Arkadaşlar - Abilerim. Silikon balıklarla yada diğer çeşitli rapalalarla sazan tutulurmu. Benim balık tutacağım yer bir baraj. Balık var barajda ama sahte yemlerle tutulurmu bilmiyorum. Sorduklarımda hiç denememiş. Yardımcı olursanız sevinirim.reeling
sazan yırtıcı bi balık türü olmadığı için rapala yada silikon balığa gelmez ama perch yada sudak türü balıklar varsa gelir
Sazan tutulmaz ama istisnalar olabilir. Ancak sazan diye karıştırılıp yanlış bilinen tatlısu kefali veya akbalık dediğimiz tür tutulabilir.
sazan yeminini somurarak yavaş yavaş yer dolayısı ile sazan için sahte işe yaramaz çok aç kalmadıgı sürece saldıracagını sanmıyorum abim elinle ekmekle besleyip yine tutarsın ama sahteyle hayvanı korkutup kaçırırsın sadece abim
Rapala ile sazan aldım.Ancak avlandığınız merada sazanın gümüş,kayabalığı,havuz balığı yavrularını yediğini bilmeniz gerek.. Uploaded with ImageShack.us
Samsun-Havzadaki bir av bayinde strike pronun 5 cmlik sahtesinde ayı renkten 50 tane kadar görünce meraklanıp sorduğumda bu sahteye 10 kiloluk sazanların geldiğini söylediler.Gülerek asla olmaz dediğimde distribütör firmanında bu olaya şaşırdığı ama gerçek olduğunda ısrar ettiler.o kadar çok satılıyormuş ki devamlı sipariş geçiyoruz dediler.
Rapalayi kursunla atip yemli bekler gibi bekleyip sazan çikaranlari duyuyoruz bazen. Sahteye veya silikona aksiyon halindeyken tesadüfen sazan atladigina da birebir sahit oldum. Grup sayfalarinda, bloklarda, forumlarda yine tesadüfi avlari da görüyoruz. Tesadüfi derken çarpma degil, sazanin yemi almasi ile yapilan avlar.
tatlı su levreğine atarken 1 hafta önce israil sazanı yakaladım. tutulmaz diye bişi yok ama tesadüf olur.tutmaya çalışsan tutamazsın.
Dere ağzında 2 numaralı mepps ile somon avlanırken 2 defa sazn gelmişti, tab istisnalar kaideyi pek bozmuyor.
aslında genel olarak söylemek gerekirse ; ciddi anlamda aç olan her türlü balık her türlü yeme gelebilir. geçen yıl alabalık avında meppsle 300-400 gr civarında bir sazan yakalamıştım ve çok şaşırmıştım. bu yıl yine aynı avlakta 1 kg civarındaki sazanı gümüş peşinde gördüm yakaladı da kerata
Kardeş, Atatürk barajında yaklaşım 3 kg lık bir sazanın atçekle yakalandığına bende şahit oldum. Ayrıca, canlı gümüşlü şamandırayla turna beklerken bizzat sazan da çektim. Ancak unutmamalısın ki, atçekle sazan tutulur demek yanlış olur. Yani atçek, sazan avlama yöntemlerinden biri değildir. Burada bahsedilenlerin hepsi, avcının başına yaptığı avlarda ya birkez gelmiştir, yada en fazla birkaç kez.. forumda sazan avıyla ilgili onlarca farklı tekniği araştırarak bulabilirsin. rastgele paşam..
Geçen pazar günü uzun boylu bir pet bardak gölün içinde yüzüyordu.Her zamanki hastalığım,gölden alıp çöpe atmak için eğildiğimde gördüm ki; bardak içinde 7-8 tane küçük balık yavrusu vardı,boyları 2-3 santim falandı.15 santim boylarında sarı sazanda kafasını pet bardak içine sokmaya çalışıyor,tutabildiğini mideye indiriyordu.Çok şaşırmıştım.Özellikle dikkat ettim acaba israilmi diye,yok sarı sarı sazandı.Bıyıkları yeni terlemeye başlamış O kadar kendini o işe vermiş ki son ana kadar beni farketmedi bile.. Demekki atalarımız doğruyu söylemiş,büyük balık küçüğü yer diye. Ama at-çek ile sazan avlamaya çalışmak yaz sıcağında yağmur yağması gibi bir şey,çok nadir av alınabilir diye düşünüyorum..