Gerçekten sonuna kadar hak veriyorum sana arkadaşım ) Çünkü bir adapazarlı olarak bende bu yazın Samsun'a gittim. Vezirköprü civarında Türkmen Köyünün oralarda avlandık. Ancak yolda su kenarında kamp halinde gördüğüm 12 arabanın bir tanesi İzmit plaka 1 tanesi Ankara plaka 1 Tanesi samsun plaka 9 tanesi Adapazarı plakalıydı Samsun'un yerlilerine sorduğumda bu konuyu burası küçük sakarya oldu. Sanki bizi kardeş şehirleri ilan ettiler dediklerine şahit oldum. Umarım Türkiyede nadide yerler kalan Samsun Yozgat gibi yerleri bilinçsiz avcılık ile Sakarya nehrine çevirmezler Yoksa sonumuz pek hayra alamet olmayacak. Her şakada bir gerçek payı mutlaka vardır. Sözüm bilinçsiz avlanan çevresini balıkları korumayıp katledenleredir. Diğer sakaryalılara değil. BİR BALIKÇI ATASI DERKİ : Tuttuğunuz Sazan Öküz , Çadır Kurduğunuz Yer Düz, Bırakıp Gittiğiniz Yer Temiz Olsun.
Sevgili kardeşim çocukluğum sapanca gölünün kenarında avlanmakla geçti.bahsettiğin balıkları eskiden bolca tutardık,Hatta bahsetmediğin karabalık adı ile bilinen bir başka lezzetli türü de tutardık birzamanlar alabalık bile mevcuttu.Ama Eşme ve sapancalı ağ balıkçılarından sonra bu avlar mazi oldu Ayrıca ben sapancada sualtı olarakta çok avlar yaptım Turna ve Yayın avları,Dedemin görev yaptığı Pompaların filitrelerinden canlı kerevit toplayıp mahalleye ziyafet çektiğimiz günler artık çok geride kaldı.9 senedir sapancaya balık avlamak amacıyla gitmiyorum.Gidenlerede Rastgele...
kardeşim geçengün toyota köprüsününaltında avyapıyorum adam köprünün üstünden çuvalla çöpatıyor lafsöyleyince dövecekmişgibi hareketyapıyor şeytandedi gitonu köprüdenaşağıyaat jandarmayıaradım sağolsunlar 10dakika sonrageldiler ama herifçigitmişti arkadaş pilakayı almış bilmiyorum neyaptılar
sapanca gölü eskiden sapancada bilenler bilir gömen çıkıyordu geçensene sapancadagüzel avyaptım karayolları kampından birtane 10kilo bayağıda çeşitlikilolarda sazanaldım tuzla burnundan yayınlar sazanlar kızlıkanatlar enönemlisi 6tane gökmenaldım tabihemen saldım mayısın ilkhaftası sezon açılıyor inşallah geçensezonkigibi bir av sezonuolur tabiki dereköydeki ağcılar rahat durursa şimdiden tümarkadaşlara güzelbir sezon geçirmekdileğiyle bol ve bereketli avlar rast gele
yok abi sezon bizim ordada kapalı onlar kaçak avcılar biz gidelim şimdi yakalayalım oklamaları yaz gelsin aaa hiç balık yok deriz