Sahte Kurbağa TANITIMI (LiveTarget)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında achilleus52 tarafından paylaşıldı.

1. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    hepsini anlatacağım paşam merak etme :D , göbek ayarı hatta kalama ayarı bile etkiliyor, fren sistemini ise 9 ve altındaki seviyelerde kullanırsan karışma riski dahada yükseliyor, ben şuan 6 da kullanıyorum ve hayatımda atmadığım kadar uzaklara yem atıyorum...
    İyi çekimler bu arada :)

2. rapalacikral

rapalacikral ali

tatlı su için mükemmel.
    çok balık alırsınız.

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    inşallah, benim merakım bu mevsimde işe yarayıp yaramayacağı.

4. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    Hadi bakalım hayırlı olsun ne zaman gidiyoruz denemeye belki bir tanede ben edinirim dikkatimi çekiyordu bu sistemde kullanımı hakkındaki yorumlar hiç iç açıcı degil sen çözersin diye tahmin ediyorum artık levrekler korksun :) bu arada geçen sefer avlandıgımız yerde 2-3 kişi vardı 10 tane flan levrek tutmuşlar orda bu ekipmanı bir dene derim

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Teşekkürler Üstad. sen ne zaman istiyorsan ozaman gidelim :) ayrıca yeni bir şamandıra sistemi daha geliştirdim, levrekler gerçekten şimdi korksun :D :D

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Güzel ürün.. turnada iş yapacağı kesin.. sabah erken kasnada atlar ama ağız yapısı turnaya göre ufak nasıl sonuç verir acaba..

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hakan hocam bir videoda gördüm dailymotion'da yandan yundan ısırıyor. 2 gündür avlığa gitme fırsatım olmadı bir türlü

8. fuat36

fuat36 M.Fuat GÜNER

Peki öyle olsun, en iyi kurbaa benim kurbaam diyosunuz yani:) . Ama insan düşünmekten kendini alamıyor madem bu iş ayakkabı bağıyla oluyor, bu kadar stil (casting,spinning vb)teknik(wtd,jerking,twitching,trolling,jigging türkçe karşılıklarını yazmayacağım özür dilerim) suni yem(top water,floating,sinking,suspendingi diver,mid-diverideep diver,jerkbait) niye var?

Videoları bekliyoruz ve umarım şansınız yaver gider yakışıklısından bir kasna takılır yeni oltanıza.

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    aksiyon diyorsanız, size bir aksiyon söyleyeyim, bu balık, hareket halindeki bir bota, sabitlenmiş olan oltaya bile geliyor. okadar teknik ve still ne için diye soracak olursanız, okadar teknik ve stillin içinde bu balığı en iyi yakalma şekli (sığ sularda ) top water (su üstü) yemlerde kullanılan birkaç tekniktir, keşke Türkiye'de bu balık olsada ayakkabı bağını bende denesem :) :) Bu balık için yapılan şampiyonaların saatlerce süren videoları var, orada bakın hangi teknikler kullanılıyor :)

Örneğin adamın kullandığı tekniğe bakarmısın Fuat abi, nekadar zor değilmi largemouth için :D :D
    http://www.youtube.com/watch?v=rzQS_s7_18w

uzun lafın kısası Fuat abicim, bu balık neredeyse herşeye atlıyor.

Ayrıca Fuat Abi, en iyi yem benim yemim gibi bir derdim yok :D aman yanlış anlaşılmasın, ben sadece fikrim ile hareket ettim bilgim ile değil :)

10. fuat36

fuat36 M.Fuat GÜNER

Erkin Bey,

Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, en iyi yem sizin yem demek gibi bir kastım yoktu, sadece biraz takılayım dedim. Ben yanlış anlaşıldaysam da kusura bakmayın. Largemouth bass dediğiniz gibi herşeye atlıyor olabilir ancak bu biraz da balığın yoğunluğu ve beslenme rekabeti ile de ilgili bence. 14-15 sene öncesinde Alba Star'ın demir kaşıkları vardı, epey büyük, üzerinde saç kavurma yap yani (biraz abartmış olabilirim:). Bu kaşığın peşinden 2-3 turnanın geldiği çok olmuştur. Hatta tekne avlarında özellikle yakından da ısırırsa bi de acaip metal ısırma sesi duyardık:)

Uzun lafın kısası, sizin gibi meraklı ve paylaşımcı insanların şevkini kesinlikle kırmak istemem, küçük bir takılmaydı sadece. Bolu'ya da yolum düştüğünde sizi kesinlikle arayacağım. Her ne kadar akarsu avcılığı da çok zevkli ise de göllerde kefal avcılığını çok severim.Sizin mekanlarda avlanırız kısmet olursa.

Eskiden Kurtboğazı ve Eğrekkaya'da harika av verirlerdi kefaller, özellikle Eğrekkaya kendine has bir bölgeydi, bütün gün beklersiniz balık yarım saat girer bulunduğunuz koya eğer şanslıysanız ve iğneği açtırmazsanız en öcüsüden nasibinizi alırdınız.En azından benim hatıralarım böyle. Şimdiki aklım olsa tuttuğum bütün kefalleri suya iade ederdim. Şimdilerde herkes bu barajların (Kurtboğazı , Eğrekkaya ve Akyar )perch istilası altında olduğunu ve turnanın tehlikede olduğunu söylüyor ve buralara perch balığını aşılayana rahmet okuyor.Kimse de çıkıp kardeşim burada turna da yoktu, buraların yerel balığı, kefaldi, sazandı, in balığıydı (kara balık) demiyor maalesef. Hatta bir başka forumda birisi bu balığı (kefal) kurtboğazına kim attı diyordu, hasbel kader yakalamış.
    Biraz fazla uzattım galiba, ama gerçekten çok üzülüyorum Ankara civarındaki barajların durumuna.

Kolay gelsin, görüşmek üzere...

11. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Fuat Abi ben takıldığının farkındayım :( ben mi çok ciddi bir imaj çizdim :( kusura bakma olur mu. bende şaka maksatlı yazdım saygısızlık ettiysem affola :(

12. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Vakti zamanında ebaydan farklı kasna sahteleri alırken river2sea markasının hemen hemen aynı ürününden almıştım ama sezonda kasna için bir türlü denemek nasip olmadı.Kanca yapısı itibari ile kasnada başarılı olacağı aklıma yatmadı.Kolleksiyon olarak takım çantasında duruyor.

13. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    İlkbaharda görücüye çıkacak bakalım, açıkçası bende kasnada pek ümitli değilim ama turnada özellikle sığ sularda ilk 3'ü zorlar, ama bu seferde turnanın dişleri problem olabilir, tek balık için 30 tl lik sahteyi heba etmeyelim :)

14. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Bizim buralarda tek turna avlağı vardı.geçen sene 5-6 sefer yoklayıp hiç vuruş alamayınca dünya paralar verip çeşit çeşit aldığım rapalalar avlağın yeni tebliğle 2016 sevonuna kadar yasaklanmasıyla beklemeye geçtiler.Şunu söyleyeceğim keşke bir ısırık alsalardı.Kurbağamı parçalasalardı.:D

15. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Abdullah hocam yanlış anlaşılmasın 2016'ya kadar değil 15 Aralık-31 Mart arası yasaklandı. Her yıl olan mevsim bu...

16. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Bizim avlak tamamen yasaklandı.Ha derseniz ki yasak uygulanıyor mu yok botla avlanan bile var.
    Amasya Yedikır sulama göleti.Eh bundan sonra tek alternatif kasna

17. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    merak ettim, sebebi ne acaba ?

18. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Sebebi hakkında kesin bilgim yok tahminim popülasyondaki düşüş olabilir.Bundan 10 sene önce çok güzel turna çıkıyordu.Barajın setinde gezerken balık çeken kaçıran bir sürü avcı görebiliyordunuz.Şimdi 15-20 balıkçı 1 balık ancak alabiliyor.Bir tafartanda popülasyon kimin umrunda başka sebebi vardır diyorum.

19. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Merhaba Erkin bey,bende Boluda avlanıyorum,bence bizim meralarımızda balık tutmaktan çok zevk için denenebilir,çünkü rapala atışını engelliyecek kadar çok otluk alan yok,bu yüzden sahte kurbağa yerine raplalar daha etkin olur.Amaç turnaysa yemi batırmak daha iyi oluyor,levrek zaten herşeye atlıyor,bunada atlıyacağına eminim.Kefal için birşey diyemeyeceğim,şahsen canlı yem ile çok kefal aldım,büyük rapalalarlada aldım,yani insanı şaşırtacak kadar büyük yemlere atlıyabiliyor,bunada hayır diyeceğini sanmam ama rapala bu yemden çok daha avcı olur buna eminim.

20. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Önerileriniz için çok teşekkür ederim Onur hocam, Bolu'nun neresindensiniz, tanışıp beraber avlanmak isterim
    Saygılarımla...