Sevgili Ertan Abim ve degerli yorumlariyla bu guzel konuya katilan dostlarim, Cok tesekkur ederim, hissettiren sag olsun...O ilhami verene de kurban olayim... Sevgili Abim, Siir ve soz sanati, siir yazmak ve soz sanati icra etmeye kalkmakla olmaz. Ben cok duygusal bir insanim.Bunu soylemekten cekinmiyorum cunku yillardir, arkadasim ve dostum diye bildigim insanlar sizlersiniz.Yani artik yavaslamis, bugun yarin catlayacak su pcmin basina gecipte, Nuri Abi gibi katiksiz bir insanin, sesini duymak, onun dogayla huzurunu, genc kardesimize gosterdigi yuksekligi, o duru sesindeki nezaketi, o sazana karsi olan cocuksu merhameti ve merakini, (Yumurtali ya.Birakalim.Biyiklarina bir bakalim.Sesini duydun mu?Guk guk )Erdem(Isme bakarmisiniz dostlarim.Baligi salan erdemin ta kendisi degilde ne?) evladimizin o baligi o ozenle, o durulukla salisi, Abisinin sozunu tam bir Anadolu terbiyesiyle dinleyisi ve o sazan... Yaslandikca daha bir yufka yurekli olmaya basladim. Sakin yanlis anlamayin ama ben binlerce balik oldurmus bir insanim... Simdilerde ozellikle tatli su baliklarina karsi, deniz baliklarina karsi bu olculerde gormedigim bir duygusallik hissediyorum kendimde.Bazen esya, tabiyat, dilsiz mahlukat dile gelir, "hal diliyle" konusur insana...Guk guk derken o sazan da konusuyordu.Gozlerini devirisi, "bana simdi ne olacak" dercesine soran ve kendini kaderine teslim edisini gordunuz mu?Bana sazan baligi cok sevimli geliyor. Kadife'nin yesiline hayranim...Ayni duygulari paylasan insanlari gorunce insan dostlar arasinda oldugunu elbette hissediyor.Bizler amator balikciyiz. Baligi salmak kadar sevdiklerimizle onu paylasmak da buyuk bir tad.Bazen bunu bir sofrada, bazen de iste boyle bir nezaket, ona bu zenginligi bahseden dogaya bir tesekkur olarak salmak, bir baligi kocaman bir manaya donusturebilmek bizi amatorlugun gercek hissiyatina, duygularina, gercegine tasiyor. Su paylasimdaki muhabbetin guzelligine bakarmisiniz.Iste bu tadi ve bu demi bizlere getiren Sevgili Nuri Abimizin gonlu buyuklugu, Erdemin erdemine sarilisidir.Bunu daha fazla gormeyi istemek, boylesine insanlik,dikkat ve ozenle gormeyi istemek, bu duygularda dostluk , kardeslik olmak , bu kulturu dunya alemle boyle anlarla da paylasmayi bilmek cok sey istemek midir? Bazen bizler oyle kolay farkinda olmasak da, Yuce Rabbimin elini degdigi acik olan, Ingilizlerin 'serendipity' dedigi, duygusal mucizeleri yasariz .Cok kucukturler.Ama kumasin aslini ortaya sererler.Iclerinde, gore bilene 'bu ne tasaduf" dedirtecek, saskinlik yaratacak , ruha dokunacak bir anlam gizlenmistir. Iste bu videoda bana bu duygulari boylesi bir serendipity yasatti sevgili Ertan. Nuri "Nurdan mutesekkil, nur sahibi, nurdan gelen" demektir, Erdem "yuksek dogru, yuksek ahlakla butunlesmis, faziletli" demektir. Nur sahibiyle, fazilet el ele vermis abi kardes baliga gitmis,tutmuslar bir sazan, nur fazilete "yumurtalidir, sal demis", fazilet "Nurun lafini ikiletmemis"...Oysa ki Nur'da Fazilet'te bilmezmiski bu tanrinin bir testi. Nuri nuriligine, Erdem erdemliligine yakisarak testi gecmis.Tanri memnun kalmis bu isten.Ilham olmus ve Huseyin denilen bir sairin yuregine dokunmus, o da ilhamin asil sahibinin kim oldugunu bilerek, gonlune dogani teslim etmis kaleme.Huseyin Arapca "husnu seyn" kelimelerinden addir.Yuzu-huyu guzel demektir... Bu hikaye elbette insani kelimelerle basitlesir.Asil kissadan hissesine dikkat etmek gerekir. O kissadan hisse; "bu Dunyada nurdan geleni faziletle birlestirirsek yuzu huyu guzele ilham olur, siirin ta kendisi oluruz." Butun bunlar duygusal mucize degil de nedir.Serendipityler icinde yasamak iste bu kadar basittir.Bu videoya, bu muhabbetin icine bir bakin. Duygusalligimi ve gozumde ki yasi paylasacaksiniz. Nuri Abime ve Erdem'e ve hepinizin o simsicacik dost yuregine bir kez daha bu duygulari bana yasattiginiz icin tesekkur ederim.
Evet agabey, aslinda balik iri bir sazan ama o yurek o kadar buyuk ki sazan yaninda ufacik kalmis, gorunmuyor bile.
Sevgili Nuri , sen ve sevdiklerin hep böyle güzellikler içinde olun , kişiliğin ve yaşam felsefen ile kalbimdesin ,
Sevgili Nuri Ağabey, Her nasılsa bu rapor gözümden kaçmış. O eşsiz tok gözlülüğün, doğaya saygın ve merhametinle oldukça babayiğit bir sazanı kendi dünyasına göndermekte hiçbir tereddüt yaşamamışsın. Dün "O, İsrail sazanıydı. Boşuna saldı." diyen Ahmet Abiye (Ilıcalı Ahmet) gösterir gibi, hissikablelvuku, sazanın bıyıklarını göstermen de çok hoş olmuş.
Sevgili Dostlar, Nuri Abi, yeğeni tarafından çökertildiği için bilgisayarını tamire vermek zorunda kalmış. Bu yüzden mesajlara cevap veremiyormuş. Telefonla benden sizlere özürlerini ve mahcubiyetini beyan etmemi istedi. Bilhassa Hüseyin Abi'ye karşı çok mahcup olduğunu söyledi. "O, aslında beni cezalandırdı. Onun bu alicenaplığı altında ezim ezim eziliyorum." dedi. Elçiye zeval olmaz
Selamlar Muharrem abi. Bende, Nuri abiyi merak ediyordum. Kimin bedduası tuttuysa bi fiberi bozulur, bi pc'si çöker. Neyse ki kötü bir durum yok. Biran önce tamir edilir umarım.
Sevgili Muharrem Dostum, Nuri Abime soyle, oyle azilinecek hic bir sey yoktur, sonra ben mahcup olur cok uzulurum. Onun o muhtesem kalbi ve sevecenligine kelimeler kiyafayetsiz kalir.Yazmaya seven bir insan olarak bu kalbe elimden gelen kelimeyi ve takdiri bulmayi kendime borc bilirim.O her seyiyle buna layiktir, yillar yili bize bu guzel kalbi gostermekle hayatimizin onemli ve cok sevilen bir parcasi oldu.Ben sahsen o kalbe cok guveniyorum.Ona cok saygi duyuyorum. Kendisine sevgi ve saygilarimi iletin. Gecmis olsun. Onu mumkun oldugunca cabuk aramiza bekliyoruz. Size selam ve sevgilerimi sunuyorum. Saglicakla kaliniz.
Geldim dostlar. Aleyküm selam, rabbim sizleri sevdiklerinize bağışlasın. Asayiş şimdilik berkemal, yalnız bir açıdan da iyi olduydu. Zira ben gibi bir tembel, bir dünya dolusu mesaja cevap verme zahmetinden de kurtuldum böylelikle. Sizleri, hepinizi seviyorum, yüreğimdesiniz.
Çok şükür sesini duyabildik Nuri abi, afiyettesindir inşallah Ancak benim bildiğim ballı abim, bu kadar tebrik mesajını iki satırla geçiştirmez Herkesten tek tek alıntı yaparak aynı uzunlukta cevaplar yazardın.Özellikle Hüseyin abime cevaplarında Allah kolaylık versinhihi hihi hihi
Al benden de bir o kadar. Benim bildigim Nuri agabey psikolojik baskiya bana misin demez ama gorelim bakalim ne olacak..
Şimdi istermisin tekrar bilgisayarım arıza yaptı mesajı göndersin bize :laughing: :laughing: Bu kadar tahrikten sonra kesin ortaya çıkar Nuri abimiz mrsparkle
Kardeşler, canlar etmeyin eylemeyin. Zaten gün içerisinde iş-güç, vakit bulamıyorum, akşamın dar vaktinde de neyin ne olduğunu anlayana kadar yatma saatim gelip çatıyor. Vakit fakiri aynı zamanda enerji yoksulu bencileyin için günlük bir mesaj hadi bilemedin 2 kısa mesajlık zaman ya var ya yok. Onu da neden sonra, hangi badirelerden sonra yazabildiğimi bir Allah bilir iken, ben kim her mesaja ayrı-ayrı hem de o yüksek gönüllerin denginde yazmak kim. Aha işte sizlerin anlam dolu, duygu yüklü, candan iletileriniz; hangi birine nasıl yetişem de ne yazam. Benim gamımı Allah kayırsın. Zaten yokum, eyice yok olmayım; etmeyin. Hem iyi mi oldu, dediniz de bir fayda sağladı mı? Yok. Arada fazladan iki saatim de nabedir oldu, buna mı yanayım? Ola ki denk geldi, yazmışımdır. Denk gelmediyse bu da benim tecellim. Elim yetmemiş, gücüm çatmamışsa affoluna. Kendi akışında dostlarla dem, bu demdir. Burada oluşunuz dahi cennettir bu kalbe. Öyleyse hazır bilgisayar da arıza yapmıyorken. PC’yi çökerttirmeyin bana haaa.!!! (maho ağa)
Ne demek Nuri abi, senin tek kelamın bile kafidir Bizim ki laf olsun, torba dolsun, muhabbet olsun Sen istersen bu cevap işini İbo dostuma bırak, onun eli hızlıdır, hepsine yetişir
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Tehditle, mesajlara cevap vermekten sıyrılma. :laughing: :laughing: :laughing: Forum literatüründe bir ilk sanırım Öyle başım ağrıyo, dişim ağrıyo, yoğunum vs... laflarla kurtuluş yok Nuri abim. 9200 küsür mesaj yazarken aylakmıydın? Yok öle kaçmak hihi hihi hihi Ancak mor benekli alabalığı tutarsan, o zaman düşerim yakandan :laughing: :laughing: :laughing:
PC'nin tam ortasından saniyenin bindebiri sürede bir görüntü belirip anında kayboluyor. Her 4-5 dakikada bir aynı film. Bana öyle geliyor ki PC her an kafayı koydu koyacak, sakın "demedin" demeyin. Yav bu PC nasi bi mahluk?banghead Ben de yalan yoh, hilaf da yok arhadaş.
Gubani bende yalan yoh, hilaf da yok, inan. Ben dedim bindebir, sen de; dokuzyüzdoksandokuzdabir. Ne fark eder. Ama dersen ki "van minüt" nerde? Sen de haklısın İsacan.
Bugun internet arizaliydi (yok yok oyle degil, Nuri agabeyden ogrendigim yeni bir taktik degil yani, gercekten arizaliydi)... az once duzeldi kendi kendine ne olduysa artik.. Nuri agabeyim, gonlunun buyuklugune siginarak azicik takilmisiz sana... ama... sakin ha kendini hirpalamayasin millete cevap yazayim diye... Senin binlerce kilometre otedeki varligin bile yeter gonlumuzun huzur bulmasina... sen bir tanesin ... usenmedim, google maps'den olctum, buradan Erzurum'a tam 2938 mil (yani 4728 km) verdi. ....