Bu hafta is arkadasim Deniz'le cok calistik.. Hafta sonu balik tutmayi dört gözle beklerken cumartesi Münih ve civarinda sagnak yagmur beklentisini ögrenince gitmekten vazgectik.. Cumartesi sabahi saat 9 gibi kalkip havanin parcali bulutlu ama en azindan yagmursuz oldugunu görünce Deniz'i aradim ve biraz gecte olsa 50 km uzaktaki Schliersee`ye gittik. Asil amacimiz turna olsa da yolda yiyecek birseyler almak icin durdugumuzda rafta gözüme ilisen bir kutu karidesi de yanimiza aldik.. Attigimiz her türlü kasiga tek bir turna vurmazken sadece deneme amacli attigim samandrali karidesle 3 tane 40 cm civarinda alabalik familyasindan burada adi saibling olan baliklardan yakaladim.. Bu arada Deniz de bir tane kasikla yakaladi Oldukca da keyifli bir gün gecirmis olduk..
Tebrikler gerçekten güzel bir av.Ellerinize sağlık afiyet olsun Şansınıza Havanın durumuda oldukça güzelmiş
tebrikler güzel bir av olmuş, yemi son anda farkedip almanızda şansınızı arttırmış, daha niceleri oltanızda olsun
tebrikler güzel av olmuş. mekan da güzel miş yeşillikler filan. keşke biraz da etfrafın fotosu olsaydı. yine de teşekkürler paylaşım için...
Arkadaşlar tebrik ederim, çok şık bir mekan ve çok şık balıklar. Rast gelsin... Not : Sizden bir ricada bulunacağım, bununla ilgili özel mesajlarınıza bir bakabilir misiniz?
Mehmet Bey, http://www.flickr.com/photos/uccrow/sets/72157594481484809/ adresinden daha önceden cektigim Schliersee fotograflarina ulasabilirsiniz.
Ugur Can kardeşim ben Ankaradan Vedat şoför oldugum için AB ülkelerine sık geliyorum sizinde münihte oldugunuzu ögrendim ben Dachau ya çok sık geliyorum MAN fabrikasına Münihte de istasyon yankınında Mirabel hotelde kalıyorum bazende Mirabel karşısında Yozgatlı bir vatandaşımızın işlettigi hotelde kalıyorum. Konu şu oralara geldigim zaman sizin ile tanışmak isterim ve hatta benide balıga götürmenizi rica edecem birde Felden yanındaki gölette balık tutturmuyorlarmı. Ankara'dan sevgi ve selamlar.
Vedat Bey, Almanya'da özellikle Bavyera eyaletinde fischereischein (balikci ehliyeti) olmadan balik tutmak maalesef yasak.Deniz arkadasimla ben de aylarca süren kurslardan sonra bu belgeleri daha 3 hafta önce alabildik.. Ancak vizenizin turist vizesi olmasi durumunda 3 aylik gecici balik tutma belgesi alabiliyorsunuz. Ehliyet uygulamasi tüm göller, göletler ve balik tutulabilecek heryer icin gecerli..Hatta sadece ehliyet de gecersiz günlük, haftalik ya da aylik balik tutma kartlarini da ehliyetin yaninda almak zorundasiniz. Mesela Schliersee icin günlük 10 kisi hakki varsa 11. kisi olarak o gün orada balik tutamayabiliyorsunuz.. Eger turist vizeniz varsa siz de herzaman bize katilabilirsiniz. Ankara'ya sevgiler, selamlar.