşma sorunu olmadı.

Ama avlakta yapılacak bir takım değil.

8. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500

bence kurşun misinasını biraz daha ince bedene bağlamak ve kurşunun kendini teslim etmesi. oysa bana göre 0,20 bedene kurşun takılabilir bu 0,25 de olabilir. koptukça takmak mantıklı. lüfer e atılan bir rapala 15 liradan aşağı değil. oysa kurşun maliyeti çok düşük. tabi 150 gr atacağımız bu durumda 125 atmak gerekebilir.

9. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Çok fazla teferruata gerek yok cenaninin son gönderdiği fotoda kurşu buraya takılacak dediği yerdeki klipsli fırdöndü bu işi çözer.Dikkat kilitli demiyorum klipsli diyorum zaten bunların özelliği normal çaparrideki gibi takılınca abanacaksın misinaya çekeke çeke klips açılır.Kurşun olduğu yerde kalır.Takım geri gelir .Şu anda tam düzeneği gösterremiyorum ama dediğim gibi klipsi fırdöndü.

10. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Kurşun takılması çok olmuyor, genelde Rapala iğneden takılıyor bir yerlere. O zaman kaçınılmaz son gerçekleşiyor malesef. Kurşun taklmalarında sağdan soldan çekildiğinde bir şekilde kurtulma olabiliyor. Fakat kurşun takılınca Sahtemizde dibe oturuyor ve iğneleri takılınca artık kurtulma şansı çok zor oluyor. En iyi çözüm ucuz sahte kullanmak.