Sakarya Nehrinin Nimetleri "Yayın+Sazan"

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mehmergul tarafından paylaşıldı.

1. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Sazan 8 kg. - Turna 78 cm.
    AV YERİ : Sakarya Nehri - Geyve
    AV TARİHİ : 26-27/07/2008
    HAVA VE SUYUN DURUMU : Hava açık
    AVLAKTA KALINAN SÜRE : 12 Saat
    KULLANILAN EKİPMAN : Dip oltası, 2 kancalı, yem olarak solucan kullanılmıştır.
    YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI : Yayın 3 Adet 1 tanesi limit altı olduğu için alıkonulan 2 Adet, Pullu Sazan 5 Adet, Kaptırga 13 Adet. Toplam 11 kg. balık
    YAPILAN AVIN HİKAYESİ :
    Buraya 2 haftadır gitmek istiyorduk, avlandığımız yer kayunçomun üniversiteden arkadaşlarının evinin arka bahçesi, Bana çok övdü burayı enişte öyle balık çıkıyor böyle balık çıkıyor, kısmet artık dedik. Gerçi bi de işin şu tarafı var Sakarya Nehri beni pek sevmez, bu güne kadar bana kaptırgadan başka bir şey vermemişti. İlk defa yayın ve sazan yakalıyorum.
    Hafta içi bazı çıkan aksaklıkları da hallederek cuma günü ava gitmek için karar verdik. Cumartesi sabahı bütün malzemelerimi hazırlayarak arabamın bagajına yerleştirdim, niyetim işten de erken kaçıp hava kararmadan oltaları suyla buluşturmak. Gün içerisinde diğer bazı ufak tefek eksikleri de malzemecilerden tamamladım. Artık her şeyim hazır bir tek solucanım eksikti. Saat 17:15'te ofisten attım kendimi doğru arabaya kayınçoyu aradım hazırlan aşağı in ben geliyorum dedi. Enişte biraz beklicez annem börek yapıyo fırından birazdan çıkacak onları da alıp gidecekmişiz dedi. Kendi kendimi yemeye başladım. Kayınpederin evine gittim mecburen beklicez, kayınvalide o kadar hazırlık yapıyor madem. Saat 18:30 civarı ancak evden çıkabildik, her gördüğüm malzeme satıcısına uğruyorum solucan yok, son kalan 2 malzemeciye gitmek üzere yolumu değiştirdim, girdim dükkana solucan varmı, adam var dedi kaç paket istiyosunuz dedi baktım solucanlar güzel iri ve tap taze 2 paket alayım dedim, onları da aldıktan sonra yola koyuldum. Bilecik - Adapazarı arasında yol yapım çalışmaları olmasından sebep 19:45 civarında ancak Geyve'ye ulaştım. Hemen kayunçonun arkadaşları ile buluştuk, onlar zaten gündüzden beri avlanıyormuş, baktım onların yanına ancak 3 olta atabilecek yer var kendime değişik yerler daha ayarladım, 5 oltayı kayınçonun eline verdim o açmaya başladı bu sırada bende çadırı kurdum, şişme yatağı şişirdim, araçta bulunan diğer malzemeleri çadıra taşıdım, saat oldu 20:30.
    Tamam artık sıra balık avlamaya geldi dedim. Kayınçom sırıkları açmış beni bekliyordu hemen kamışların başına geçip takımları ayarlamaya başladım. İlk 4,5 mt.lik kamışı hazırladım solucanlarını taktım atışımı yaptım elektronik alarmı taktım ve kamışın yanından ayrıldım arkamı döndüm kayınço yukarıdan bağırıyor enişte galiba onda bişi var, alarmda tık yok. Yok dedim yerine yerleşmeye çalışıyordur yukarı çıktım 2. takımı hazırlamaya başlarken kamış resmen suya yapıştı ama alarmda hiç bir hareket yok. Biraz izledim baktım bu balık vuruşu, hemen indim aşağı tasmalama işlemini yaptım baktım geliyor, Taner hemen kepçeyi getir dedim kepçe daha kapalı ve açamadı baktım açacak gibi de değil, sürükleyerek yayını kenara aldım 47 cm. geldi tabi limit altı olduğu için iade edildi. Kayınçonun arkadaşları Berk ile Salih bu duruma çok şaşırdı abi dedi daha atalı 5 dk. olmadı ilk balığı aldın, bu gidişle siz yarına kadar baya bi balık alacaksınız dediler, bende kısmet diyerek güldüm. Diğer takımları hazırladım ve hepsini suyla buluşturdum. Saat 21:15 civarı diğer 4,5 mt.lik kamışım eğilip bükülmeye başladı baktımki yayın yine vuruyor, hemen tasmalama işlemini yaptıktan sonra çekmeye başladım hımm dedim güzel bişi, gençler kepçeyi alın gelin balığı kepçeledikten sonra hemen kıyıya aldık ve 3 lü bir şekilde ilk fotoğrafımızı aldık ve tarttık ilk balığımız 2 kg. geldi, aradan yarım saat gibi bir zaman geçmiştiki 3 mt.lik kamışım eğiliyor bükülüyor gençler şaşkın bir vaziyette, taner hemen yerinden fırlayaraka kamışı eline aldı onu da tasmaladıktan sonra sarmaya başladı, bu sefer kepçeci de bendim anladımki bu diğerinden biraz daha büyük kalamada boşluk verdirmeye başladı tanere sarmasını ve geri doğru kendini çekmesini istedim onu da kepçeleyerek kenara aldım, onunlada bir poz fotoğraf çekildik o da 2,5 kg. geldi. Daha sonra gece saat 12:30 sularına kadar vuruş alamadık, gece 12:30'dan sonra sazanlar atlamaya başladı ah dedim orada atlayacağınıza gelip şu oltaları bi yoklasanıza dedim, aradan 15 dk. geçmiştiki 2,80 lik kamışımın zili çalmaya başladı. Hemen tasmalama işlemini yaptım balık geliyor ama bu ne? Zorlama yok gayet sakin bir şekilde geliyor, kenara kadar geldi bir anda ters bir dönüş yaparak kalamayı boşaltarak uzaklaşmaya başladı, kayınço dedim bu sazan hazırla kepçeyi gel, balığı hemen ters çevirttirerek kıyıya getirdim ve hemen kepçeledik o da 1 kg. geldi. Artık yayın durmuş sazan vurmaya başlamıştı. Gece olduğu için de kaptırga vurmuyordu, sadece sazanlar ve yayınlar yokluyordu. Biraz daha zaman geçtikten sonra 2. sazanı da kenara aldık oda 1 kg. geldi, sabaha kadar başka vuruş alamadık gençlere çay demledim, hep beraber çaylarımızı içtik, kayınvalidemin bizler için yaptığı böreği yedik. Sabah ezanı okundu hava aydınlanmaya başladı. Hava aydınlanmaya başladıkça balık ta çoşmaya başladı 5 oltanın zili durmadan şıngır şıngır çalıyor, biz artık en sert hangisi vuruyorsa onu çekiyorduk. En soldaki 4,5 mt.lik kamışımın alarmı o kadar şiddetli çalmaya başladıki tamam dedim güzel bişi geldi hemen koşarak kamışı elime aldım misinayı takip ediyorum ağaçların altına doğru gidiyor, hemen tasmaladım ve çekmeye başladım biraz mücadele ettikten sonra o nu da kıyıya almayı başardım ve 2,5 kg. geldi. Baktıkki sazanla birlikte ufak balıklar da gelmeye başladı yeter artık bu kadar diyip 08:30'da avımızı sonlandırdık.
    Balıklarla birlikte fotoğraflar çekildi malzemeler arabaya yüklendi ve dönüş yoluna geçtik. Eve döndüğümüzde kayınvalide kahvaltı hazırlıklarına başlamış, kızlarımda babalarını özledikleri için babalarıyla oynamak istiyorlardı. Oysaki ben acaip bir şekilde yorgun ve uykusuzdum. Hanıma kahvaltıyı yapalım kaçalım dedim, akşama mangal yapmak için kayınvalidemi ikna ettikten sonra eve döndüm. Ben en iyisi eve girmeden balıkları da temizliyim ondan sonra gireyim diyerek balıkları temizlemeye koyuldum. Balıkları temizledim duşumu aldım ve yatağa uzandım 2 dk. içinde sızmışım 3 saat uyku uyuduktan sonra hanım kaldırdı hadi kalk saat 16, kalktım markete gittim kömür vs.. alıp eve döndüm ve mangalın başına geçtim. Yayın mangalda gayet güzel oluyor, tava yapıpta sakın balığı heba etmeyin.
    Neticede güzel geçirilen bir hafta sonu, kurulan yeni dostluklar, yenilen güzel balıklar oldu. Sazanları da kısmetse bu akşam yicem

AVA AİT İMAJLAR :

Son düzenleme: 30 Temmuz 2008
  2. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar neden benim resimlerim link şeklinde çıkıyor, sevgili modlar sizden yardımlarınızı bekliyorum.

3. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Tebrikler Mehmet bey. Sakarya bazen böyle balıkçıya güler çoğu zamanda üzer. Siz güzel bir yerde güzel bir yemle iyi bir ustalıkla balıkları almışsınız. Yayınlar çok temiz ve güzel gözüküyor.

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Maşallah ellerinize sağlık güzel bir av olmuş anlatımda güzel ,mangalda güzel tebrikler

Son düzenleme: 29 Temmuz 2008
  5. Mehmet kardeşim güzel av olmuş fakat sazanlar küçükmü ne :=)))

6. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    süper bir av olmuş tebrikler

7. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    En küçüğü 800 gr., en büyüğü 2,5 kg. :D

8. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    tebrikler çok güzel av olmuş.şimdi sakaryada olmak vardı:)

9. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Mehmet Bey, harika bir anlatımla yaşadıklarınızı bize de yaşattınız.Eskilerde yaptığım tatlı su avlarını hatırlattınız.Merak ettiğim bir husus var,yemciden aldığınız solucanlar canlı mıydı? Bunlar bizim bildiğimiz çamurdan,topraktan çıkan solucanlar değil mi?Tebrik ederim, afiyet olsun.

10. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit
    Mehmet abi tebrikler...

11. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Solucanlar bildiğimiz toprakta, gübrelik alanlarda yaşayanlardan canlı olarak satılıyor. Solucanda tercihim daima toprakta çıkarılan çünki daha uzun süre suda canlı olarak kalıyorlar.

12. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    maşallah güzel balıklar rasgele

13. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    tebrık ederım cok guzel bır paylaısm.sakaryadan sazan cıkarmak zor ıstır.

14. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    makine:okuma longitude kamış:lineaefe turnasurf
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
    Tebrikler güzel sakaryamın nimetlerinden faydalanmışsınız.Kutlarım.

15. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    çok güzel bi paylaşım ,ellerine sağlık Mehmet.teşekkürler..

16. sfenksant

sfenksant

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    PALAMUT 2kg
    güzel av olmuş ama mangal resmi herşeyden daha güzel:))

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

18. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta