Merhabalar. Hafta sonunu fırsat bilerek gittiğim sis balığı avında yakaladığım balığı sizlerle paylaşmak istedim.Av esnasında comoran bull fighter 2.40 m spin kamış, 30 luk makine, 3 numara mepps ve 0.18 mm misina kullanılmıştır. Ramazan dolayısıyla av süresini kısa tutmak zorunda kaldık. Onun için tek balıkla güneş batmadan evin yolunu tuttuk... Balığımız tam olarak 47 cm geldi.
Asıl adı nedir acaba hiç denk gelmedim bu balığa Kefal familyasından olduğunu tahmin ediyorum ama Güzel balık Avınız Daim olsun Ramazan dolayısıyla avlar hep kısa sürüyor bizimde sıcak beynimize işleyince dilimizi Rüzgara çıkarıp ancak serinletiyoz
Balığın latince ismi aspius vorax halk arasında bizim bu bölgede tabi zurnacı diye adlandırılıyor. Bu balık levrek gibi etçil bir balık olup, dişleri yoktur. Mepps, kaşık ve çeşitli sahtelerle avlanılabiliyor. Aynı zamanda bu balığa çok benzeyen ve ayni familyaya ait aspius aspius yani koca ağız balığı ile akraba bir balıktır...
Demekki urfa yöresine ait bir balık Anadoluda hiç denk gelemdim duymadımda Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için
Daha çok Güneydoğu anadolu bölgesine ait bir balık olup, sis balığının ülkemizdeki yayılış bölgesi aşağıdaki gibidir