sakarya eski köprü 11 kg yayın balığı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aristo35 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. aristo35

aristo35 şemsettin gerksar

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    uzun zamandır sürekli forumdayım ve süreklide balık avına çıkmama rağmen paylaşımlarda bulunmuyordum. iyice tecrübe sahibi olmadan paylaşımda bulunmak istemiyordum. bu gece 23 gibi avlaktaydım yer ise sakarya eski köprüsü üzerinden avlandım. köprü yüksekliği yaklaşık olarak 30 40 metre kadar. yem olarak yayın avında tavuk ciğeri kullanıyorum. yalnız ciğeri takarken sert zar (beyaz) kısmından dikiş atarak takıyorum suda çabuk düşmesin die. takım gezer kurşunlu takım misina ise 0.35 ip misina. gezer kurşunla kanca arası 2m tutuyorum. atarken biraz zorlasada en avcı takım bana göre buydu. saat 23 gibi köprü üstündeki yerimi aldım oltamı yemley,ip salladım. 20 dakikada birde ciğerleri değiştirmeyi ihmal etmiyordum ara ara vuruşlar oluyordu ama sanırım kum balığıydı oltamı tırtıklayan. gece 02:23 gibi zilim çalmaya başladı kamışın eğilmesi ile tasma atmam bir oldu. bundan yaklaşık bir hafta önce aynı yerden yaklaşık 25 kg lık bir yayın balığını kancayı yanlış bağlamam sonucu kıyıya getirmeme rağmen kaçırdım. kanca bağlantı yerinden kopmştu herkese halka kanca bağlantı düğüm konusunda dikkat etmesini öneriyorum ufacık bir hata büyük bir pişmanlığa dönüşebiliyor. takımı akıntıya atmıştım. kullandığım kamış 5.20 m uzunluğunda surf kamıştı. balık sağlam asılmaya başladı akıntınında etkisi ile 11kglık balık oluyor 20 kg derken uzun bi uğraştan sonra balığı kıyıya getirmeyi başarmıştım kayalıklara kadar sürekledikten sonra yoldan geçen bi arabayı durdurup o kiişinin yardımıyla balığı kayalıkların ordan almayı başardım . köprüden avlandıığım için balığı yukarı kaldırmak gibi bir riski alamıyordum kancanın nasıl oturduğunu bilmediğim için genelde orda avlanırken iki kişi gitmekte fayda var bi kişi köprü üstünden oltayı tutarken bi kişinin kayalıklra inip balığı alması gerekiyor o bölgeyi bilen bilir ve orda devasa yayın balıklarının varlığını bilenler genelde oltasını koparanlardır :). balığı tarttık tam on bir kilo geldi. yaşadığım adrenalinin tarifi yok yayın avına çıkanlar bilir :) gecelerin şövalyesi derler ona. arkadaşlar kusura bakmayın resimler arkadaşımın telinde kaldı gün içinde kendisinden alacam ve ekleyecem siteye ama resim nasıl eklenir anlatırsanız sevinirim.. herkese balığa çıkabilmesi için bol zamanlar diliyorum

2. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tebrikler

Köprü yüksekliği 30-40 metre mi :eek: :eek: :eek:
    Bir yanlışlık olmasın biraz fazla geldi bana :)

3. 1903cesaret

1903cesaret erdem

Boğaz köprüsü 50 metre hangi köprüymüş o 30-40 metre????

4. hakan54

hakan54 hakan

Akıntının etkisi ile;

yakaladığın 11 kg'lık yayın balığı suda 20 kg ( :confused: ) oluyorr.

kaçırdığın 25 kg'lık yayın balığı suda ortalama 48 kg oluyor. :confused: (senin söylmine göre hareket edersek)

11 kg'lık balığı yakaladığın için tebrik etmekten ziyade,

48 kg'lık ( :rolleyes: ) yayını kıyıya çekebildiğin için seni gerçekten tebrik ediyorum.sanırım okyanus takımlarıyla avlanıyorsun :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Arkadaşlar köprüye takmaktan ziyade kardeşin anlattıklarına bakılırsa ilk kez rapor yazdığını beyan etmiş ve çekinerek yazmış. Şemsettin kardeşim başarılı avın için kutlarım devamlarını dilerim.Resim eklemek için buraya bir göz atabilirsin kardeş. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041

6. Kalkan

Kalkan Kadir Alkan

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Speed Jig
    Favori Makine:
    ryobi carnelian 12000
    Tebrikler Şemsettin kardeşim. Gerçekten o kiloda bi balığı çekmek çok zevkli olur. Takımında çok sağlam olması gerekli. Resimleri sabırsızlıkla bekliyorum :)

7. Querorz

Querorz Fatih

Sakarya da kurutulmadan bu başlığı kaldırın bence...

8. beyyurdu23

beyyurdu23 EYYÜP

En İyi Avı:
    sazan- 3 kilo :)))
    adam izmir yazmış sakaryada avlanmış resim yok arkadaşın dediği gibi boğaz köprüsü ile eş yüksekliğe yakın bi köprü :)))

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Elbet merak edip kafamıza takılan şeyler olacaktır ancak dikkat edilmesi gereken ilk şey sonunda fotoğraf yüklemek için istenen yardım olmalı diye düşünüyorum...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041

Fotoğraf yüklemek için, burada detaylı anlatımını kullanabilirsiniz...

10. yayın12

yayın12 semih

Favori Kamış:
    carbon kamış
    En İyi Avı:
    kızılkanat 500 gr
    ben sakaryada oturuyorum arkadaş biraz fazla soylemiş
    bende yayına gidicem misina v kanca olarak ne onerirsiniz

11. ekaragz

ekaragz Ersin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Compact Surf 400 cm
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 65
    En İyi Avı:
    8000 gr mırmır
    avcı dediğin böyle olur 15 kiloluk balık 20 kilo 15 metre 25 metre diye anlatılır. Hiç mi avcı dinlemediniz. Avcı dediğin ekleme yapar kuru kuru anlatmaz :) resimleri bende merakla bekliyorum.

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Aattt,martiniyi de bre HASAN dağlar inlesin:) :)

13. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    iyice tecrübe sahibi olmadan paylaşımda bulunmak istemiyordum die bi cümleyle başlamamın sebebi hertürlü eleştiriye açığım demek manasındaydı arkadaşlar :) ,buralı değilim izmirde yaşıyorum ve saude öğrenciyim. köprünün orayı bilmeyenler için tekrar bahsini ederimki bi taraf göl kıvamındayken bitarafta muazzam bi akıntı var. resimleri bugünde alamadım arkadaşımn telinden bu konuda gerçekten kusuruma bakmayın. sakaryalı arkadaş dikkatimi çekti forumda atıp tuttuğumu yazmışlar gerçekten meraklıysa köprünün ora sürekli avlanan bi amca var hep köprü üstünde avlanır kendisini, bulup 25 kiloluk balığın hikayesini kendisinden dinleyebilir çünkü balığı onun yüzünden kaçırdım. kalamam açık olmasına rağmen balığı yormama rağmen amca sandıki ben balıığı çekemiyrum ve elini misinama attı o kadar bırak ihtarlarıma rağmen bırakmadı ve misinayı eline dolayıp balığı kaldırmaya çalıştığı için kanca bağlantı yerinden koptu misina. heyecan yapmıştı çünkü balığı su üstüne çıkarmayı başarmıştım. arkadaşlar ben ne yaşadıysam onu sizinle paylaştım tabiki olumlu eleştirilerde olumsuz eleştirilerde olacak çünkü herkezin yediği bir değil kimisi sabah kahvaltısında kuru ekmek yer ama ağzından bal damlar kimisi ise havyar yer ama ağzından zehir damlar. saygı duyuyorum

14. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    samimi tebriğiniz için teşekkürler

15. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    teşekkür ederim aynısını yaşamak umarım sizede nasip olur.

16. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    yükseklik korkum beni yanıltmış olabilir. cümlemde zaten kesindir demedim yaklaşık olarak demişim.

17. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    senin söylemine göre benim söylemim şu oluyorki ''dediğimi yap yaptığımı yapma çünkü yayın balığını yakalama şansın olur'' :)
    takımımı merak etmişsin, onuda belirteyim madem sakaryalısın bil ben sakaryalı değilim ve ustalarda bilirki sakarya nehri süprizlerle doludur. ve bu süpriz kimine göre kaptırgadır kimine göre yayındır kimine göre oklama kimine göre sazandır. takıma gelince mega surf 3.90 12.5 kg kaldırma testli 100-300 gr atarlı syrf kamış, okuma travertine tr 65 makina 0.35 ip misina çekeri 40 kg ve bu takımın en önemli parçası ''ben'' :) unutmadan söyleyeyim balığı balıkçı çeker olta takımı sadece bi araçtr. aynı yerden geçen sene kıyıdan yani köprünün yanından klasik 3 lü dip takımı 6 numara kızılkanat kancası ile yem olark tavuk ciğeri kullandım fındık kdar 9 kg yayın balığı çektim. makina okumanın avenger 45 lik serisi misina 0,24 nippon 9.5 kg çekerli misinası ve kamışta 2.40 remixon mega kamış. kalamam açıktı 45 dakika boyunca balığı iyice yorduktan sonra kııyıya aldım. deniz balıkçısı olduğum için genelde denizde acele etmeyiz balıığı çatlatana kadar yormadan kıyıya almayız. balık işi sabır işidir. ve yorum yaparak karşı tarafa cevap verme işide nezaket işidir saygılarla :)

18. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    http://imageshack.us/a/img35/5660/grnt004ec.jpg
    http://imageshack.us/a/img688/9057/grnt002j.jpg
    http://imageshack.us/a/img198/664/grnt003on.jpg
    kendi biilgisayarımda olan resimleri paylaşıyorum merak eden arkadaşlar iiiçin burası avlandığım yer bu resimlerin hikayesi ykarda yazılı arkadaşlar blığın olduğu resim yaklaşık yerden 1.5 m yukardan çekilmiştir. 9 kg gelmiştir. burda kıyıdan avlandığım bi gündü kasım ayıydı. köprüyü resimlerde görebilirsiniz diğer resimleride gün içinde yüklemeye çalışacam

19. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Hocam resimdeki yayın 9 kg dıysa, senin 11 kg. lık yayınını çok iyi tahmin edebiliyorum. :)

20. ertan_06

ertan_06

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    7 kg aynalı sazan, 68 cm turna
    tebrikler arkadaşım yayın avının ne kadar zevkli olduğunu iyi bilen birisiyim ben 30 kg bi yayını kaçırdım ve tek başıma olduğum için hemde gücüm yetmediği için kaçırdım sen bakma burdakilere herkes birbirinin açığını arar olmuş yayın avının nasıl olduğunu sadece YAŞAYAN BİLİR.. haaa birde canlı gümüş denemeni tavsiye ederim..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.