selam ben amazon heykelinin arkasında atıyorum ,, akşam hava kararınca simli çapariye 5-6 tane istavrit aldım ,,, bir olta da karides li mavruş takımı onada bir ıspala aldım... sabah çapari atarken arkasına kaşık takıyorum onada şimdiye kadar 1 tane levrek geldi ama küçüktü saldım mecburen ) ,,, şimdiye kadar orada yakaladığım en büyük levrek 1,5 kilo idi onu da 10-12 cm lik kırmızı kafa beyaz sahte ile at-çek te aldım .... geçen cumartesi sabahı sadece kefal çalıştım kıbrıs oltası ile 2 sarıkulak kefal geldi ama taş çatlasa 14-15 cm di onlarıda saldım... yakın a ağ seriyolar büyük balıklar kalmıyoki ... gerçi denizde de 2 -3 tane yunus vardı 40-50 metre anca uzakta idi....:spider: :spider: :spider: :spider: :spider: :spider: :spider: :spider:
Haberin olsun,artık kefale kıbrıs sarması atmıyorlar. Onun yerine 5 adet kısa köstek yapıp bir araya getirip büyük şamandıralı takım hazırlıyorlar,her kancayada minik ekmek parçaları takıp sanki yemliye atar gibi atıyorlar ve kefal yeme atladığı anda yakalanıyor. Ama bence şimdi lüfer sezonu olduğundan ona yoğunlaşmakda fayda var.
Ben kaşıkla atçek yöntemini sevdiğimden,çok güzel randıman alıyorum sarıkanatlarda.Bir yere sabit kalmayıp suyun yüzünde nerede kaçışma varsa oraya sallıyorum kaşığı boş gelmiyor maşallah.Sizlerede rastgelsin.Sargan bile ağızdan dalıyor arada bir kaşığa.
blackboy55 abi , dediğin takımın resmi var mı ? anlamadım ( ,, doğrusu kıbrısa gelmez oldu büyük kefal geçen sene geliyodu ama ?!?!?! 2 oltam vardı yeni kamış ve makina aldım içim çok ısındı içi çelik bi kamış 2 parça hafif bişey AT-ÇEK yapacam sahte balıkla ,,, sahte balık çalışmayı düşünüyorum 10-12 cm lik bir sahte ==== levrekten başka bişey gelirmi sahteye ? eğer yanıma arkadaş bulursam gecede mavruş düşünüyorum daha kefale gitmem heralde ) birde ,, benim olta takımları mavruş takımı büyük kanca yani ,,, 2 -3 tanede mavruş kancasının yarısı büyüklüğünde kancalardan oluşan dip oltam var ama o na ne gelir bilmiyorum bazen boş durmayım diye sallıyorum at-çek yaparken o da su da dursun diye bana hangi balığa ne kanca ve ne yem takmalıyım bilgi verebilirmisiniz ,,, mavruşu biliyorum başka da bilmiyorum ) kefal kancası dediler aldım ama kefali sadece kıbrısla tutabildim 2 -3 kancalı dip oltası ile hiç tutamadım . hatta o takımlara şimdiye kadar hiç balık vurmadı .. ekmek taktım , tavuk ciğer ve yüreği taktım , tavuk göğsü taktım , sahte mısır taktım , slikon karides taktım ,, sosis bile taktım ama hiç bişey vurmadı o takımlara ( banghead
Nihat abim seni sahilde göremez oldum,geçenlerde Rızvan abiye sordum daha takılmıyor,yakında gelir dedi. İnşaallah birlikte kovalayalım şu sarıkanatları.reeling
Hakan merhaba, Dediğim takımı sahilde Liman giriş kapısının dış tarafında kefale atanlara baktığında görebilirsin. Veya Rus pazarında mescidin arkasındaki balık malzemecisine gidersen sana hem tarif eder,hemde malzemeni alabilirsin. Malzeme konusunu işi öğrendikçe kendin daha iyi bulacaksın,hiçbirimiz hemen balıkçı olmadık,zamanla öğrendik,20 sene önce böyle çeşit yoktu daha rahattık. Bana iyi gelen bir kanca sana kötü gözükebilir,onun için deneme yapman lazım. Ben bugünlerde belediyeevlerine takılıyorum sarıkanat çıkıyor. Ama sarıkanat bitsin,sargana baruthaneye takılırım,inşallah beraber olta atma şansımız olur.
Musa abi teşekkür ederim , bu arada bir arkadaşım mavruş takımına flato istavrit takıp yakalıyormuş pek güvenemedim ) deneyen var mı ?
Samsunda merkezde veya Atakum'da at-çek ile nerede avlanabilirim ? Eğer varsa buralarda tutan eşlik edebilirim. Saygılar.
Atakum civarındaki dereağızlarını ve Körfezin oradaki yeni yapılan yat limanınında at çek yapabilirsin.
Tam da yerinde oturuyormuşsun vay beeee. Oradaki dere ağızlarını sabah akşam yoklamayı unutma. Az dalan sahteleri ve suüstü sahteleri denemelisin. Ama şimdi su çok soğuk olduğundan bence hiç acele etme,şöyle Nisan bir gelsin hayırlısıyla balık az hareketlensin.
Samsun lu arkadaşlar merhaba, bu yaz ben de bafra civarında olucam degerli tavsiyelerinizi eksik etmeyin lütfen
Samsun sahilde ufak kefaller var bir sürü tuttum gerçi herkes tutuyo ama şu Derbent hele ki Kirazlık'ta çok daha büyükleri var rahat rahat istediğin yerden at mevki geniş.Ne varsa orda var.
Kefali neyle yakalıyorsun kıbrıs sarmaylamı yoksa dip yemli mi kullanıyorsun. Ayrıca Kirazlık dediğin yer eski çöplükmü.
Kirazlık'ta kıbrıs sarmayla. Ama bu Samsun sahilinde çok zor. Kirazlık'tan kastım evet eski çöpün orası. Yunus gelmediği ve hava kapalı olmadığı sürece no problem.Bir anda görünüp bir anda gidebiliyolar çünkü.
Arkadaşlar vın giriyorum liman gemi arka acık olan bölgede 2 adet lüfer 1 adet kofana aldım sahte yemle bilginize
Arkadaşlar samsun Atakumda yazlığım var hafta sonları gidiyorum. Yazlık polis okulunun oralarda.mevkii i bilen varsa o civarda balık alabilceğim ve ne tür balık alacağımı bilip bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.