Sahte gümüş kefal / El yapımı (Seriye devam)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Evet evet, bence de çok abarttı artık :)
    Modelin seçimi, istediği özelliği sahteye yerleştirmesi, onu sabitlemesi...
    Her şey o kadar güzel ki,balık olup atlayasım geldi. Sabır ve hassasiyet süper.

Sahte yapmak isteyenlere çok önemli klavuz bilgiler bunlar.
    Ellerinize sağlık.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim

:) Teşekkür ederim arkadaşım. Sahte yapımına başlayalı çok olmadı, ancak başlamadan önce o kadar çok araştırma yaptım ki özellikle tekniği konusunda, şimdiden epey bir arşiv birikti bilgisayarımda. Model seçiminde en önemli faktör çocukluğumdan beri balık merakı olsa gerek. Levrek ve lüfer avını çok seviyorum. Tatlısu avcılığım pek olmadı. Gerçekten sabır ve dikkat istediği kesin, özellikle vermek istediğiniz aksiyon için. Gerisi sizin isteğinize ve hayal gücünüze kalmış. Neticede hobi olarak başladığım için çok büyük zevk veriyor yapması, önemli olan da yaptığın işten zevk alıp severek yapman. Mutlaka sonuç alıyorsun o zaman. Yabancı siteleri gezdiğimde gördüğüm; çok yolun başında olduğum kesin. Detayları paylaşmak istedim. Çünkü yapmayı düşünen arkadaşlar olursa diye, paylaşım arttıkça çok daha güzellerini yapan arkadaşlar olacaktır eminim.

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Yücel bey ilginiz ve beğenilerinizi ifade tarzınız için. Yanlış anlaşılmaması için bir konuya açıklık getirmek isterim. Çok olmadı biliyorsunuz sahte yapımına başlamam. Tamamen hobi amaçlı, "İnternette görüp de çok beğendiğim ama maalesef Türkiye' de bulunmayan bazı sahteleri acaba kendim yapabilir miyim?" düşüncesiyle başladım. Çok araştırdım yapım tekniklerini ve şimdiden evdeki bilgisayarımda kocaman bir arşiv oluştu bu konuda. Zaman içerisinde yeri geldikçe sizlerle de paylaşıyorum zaten. Kendim de yeni birşeyler katıyorum arasıra. Çok keyif alarak ve geniş bir zamana yayarak kendim için yapıyorum. Sipariş alıp da satış yapmayı düşünmemiştim başlarken. Ancak sizler gibi değerli dostlarımı da kırmak istemem. Netice de ben de olsam çok beğendiğim bir şeye imkanlar dahilinde sahip olmayı isterdim. Sorun değil sizin için de bir tane yapıp yollarım. Hem denemiş olursunuz ve bizlerle sonucunu paylaşırsınız. Beğenmeniz ve avladığı balıkları bizlerle paylaşmanız bedelini fazlasıyla karşılar :) Bana özelden adres bilgilerinizi yazarsanız bittiğinde size yollarım.
    Tekrar teşekkür ederim ilginize, sağlıcakla kalın.

4. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    çok güzel olmuş ellerinize sağlıık birde bunların titreşimli ve ışık sistemlisi olsa çok süper olur yada kendiliğinden yüzebilen olsa :)

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi süper olmuş ellerinize sağlık:) kafama takıldı şimdi abi,sizin envarterde kefal in yahut sardalye nin kopyası varmı abi:confused:

6. cappadocia

cappadocia mehmet

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 240cm 10-40g
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 4000 FD
    Benim bile atlayasım geldi, elinize sağlık...maşallah diyelim. Özcan bey, Nevşehir üniversitesinde çalışıyorum, kayserideydeniz sizinle tanışmak isterim.sağlıcakla kalın..

Son düzenleme: 10 Ağustos 2011
  7. SAMET41

SAMET41 Samet Dikmen

En İyi Avı:
    İlk Avım Karagöz 500 gr.
    Eline Sağlık Özgür Abi Çok Güzel Olmuş. reeling

8. Şabander Güngör

Şabander Güngör Şaban Güngör

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH 420
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000FB
    En İyi Avı:
    Sarayburnunda 2004 yılı 7 adet Lüfer Kaşıkla
    ellerine saglık harika olmuş.bu sektörde başarılı bir türk firması olman dileklerimle.bizleri gururlandırmanı bekliyoruz.

9. kerempek

kerempek kerem

eline sağlık çok güzel olmuş.Gerçeğinden güzel :)bu malzemeleri nerden sağlıyorsun ? Bir de hangi aletleri kullanıyorsun kanalı falan açmak için. Hatta genel olarak hangi aletler gerekiyor ?

Bir de yabancı site tavsiyen var mı ? Ben de yapmak çok isterdim. El becerim kötü ama :)

Teşekkürler.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Özcan abi nerelerde? Çalışmalarını ilgiyle izliyordum ancak bir kaç aydır çalışmalarını göndermez oldu sanırım.

11. emreksk

emreksk Karsiyaka

Favori Kamış:
    remixon katana
    Favori Makine:
    penn 345 gti 2
    En İyi Avı:
    1.200 gr kalamar
    Cok güzel olmus ya,helal olsun...

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Işık sistemlisini yaptım. Titreşimli de kolay gibi gözüküyor ama kendinden yüzen biraz zor gibi :)

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Geç bir cevap oldu kusura bakma arkadaşım. Envanterde kefal ve sardalya çalışmam epey birikti.

Teşekkür ederim Mehmet bey. Kayseri' ye geldiğiniz bir gün rasanız müsait olduğumda görüşürüz elbette . 0536 2284968

Teşekkür ederim Samet .

:) Firma olarak üretime başlamak için epey bir masraf gerekir. şimdi bile evde sermaye epey çoğaldı :) Ama bir sponsor işi çözebilir ileride belki.

Teşekkür ederim. Malzemeleri ihtiyaca göre çok farklı mağazalardan topluyorum. Örnek verirsem. Balsa' yı Koçtaş, epoksi'yi ithal, bilyalar bisikletçi ve balıkçıdan, boyalar hobi marketten gibi. El motoru olarak da Dremel kullanıyorum ve diğer basit el aletleri. Google' dan handmade lure veya lure making olarak aratırsan pek çok site karşına çıkar.Ama özellikle bu sitedeki açılan konuları incelemeni tavsiye ederim. http://www.stripersonline.com/f/169/lure-building

Geldim. :) Epey bir inzivaya çektim kendimi.

:) Sağol

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Özcan abi vallahi helal olsun resmen canlı gibi hatta neredeyse canlı balıktan bile daha canlı ve göz alıcı olmuş :) bunların bol avcılık sağlayacağından hiç şüphem yok benim, elinize emeğinize sağlık... Maşallah hem el becerinize hem de sahteye..
    Saygılar...

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    İltifatların için teşekkür ederim Ersin kardeş. Bu sahtenin aksiyonu da çok güzel oldu. Yeni çektiğim, küvetteki aksiyonunu da ekleyeyim yeri gelmişken. Selamlar.

http://www.youtube.com/watch?v=atXm82A1teA&feature=youtu.be

16. bahadirozcicekci

bahadirozcicekci Bahadır Özçiçekci

Merhaba Özcan ,hakikatten görüntüsü kadar yüzüşüde çok güzel olmuş . Ne diyelim uygun zaman ve uygun durumda Balık kandırmamasına imkan yok. Ellerine sağlık devam.buradan ayrıca bana da sahte yapımında verdiğin destek ve paylaşımın için ayrıca teşekkür ederim.

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Harika emeğinize sağlık.

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Rica ederim Bahadır. Senin de sahte balıkların oldukça başarılı; eminim ki çok güzel eserler ortaya çıkaracaksın. Sonuçları da mutlaka zahmetine değecektir yeri ve doğru zamanı yakalarsan. Teşekkürler dostum.

Teşekkür ederim.

19. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Güzel bir çalışma, emeğinize sağlık..

20. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    benim merak ettğim tuzlu suya nekadar dayanıyor birde yapıştırıcı olayı nasıl.Açılma filan olmuyor dimi zamanla...holagramlar güzel yapışmış birde.Tebrikler ve ellerineze sağlık...