Ustalar bu konuda yardımcı olursa çok iyi olacak örneğin bartın da hiçbir balıkçıda bu konuda ne bir bilgi var nede ekipman?
Hocam şimdi sahtelerin boy ve modelleri farklı, ayrıca yüzme özelliği(floating,suspending,sinking) ile hedef balıkta iğne seçiminde önemli konular bildiğim kadarıyla.Bu nedenle soruda bu hususları belirtirseniz yardımcı olmak isteyen arkadaşlar daha hızlı ve doğru cevap verceklerdir.Rastgele.
kullanılan sahteler zaten belli balıklar için yüzeni batanı da önemli değil sadece büyüklük önemli ne biliniyosa en çok hangisi kullanılıyorsaa onlar yazılmalı bence yani gidipte 7 cm lik sahteye,15 cmlik sahteye takılması gereken halka ve iğneleri almayalımda takmayalımdaa önemli olan budurr.(büyüklük birazcık abartı oldu sanırım) ben şunu bilmeliyim yani 13 cm lik sahteye hangi numaralar arası iğne takmalıyım yada halka genel olarakta olur veya deneyimlerinizden yararlanmakta olur hepsi kabull )))
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51902 Bu konuyu daha önce açmıştım,sonra ilerletmedim ama başka forumlarda bilgi verici mesajlar yazdım,kısaca tekrarlayayım: Sahtelerin kuyruğa takacağın üçlü iğne ne kadar hafif olursa o kadar aksiyonu az bozar.Ama hafif olsun diye ufak veya galvaniz ince iğne kullanırsan bu defa da avcılık düşer. Özellikle suüstü sahtelerde ağırlığa dikkat ederek levrek için 1,2,3 numara,lüfer sarıkanat için 3,4 numara gamakatsu veya wmc marka kullanmaya dikkat ederim. Kaşıklarda ve jiglerde iğnenin ağır olmasından korkmana gerek yok,hayvanın ağzına sığabilecek kadar büyük daya gitsin.
-PINS MINNOW F197 70MM split halka no:.............iğne no:....... -CRYSTAL MINNOW F6 90MM split halka no:............iğne no:........ -RAPALA MAXRAP SAHTE BALIK 130MM split halka no:.............iğne no:....... - RAPALA HUSKY JERK 120MM split halka no:.............iğne no:....... -GES split halka no:.............iğne no:....... -Maria Princess maket balık 9cm split halka no:.............iğne no:....... şimdilik bunlar diğerlerini siz eklerseniz güzel bir veri olacakkk(NOKTALI YERLERİ UYGUN NO İLE DOLDURUNUZ HER BİRİ 5 POİNTmrsparkle )