Sahte Yem Saklama Çantası/Lure Bag Yapımı II

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sahte kovanı :D :D

2. beyazbayrak

beyazbayrak İBRAHİM ŞİRİNTUNA

kardeşim ne diyeyim süppppppeeeerrrr diye bileceğinm tek kelime eline sağlık

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Murat abi oncelikle tebrikler.Dun bu konuya bakiyordum ama tam konuya cevap yazacakken bilgisayar kafayi yedi.
    Dun bunu gordum ve senden esinlenerek bugun bende kendime bu tarz bisey yaptim.Benimki senin yaptigin kadar profesyonelce olmadi ama simdilik ihtiyaclarimi karsilayacak duzeyde biseyler yaptim.5 cm genisliginde 12 cm uzunlugunda 12 parca olarak kestim,sonra cift tarafli bant ile birbirlerine ekledim,daha sonra destek olarak lastik gecirdim ve etrafina bir tur para bandi sardim.
    Iste resimler :

Takim cantasinin bir kismini bos biraktim belki at cek icin baska malzemeler koymam icabeder diye.

Dedigim gibi daha once aklima gelmemisti.Senin yaptigini gorunce biraz kopya cektim :)

Tesekkurler,rastgele...
    Haaa bu arada o kullandigim borularin kirli olduguna bakma kullanilmis felan degil :D
    Gittim nalbura sadece bunlar vardi,hemde pahali satti bana:D
    Ama neyse isime yarayacak bisey yaptim sonucta ;)

Son düzenleme: 19 Ağustos 2010
  4. SARUGHAN

SARUGHAN SERHAT

bence güzel olmuş

5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Murat Abi çok harika bir fikir ve uygulama olmuş; çooook teşekkürler:)

6. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Valla ellerinize sağlık . Bende konun başındaki shimanonun takım çantası var. kullanıyorum ama tatile gideceğim yada memlekete gideceğim zaman yeterli gelmiyordu. Kullanmadığım bir çanta vardı iyi fikir verdiniz. :D teşekkürler...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Eylül 2010
  7. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Murat bey öncelikle elinize sağlık çok kullanışlı bir malzeme olmuş.Ama İlgili borunun 40 lık olduğundan eminmisiniz acaba?Sormadığım yer kalmadı 40 lık ne su borusu ,ne de elektrik borusu bulamıyorum.İlgili malzemeyi kimden satın aldığınızı veya marka v.s. ile ilgili bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden ilginize teşekkürler.

Selamlar,

8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Üstadım.. Açtığın bu güzel konu için çok teşekkür ederim.. Bende turna avına çıktığımda ilk önce bel çantama koymuştum sahtelerimi, sonra çantanın her tarafına takılan sahteleri çıkartmak için çantayı delik deşik ettim:)

Sonraki sefer sahteleri taşımak için takım çantamı yanımda gelen bir arkadaşa taşıttım(çantacı kullandım :p) o da verimli olmuyor, nasıl yaparım diye düşünürken senin harika yöntemini gördüm..

Benim sahte çeşidim çok fazla değil. Boru yerine ilaç kutuları kullanarak, bel çantama uygun bir form hazırladım.

Detayı şöyle :

Uploaded with ImageShack.us
    dört tanesi çantaya sığabiliyordu, bu da bana yeterli geldi zaten..

çanta içine boşluk kalmayacak şekilde oturdu.
    Çantanın yüksekliğinden dolayı gözler dipte kalıyordu, yedek misinamı da altına koyup yükselttim.

Dediğim gibi benim sahtelerim çok fazla çeşitli değil. Çantanın orijinalde telefon gözüne bir kutu daha koydum, küçük sahte setim burada duruyor. Silikonları ön gözüne havalı tüfek saçması mermi kutusuna koydum, yanına eldivenler de sığdı, kargaburnu da çandaya sığabiliyor. Bu küçük çanta başka bir şeye gerek kalmadan turna avında beni dertten kurtardı.

Üstadım Murat, bu güzel fikri verdiğin için sana tekrar tekrar teşekkür ederim, O çantana koyduğun her sahtenin sana balık getirmesi ümidiyle..

Son düzenleme: 28 Eylül 2010
  9. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

murat abicim gerçekten çok güzel olmuş :) aklıma birşey geldi yemlerin iyice gözükmesi için mesela şeffaf hortum olsada yada şeffaf birşey içide gözükse olur mu acaba gerçi sende çok araştırmıssındır yinede bi sorayım dedim :)

10. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
  11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  12. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Kadir bey zaten sizin açtıgınız konu sayesinde bu başlığı gördüm ondan merak saldım,bende okumanın çantası var ve sizdeki gibi kutulardan 4 tane çıktı ondan kutu sıkıntısı yok,ama balıkta iken zor oluyor kutuyla ugrasmak,çanta dediginiz gibi biraz tuzlu(50 lira)ama bölmelere birden fazla sahte sıgıyor denedik ama biraz degil bayağı yüksek bir çanta

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok güzel olmuş eline sağlık