Arkadaşlar bu gün sabah 5:00 de kalktım. Aslında niyetimde balığa gitmek yoktu. Fakat deniz beni gene çekti, dayanamadım çıktım yola ve Baruthanede uzatılan mendireğe vardım. Fazla pek balık yoktu, birer ikişer ara ara kıraça çıkıyordu. Saat 6:15 gibi benden sonra üçüncü sırada olta atan daha önceden simaen tanıdığım bir arkadaşın;Bu ne balık ne balığı dediğini duydum. Ben de uzaktan gelinciğe benzettim. Çünkü daha önce orada gelincik tutmuştum . Adama yanaştım, güzel balık tuttun bu gelincik dedim. İyice yanaşıp elimi uzatırken ampul yandı ama geç yandı. Bu tarakonya dememle balığın çırpınıp iğnesinin avuç içinme girmesi bir oldu. Tabi elimde sancı başladı. Oltaları toplayıp, Samsun Devlet hastanesine gittim. Tabi oradaki sağlık personeli böyle bir şeyi ne biliyorlar, ne de duymuşlar. Morfin serum, iğnenin girdiği yerden kan boşatma gibi tedavi uygulamaya çalıştılar. Ancak benim ağrılarım dayanılmaz boyutlara ulaştı. Morfin bile fayda etmedi. Daha sonra ambulansla Samsun Tıpa sevk edildim. Oradada tam bir bilgi ve deneyim yok. Ben amonyakla yıkamaktan bahsettim ama ne Devlet hastanesinde ne de Fakültede amonyak yokmuş. Neyse orada iki serum, bir sürü iğneler yedim. Saat 10:00 a doğru sancılarım azalmaya başladı. 11:00 de de taburcu oldum. Şu an az bir sancım var ve elim balon gibi. Şimdi asıl mesele; ben yaklaşık 25 senedir Samsun sahillerinde balık tutuyorum. Kendime usta balıkçı diyemesem de, kalfayım diyebilirim. Tecrübem var, araştırmacıyım. Bu güne kadar samsunda bu balığın çıktığını ne gördüm ne de duydum. Daha yeni Yakup hocam bu konuya değinmişti. Ama olacağın önüne geçilmez deyimi bu gün gerçekleşti. Bu balık Samsunda da çıkıyormuş demek ki. Kendine fazla güvende insanın başına iş açabiliyor. Geçenlerde timsah avcısı ünlü belgeselcinin bir anlık dikkatsizliğinin sonucunu gördük. Evet arkadaşlar dikkatli olun ve sizlerde benim çektiklerimi çekmeyin derim, özellikle gece mavruşgile takılanlar. Bu gün tüm hayatım boyunca çektiğim acıların toplamına yakın acı çektim diyebilirim, tarifi imkansız. Bu arada ne zamandır eczaneden bir şişe amonyak alarak malzeme çantama koymak fikri vardı bende. Bana lazım olmasa bile başkasına lazım olur diye düşünüyordum. Demekki düşünceler hemen fiiliyata geçmeli. Nasılım iyi ders almışmıyım.;) ;) ;)