arkadaşlar çanakkalede ayna diye tabir edilen sandalın baş tarafına yakın bir bölgeden su kesiminin altına takıla cam 10-12 mt ye kadar denizin dibini görebiliyorsun ve gezdiğin bölgede balık varsa avlıyorsun bizim içinde faydalı olur sanırım ====== biz bunu geniş bir yarım mt lik bir pimaş borudan bir tarafına silikonla cam yapıştırıp pratik olarak kullanabiliriz yanlız sandal hareket halindeyken ancak arkadan bakabiliriz inşalah işinize yarar rasgele
Yaşar şu tekniklerini bizimle paylaşıyorsun saolda Baba bari şunları resimleriyle verki anlasın millet . Bak sonra her yazdığın havada kalıyor Bunlar yoksa şu andamı aklına geliyor unutmayasın diye buraya not mu alıyorsun Saol baba paylaşım için
abim ben şimdi mersindeyim 10 yıdır mersindeyim ben çanakkaledeyken gittiğim kayıklarda vardı yani resim yok ben pratik olarak yapabileceğimiz bişey söyledim burada sandalla balığa gitmediğim içinde gerek duyup yapmadım fakat basit bişey bir beş litrelik yağ tenekesi bile işe yarar sen böyle bişey çizip eklersen sevinirim sağlıkla kal kolay gelsin
Yaşar bey, sizin şöyle bir karalamayla bize göstermeniz münkün mü ? Ben gerçekten tam olarak anlayamadım. basitçe bir çizim de olabilir hiç sorun değil, sadece aynanın durması gereken yeri tam olarak anlamak istiyorum. Ben tekneyle çıkmıyorum gerçi ama, tekneyle avlanan çok arkadaşım var, faydalanmalarını sağlayabilirim en azından.
arkadaşlar bende yaşar beyin dediğine benzer bişi görmüştüm ama bir filmde daha ziyade su altı zenginliği görselliği olan yerlerde kullanılıyor.sandalın veya teknenin tabanında kalın cam yerleştiriliyor..suyla birleşince optik kırılmayla su altı olduğu gibi (büyüteç gibi) gözüküyor..
eşimin ç.kaleli olması sebebiyle arkadaşımın dediği olayı biliyorum.Balıkcı kayıklarının tamamında bu ayna tabir edilen cam bölüm vardır. Kayıkların sağ ön tarafına yakın tabanda 15-20 cm bir cam bölmedir yatıp odan baktığınızda altınızdaki denizi net olarak görursunuz. Balıkcılar bu aynayı palamut ve lüfer gibi sürü balıklarını oradan görüp sürüyü ağla çevirmek için kullanırlar. Halen kullanılmaya devam etse bile bu gunlerde bunun yerini fishfinder lara bırakmaya başladılar.
Kekova'ya giden arkadaşlar da bu sistemi görmüştür. Batık kentin kalıntıları bu camlı yerin üzerinden izlenebiliyor. Eğer becerebilirsem ben de çizmeye çalışırım.
hayrına çiziver bi resim ben resim eklemesini bilmiyorum 5 litrelik yağ tenekesinin altını ve üstünü çıkarıp bir tarafına bir cam takalım ayna hazır
Arkadaşlar çizim çok acemice oldu, umarım bir fikir verir. Elimden bu kadarı geldi Sandalın altı yani salma kısmı camlı kısımda açık olduğu için denizin içini rahatlıkla görebiliyorsunuz.
Arkadaşlar bir zamanlar clepper diye bir dizi vardı yunus balığı ve birkaç küçük çocuğun oynadığı eğer o filmi seyredeniniz varsa orada o kullanılıyordu size basitçe bir örnek vermek gerekirse elinizde bir akvaryum düşünün bunu elinize alıp alt kısmını suya bastırdığınızı düşünün camın alt kısmı 10 - 15 cm kadar suya battığı zaman suyun altında ne var ne yok görürsünüz arkadaşımızın bahsettiği şeyde bununla aynı elinize aldığınız hafif herhangi bir nesne ile bunu üretmeniz ve kullanmanız mümkün deniz gözlüğü gibi aynı yapıya sahip.
Teknenin ortasını delicezmi yani şimdi Biride bassın çuluuup denize Sende bizden kurtul demiii yemezleeer
müjdat abi ömür adamsın vala iki eyenin arasından bir tahtayı çıkarıyorsun tahta kalınlığında cam takıyorsun kırılacak diye korkma biz kayaya çarptık çatladı kırılmadı hem üzerine contalı kapak yapıyorlar bişey olmaz
Pratik ve kullanışlı bir yöntem, ama bilmeden ve görmeden balığı sürpriz olarak almak yine de en keyiflisi
ablam denizin dibini akvaryum gibi izliyorsun çok güzel oluyor tabi balığı görüp demirleyip orada avlanmakta zevkli olur bence
tecrübe ile sabittir işe yarar 30 cm çapında alacagınız 1 m lik pvc su borusunun bir tarafını camcıda 5/6 mm cam kestirin silikon ile borunun bir tarafına sabitleyin diger açık tarafa yakın yere sag/sol iki adet el tutamagı monte edin daha sonra güçlü bir el fenerinin de içerden cama deyecek şekilde sabitleme yapın . gece derin olmıyan sahillerde sandaldan fevkalade bir deniz dibi belgeseli izlersiniz.3/5m ye kadar tabii su berrak ise güzellikleri seyredin.