ayhan abi ben salihlim.org girdim orda salihliye denizlinin uzaklığı 110 km yazıyor.Serdar abi salihli le demir köprü arası 20 30 km yazmış 30 km olsa. Toplam 140 km yapar.Kafam karıştı eğer yanlışım varsa düzeltin...
slm arkadaslar den denizli buldandan ayhan basol 10 senedır tatlı su gol golet akarsu balıkcılıgı yapıyorum kısa zamanda resımlerle de bulusacagım sızlerle bu baraja gııtım gercekten guzel balık cıkıyor saygılarımla
Pardon 130-140 Demek Varken Birazcik Artiş Olmuş Ah Bu Tuşlarin Gözü Kör Olsun....!!!! Oğuzhan Kardeşim Pardon...!!!
Önemli değil ,, Ayhan abi ne zaman bitiyor av yasağı demir köprü barajında birde orda küspeyle avlanabilirmiyiz....
karadeniz erağlisinden salihli li ve egeli hemşerilerime selemlar.Kısmet olursa temmuz ayında oradayım gölde birkaç balıkta bana bırakkırsanız sevinirim ....Herkese bol şans.
merhabalar. demirköprü barajı köyümdür.eğer giden arkadaşlar varsa beyaz renkli savak köprüsünün üst tarafındaki harabe evler dedemlerindi.22 senedir demirköprü barajında avlanırım. şu mevsimde av yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiye etmem.ocak-mayıs arası ölü dönemir.ocak ve şubat ayları suyun sogumasından dolayı balık derine çekilir bundan dolayı ölü dönemdir.mart ve nisan ayında ise üreme dönemi olduğu için ölü dönemdir ve avlanmak yasaktır. gölde sazan,aynalı sazan,levrek(sudak),yayın,kolyoz birazda sazanın değişik türevleri(israil sazanı,barbus(bıyıklı sazan)...) bulunmakta. sazanın av mevsimi temmuz-kasım arasıdır ve ayçiçeği küspesiyle yapılan oltaya saçak şeklinde bağlan iğnelerle yapılır.yem olarak hamur kullanılır.eskiden böyle teferruatlı değildi,yem olarak mısır,incir,üzüm yada çekirge iğneye takılır,ister dip olasıyla ister mantarlı kargıyla rahatlıkla av yapılabilirdi.sazan avı için gölde uygun yerlerden avlanmak gerekiyor tabi,tabanın kumsal olması gerekiyor.bundan dolayı cevizli koy dediğimiz mevki,savak köprüsünün sağ tarafı,kara dere dediğimiz mevki,akyar köyünün altındaki içme koyu ,yanardağın oradaki kumsal en çok tercih edilen yerlerdir. levrek(sudak) avı mevsimi haziran-aralık arasıdır.özellikle suyun bırakıldığı dönemde su alma ağzı dediğimiz suyun santrale akıtıldığı tünelin bulunduğu bölge civarı iyi av verir.bu bölge gölden itibaren yukarı yola kadar telle çevrilidir ve bekçi gözetimindedir ve tel içerisine girmek avlanmak YASAKTIR.telin dış tarafından sağtarafa doğru yada sol taraftan dolguya kadar olan kısımda avlanılabilir.birde anardagın yanındaki kumsaldan iyi av yapılır.bu dönemde genellikle 20 ile30 cm arası yaklaşık 150 gr ile 300 gram arasında av veriyor.daha küçükleride oltaya geliyor ama av etiği açısından avlanmasını tavsiye etmem.bu mevsimde nadiren 500 gr ve üzeri av verir.asıl büyük avı ekim-kasım ve aralığın yarısına kadar filan veriyor.bu dönemde yarım kilodan 3 kg'a kadar belki fazlası(bana daha denk gelmedi)av alınabilir.bu dönemde önü derin kayalık mevkiler tercih edilmelidir.ben savağın sağ tarafında bulunan osman tatarın kışın alabalık yetiştirdiği çiftlikle savak arasıdaki kayalıkları tercih ediyorum.olta için tek iğneli ve ignenin 10-15 cm gerisinden fırdöndüyle sınırlandırılmış hareketli kurşunlu sistem,yem olarak cime(yavru balık) yada levreğin kendi etini kullanıyorum.tabi kayalık olduğundan oltayı dibe indirmemek gerekiyor,bunun içinde at çek dediğimiz tarifi burada zor bi yöntemle avlanıyorum.uygulaması biraz zordur derinlik ayarlanamazssa ya olta takılır yada balığın dikkati çekilemez.at çekte mantık tabana oltayı indirmeden(dibe 5-10 metre kala) yemin çekerken haraketli balık görüntüsünü vermesini sağlamaktır.ve levrek bu harekete saldırarak yemi alır ve olta birden gerilir,balığı hissedersiniz.(sırtı çeken varsa orada akyanın yeme saldırıp oltayı germesi gibi) denemedim ama izlediğim belgesellerde mantarlı düzenekle ve iğneye canlı yem takılarakta levrek avlandığını gördüm,bu bakımdan kayalık yerlerde uygulanbilir gibime geliyor.(lap-lup tarzı makinalı kamışla ileri atılarak olabilir belki) yayın avında mevsim mayıs ayından itibaren başlayıp aralık ortalarına kadar devam eder.mayıs ayından suların bırakıldığı haziran ortasına kadar suların yükselirken koylarda su yüzünde biriktirdiği talaşların içine olta atılmalı.çünkü bu mevsimde bu talaş birikintilerinin altında her boydaki yayın bulumaktan, avlanmaktan(sebebini bende bilmiyorum) hoşlanıyor.haziran ortasından eylül ortasına kadar seyrek av verir.eylül ortasından aralık ortasına kadar da iyi av verdiği dönemdir.yem olarak canlı balık ya da kurbağa kullanırım. kolyoz avı kooperatif balıkçıları tarafından ağla yapılıyor.ticari olarak avladıkları gibi daha çok yayın için attıkları pareketalarda yem olarak kullanıyorlar.birkaç defa mantarlı olta ve yem olarak sinek kullanarak yakalayanları gördüm ama ben denemedim,kıyı boyunca devamlı hareketli bir balıktır.bu bakımdan küçüklerini kepçe ile yakalayıp levrek avında canlı yem olarak kullanırım. şimdilik yetsin,sorusu olan arkadaşlara yine yardımcı olmaya çalışırım.
Aslanhan kusura bakma bana hitaben yazı yazdığını göremedim geç cevabım için özür dilerim benim bildiğim açıkcası yoldan geçerken gördüğüm 30 km civarı olması lazım eksik fazlası illaki vardır. Göldede pek balık tutmuşlğumda yoktur. Ancak sizleri bir arada görünce merhaba demeden edemedim. tekrar hepinize selamlar.
şimdi zamanımı acaba sizce arkadaşlar bu aralar demirköprüden bişeyler çıkarma şansımız varmı sizce ne dersiniz gitmeye değermi sizce .ben daha önce hiç bu mevsimde gitmedimiştim. turgutludan gideceğim boşa gitmek istemiyorum deniz ve baraj arasında kararsız kaldık arkadaşlarla yardımcı olursanız sevinirim saygılar...
selam kardeşler ben denizliden ali bende demirköprü hayranıyım yaklaşık 8 senedir orada av yaptım sadece yayın için çok güzel yayınlar aldım ben sadece tek 7metrelik kamışla av yaparım sallama hiç kullanmadım
evet arkadaşlar aldığımız bilgilere göre balık zamanı temmuz ayların da başlıyor desek yrivardır o aylarda da pek yer bulunmuyor zaten boş olan yerlerde avlak yeri olmuyor ben oraklı tarafına gidiyorum çok güzel av yapıyo ama dediğim gibi yer bulmak biraz mesele yem olarakta solucan ve hamur kullanıyorum birde gece güzel av yapıyorum gündüz pek verim olmuyo