sahtelerimizi boyayalım

Kadir Levrek Peşinde

Well-Known Member
Şehir
Aksaray
Favori Kamış
OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
Favori Makina
süper passion 740m ve küçük kardeşleri
En iyi avı
süper maxim misina :9
İsim
SİDEPRENSİ eski nick im
bendeki boyalar suya damlatınca böyle dağılmıyor beceremedim:D
yapan çıkarsa nasıl bir boya kullanılıyor yazıversin hele:)
acayip sahteler çıkarmış ortaya:laughing:
http://www.youtube.com/watch?v=GAahjbYxC5g&feature=relmfu
 
Daha 5 dakika önce Sevgili Kerem'in konusuna yazdım. Boyamak isteyen boyasın elbet.:)

"Madem ekonomi devrindeyiz mazrafları kısmak, en azından arttırmamak için bir başka öneri:

Balık ısırığı almış veya başka nedenlerle boyası deforme olmuş sahtelerin, yerine göre daha etkin olduğunu sevgili Vedat üstadımızdan okumuştum."
 
Kadir, videodaki teyzenin kullandigi oje markasini, cinsini buldum senin icin:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb...l=search-alias=aps&field-keywords=china+glaze

Buna aslinda oje degil de tirnak parlatici deniliyormus.

Aynisini aramaya gerek yok bence. Simli oje olduktan sonra ucuzundan herhangi bir marka da olsa is gorur sanirim.

Asagiya tirnak parlaticinin suda boyama amacli kullanimini gosteren bir video koyuyorum. Yalniz sahteyi bunun icine daldirip cikarmak nasil olur bilemiyorum. Firca kullanilmiyor bu teknikte cunku.

Bu resmen bizim geleneksel ebru sanatimiz. Bizde dogal kok boya kullanilir, bunlar ise kolayini bulmuslar, oje kullaniyorlar. :) Kendim boyayip sahteleri ucuza getireyim derken ebru sanatini da ogrenebilirsin. Soyle lale, sumbul desenli bir sahte de fena olmaz hani. :)

http://www.youtube.com/watch?v=nOI736D4Igw
 
Enteresan bir olay.. bilmeyenler için :D
 
vallah ben arızalı river98 i boyadan boyaya soktum beceremedim sonunda simli olanda karar kıldım:)

sarımsı bir sıvı var oje şişesinde onun adı parlatıcımı:confused:
 
Bende birazdan deneyeceğim bu tekniği. Bakalım sonuç ne olacak.

:D
 
vallah ben arızalı river98 i boyadan boyaya soktum beceremedim sonunda simli olanda karar kıldım:)

sarımsı bir sıvı var oje şişesinde onun adı parlatıcımı:confused:

Evet, ayni sey. Simli olanindan olduktan sonra is gorur. Birkac farkli renkte olursa bu teknikle boyayabilirsin. Kolay gelsin.
 
o kadar boyayı bir tırnağa sürdü kadın...:).o iş uzun :)..geçen sene beyaz balıkların boyasını kazıyıp oje ile boyuyordukonunla alıyorduk balıkları.:)..o geldi aklıma...bence hiç gerek yok aslında.ortalıkta levrek varsa sahtenin süsüne çok bakmayacaktır...:)
 
Atalarımızın bize mirası olan EBRU sanatını bir incelersen umarım sana yararı olabilir bu konuda Kadir. Şimdiden kolay gelsin.
 
Şenol abi teşekkürler sayende öğrendik.. ressamlık gibi ustalık ve el yeteneği gerektiren ince bir işçilik..

Yapmayın Hakan bey kimseye birşey öğretmek hadidimiz değildir. Sadece doğru yolu gösteririz kişi yolda nasıl yüreyeceğini veya yolun doğrumu yanlış mı olduğuna kendi karar verir. Saygılar.
 
Back
Yukarı