Çeşitli forumlarda Samsun-Ladik- Derinöz Barajında bol miktarda gökkuşağı alası yaklandığını duyunca Afyonda ikamet eden bir Ladikli olarak heyecanlandım. Ve alabalık avı ile ilgili bilgi toplayıp malzemelerimi tamamladım. İzine geldiğim geçen hafta bol toprak solucanı ile birlikte baraja gittim. Baraj doğası gerçekten harika. İki oltayı şamandıralı hazırlayıp bol solucan takarak. Şamandıra açıklığınıda iyice açarak (su ısındığı için balık derindedir düşüncesiyle) salladım suya. Sonra çeşitli döner kaşık ve balık sahteleriyle (kaşıklar 0, 1, 2 ve 3 numara ve çeşitli renklerde) at çek yapmaya başladım. 7 saat sonra sonuç sıfır alabalık. hiç dokunulmamış solucanlardı. Şimdi izinim 10 gün sonra bitecek ve ben tekrar alabalık avı denemek istiyorum. Nerelerde yanlış yapmış olabilirim.Mevsim alabalık için yanlışmı. son zamanlarda Derinöz barajanında alabalık yakalayan varsa nasıl yakaladığını anlatırsa sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Derinözden arkadaşlar kışın 3-4 ala aldılar ama yazın herhalbi bir icraata şahit olmadım. ,Laf aramızda,kuraklık nedeniyle göletlerinde balıklarında huyu husu değişti. Yapacak bir şey yok,sular sıcak,balıklar mayışıp kalıypr taş diplerinde (bende balık olsam aynını yapardım,benim bile sıcakta canım yemek istemiyor...)
Merhaba arkadaşım; Lafa bu yılki kuraklık olayı ile başlamak isterim. Bundan dolayı ki Ladik gölünün su oranı geçen yıllara göre 3 te 1 oranında azalmış, gölün suları bayağı çekilmiş durumda. Şahsen Ladik gölünde hiç alabalık tutmadım ama bol miktarda tatlısu levreği ve turna olduğuna şahitim. Haa aklıma gelmişken mevcut alabalık çiftliklerinin çokluğu sebebiyle Bafra Derbent barajında sezon olarak hem Göl alası hem de sazan bol miktarda yakalanabiliyor. Yolunuz o tarafa düşerse bence deneyin sonuç alırsınız. Gölalası için solucan sazan için mıısır en ideal yemler. Bu kadar açıklamadan sonra yeri de tam tarif etmem gerekir, Derbent barajının Boğazkaya kolundan değilde mesire alanından beri Baraj gövdesine yol çıkıyor. Gidilecek yerin adı "Gölevi" dir. Giderseniz de gitmezsenizde her daim güzel avlar dilerim.
Mithat bey, Ladik gölü şuanda kuruma noktasında. 1/3 değil 1/10 oranında azalma var. Kalan suda, su seviyesinin gölün suyunu boşaltan kanal seviyesinin altına düşmesinden kaynaklanıyor. Ladik gölünde alabalık yok. Ladikte orman içinde yapılmaış derinöz barajı var. orada alabalık var. Barajın su seviyesi gayet iyi durumda. Sadece 2 metre civarında bir azalma mevcut. Derbent için verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürler.