Dayım turna avını biraz abartmış sanırım. Kimbilir kaç yaşındadır bu yavru! Ben şahsen yakalasam oltadan çıkartabileceğimi hiç sanmıyorum. Hemen kafasına 2 tane sıkardım herhalde
Eminim bunun kadar hatta büyükleri Türkiye de de vardır ama nasıl tutulacak ve nerede o önemli ayrıca biz küçücük turnaları çelik telle alıyoruz ya bu neyle yakalandı acaba
En vicdanlısının 40 cm i bulmasını bile zar zor, ite kaka bekleyip av yaptığı bir ülkede, hiç hayal kurmayın! böyle bir turnayı asla göremezsiniz ve avlayamazsınız !!! Hayallerinizi küçültün derim
büyük yeme büyük balık sanırım 1-2 kg lık bir balığı yem takmıştır bu arkadaş ve sonuç olarak yakalamıştır canavarımızı. ve yine sanıyorum ki tatlısularımızda böyle bir balıığın çıkma ihtimali avrupa birliğine girme ihtimalimiz gibi birşey. ancak yıllar önce babamların tarif ettiğine benzer bir balık. babam bu balığı henüz görmedi ama eve gidince kendisine bak böyle böyle diyeceğim ve teyit ettireceğim yıllar önce korkup da usulca yanından uzaklaştıkları balık bu büyüklükte miydi diye )))
bizim sularımızdada vardır kesinlikle avrupalıların yakaladığı emsal balıklar ancak bizim balıkçılığımız onlarınkıne oranla hala acemi işi kanatindeyim biz olsak ya misineyi koparttırırız ya kamışı kırdırırız he he ondan işte balık bu kaşık işini sevmedi sahte takalım falan gibi acemi ağzı canlı yemde hemen ölüyo ya nasıl bişey yapsamki v.s v.s sabrımız az mesela hafta sonu yöremizin en iri sazan veren avlağına gittim 3 kişiydik ben sol ustam orta malzemecimde sağdaydı ustam malzemecimle benım aramdan balığı alırken biz sadece kepçecilik yapıtık kısmet dedik teselli olduk desem yalan olur moralim acayip bozuldu beni gören bu çocuk bi daha balığa falan gitmez herhalde derdi sanırım neyse abicim adamların ne yaptığını az da olsa anladım adamlar bu yamyamları dahi boılı tarzı yemlere iyice alıştırmışlar en azından yemlemede ve geneldede canlı yem at çek içinse hedef büyük balık değilse at çek yapıyorlar sahtelerle gerçekçi olsun diyerekten neyse bu balığı görünce moralim biraz daha bozuldu bu sayfayı atlıyorum artık size rastgele umarım sizlerede nasip olur böylesi balıklar tür önemli değil yakalayın ne olursa olsun ama böyle baba olsun
orhan abi sana katiliyorum...gecenlerde avrupada yayin yapan bir balik avi kanali var bu tur buyuk turnalari adamlar yaklasik 40 cm boyunda ozel bir kasik yapip metalden arkasina celik tel 1 mt ve o celikteldede plastik balik kafasi maskesi var cok canli renkte ve cok guzel bir sistem...ve bu balikta celik tele bagli iki buyuk ucku var bu maske icin balik yerlestirilip bir uclu enseye bir uclu kuyruga yakin takilip tekne arkasindan dipten cekiliyor...dipten takimi cekmek icin ise 1-2kg agirliginda yemi derin yuzdurmeye yarayan arkasi kuyruklu kursunlardan yararlaniyorlar ve maske icindeki balik dibe yakin yalpalayarak yuzuyor ayni bir yarali balik gibi ve bu buyuk metal cok buyuk bir parlama yaptigi icin direkt buyuk baliklarin dikkatini cekiyor ve adamlar her seferinde 10kg ustu baliklar aliyor... saygilarimla
arif kardeş ısırmasın one öle yaaa yer adamı o balık ya bizde kendimizi turnacı sanıyoduk fesatlandım valla
hüseyin kardeşim ümraniye nin neresindensin bende ümraniye liyim de o bakımdan sordum .ümraniye / çarşıdayım ben
bu arada ben böle bir balık yakalasam büyyük bir ihtimalle korkudan takımı taklavatı bırakır küreklere asılırdım allah ne verdi ise gidebildiğim yere kadar giderdim