sakarya yayın avı hırçın yayın

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aristo35 tarafından paylaşıldı.

1. aristo35

aristo35 şemsettin gerksar

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    akşam 7 gibi dayanamayıp malzemecinin yolunu tuttum 4 adet irisinden kanca alarak bi kiloda akşamdan kalan tavuk ciğerinide yanıma alarak doğru avlağın yolunu tuttum.sakarya bölgesi. bu seferki takımımı farklı hazırladım ip misina kullanıyorum. gezer kurşunlu takım ve kanca ile kurşun arasını yaklaşık 2.5 m tuttum. 4 adet iri tavuk ciğerini zar kısmından geçirerek kancaya takıp oltamı akıntıya atıp 15 20 m akıntıya sürüklenmesine izin verdim. ardından misina salıp kamışımı sabitledim 20 dakkada birde ciğerleri tazeledimki ikinci tazelememde sağlam bi vuruş oldu. kalamam acıktı yavaş yavaş kısarken kalamamı balığın kafa darbelerinden büyüklüğünü tartmaya çalışıyordum. bu seferki boyuna kilosuna göre çok hırçındı. 15 dakikalık mücadelenin ardından sonra kıyıladım balığı. av süresi bi saat sürmüştür. balık 5.857 kg gelmiştir
    arkadaşlar ayrıca bi kaç hafta önce yaptığım gece avının resimlerinide eklemek istiyorum daha önce konusunu açmıştım sakarya eski köprü 11 kg yayın balığı die ama resimler elime geç geldi. bi çok sert yorum olmuştu. o konudada resimler geç geldiği için kusuruma bakmayın onlarıda ekliyorum. son iki resim 11 kg lığa aittir
    [​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG]

2. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Çok güzel bir balık, şimdiden afiyet olsun

3. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    guzel av olmus tebrık ederım

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Tebrikler güzel bir balık.. Afiyet olsun :)

5. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler semsettin,
    çok güzel av olmuş,11 kiloluk yayın avınada baktım.
    amba garip eleştiriler almışsın ama hiç ağzını bozmamıssın,
    onun içinde tebrik nederim.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şemsettin

Ellerine sağlık olsun gayet güzel bir avolmuş daha iyisine rasgele.

7. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Tebrikler Şemsettin Abi yayınlar güzel.Devamını bekleriz:)

8. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    teşekkür ederim sempatik yorumlarınız için. tek kötü yanı bu konuda balığa çıkarken yalnız olmam. köprü üstünden avlandığım için Allahtan yoldan geçenler varda onlardan yardım isteyebiliyorum yoksa balığı tek başına çıkarmak imkansız gibi birşey. bu arada yükseklik korkumuda bu sayede yenmiş oldum .9

9. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    teşekkür ederim murat abi. eleştiriler olacak olmuyacak die birşey yok. ama dediğin gibi bence avcılığın ilk kuralı kendi duygularını nefsini avlamaktır yoksa kara avı deniz avı bunlar çok kolay. ama nefis kadar kötüsü yoktur. hiç unutmam nenem bir gün dediki oğlum dedi canınız ne istiyorsa yapın ama kimseyi kırmadan incitmeden yapın. yiyin için gezin dolaşın die söylüyordu. ben yemedim içmedim çocuklarıma yedirdim içirdim şimdi ise nefsim her gece rüyamda bana hesap soruyor nie yemedin içmedin die... nefis çok kötü birşey. sert eleştiriler karşısında bile karşıdaki insandan anlayış bekledim ama şunuda gördüm bi insanın içinde yoksa yoktur abi

10. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    kullandığım takımdan biraz bahsetmek istiyorum. bazı arkadaşlarımız merak ediyor olabilir yada yeni başlayanlar için yol gösterici olabilir. yayın balığı dipten avlandığı için takımı gezer kurşunlu hazırlıyorum. klasik 3 lü dip takımında genelde yemi çalması çok kolay oluyor. yemi ağzına alıyor ağzında ezip kancayı kusuyor geriye ise sadece kanca ciğerin zarı kalıyor. nede olsa zeki ve güçlü bir hayvan. işte buna fırsat vermemek için yemin akıntıda salınım yapmasını sanki akıntının sürükleyip getirdiği doğal bir yem havası vermek için gezer kurşunlu takım yapıyorum en az 80cm kanca ile fırdöndü arasını tutuyorum ki genelde 2 metre tutuyorum atışlarda zorluk çıkarsada bi süre sonra alışıyorsunuz. atarken ciğeriniz düşebilir bunu dert etmeyin ciğeri doğru taktığınızda ymuşak atış yaptığınızda ciğer düşmüyor. bu arada ciğerin kıpkırmızı olanlarını almaya özen gösterin suda saldığı kan kokusundan dolayı. takımla ilgili bi resim eklemek istiorum ve kanca bağlantısı. ben ip misina kullanıyorum 0,35 lik ve yüksek çekerli. işte o yüzden balığı 15 dakikada kıyılıyabiiliyorum. misinama ve makinama güvendiğimden. [​IMG][/URL][/IMG]

11. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    tebrikler usta süper bir balık...

12. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    eyvallah sağolasınız teşekkür ederim hayırlısı ile yarın gece tekrar bi operasyon yapacağız bu sefer sizlere daha çok resim sunacağım hatta video bile yayınlamayı düşünüyorum bundan sonraki avlarım için ama genelde yalnız gittiğimden bu pek mümkün olmuyor