Şans yüzüme güldü

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sahte tarafından paylaşıldı.

1. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    maşallah çok güzel levrek :D bizde bakalım :D :D

2. sahte

sahte cemil

dr.zeki bey özelden mesajınızı aldım fakat mesaj atmama sistem yeni üye olduğum için izin vermiyor.mailinizi özelden yazarsanız iletişime geçerim

3. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    cemil on numara bir av. ayrıca kendini değilde avını ön planda göstermiş olman ayrıca güzel amaaa
    son resim üzgünüm kardeşim bu güzelliklere hiç yakışmamış.

4. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000

Cemil,

Hem kavramlara çok takılıyorsun hemde hala bilgi anlamında eksikliğin var..Sportif balıkçılıkla,sportmen balıkçı aynı şey değil güzel kardeşim...Sportif balıkçı bu işi spor amaçlı yapar dediğin gibi balığı öldürmeden geri salar,ama sportmen balıkçı adı üstünde karşında bi rakip var...Tebliğ çerçevesinde avlanırsın,tutabileceğin kadar balık alırsın,küçük olursa salarsın...Balığa da tebliğin izin verdiği oranda şans tanırsın...Rakibindir cünkü bir mücadeledir bu..Öncelikle bunu araştırmanı rica ederim...Ayrıca sportmeni sportifi geçtim balığın kötü demedik,balığa eziyet ettin demedik..Sadece resmin kötü dedik...Konuyla alakasız şeyler yazıp laf kalabalığı yapıyorsun...

Ayrıca bu siteye 10-15 yaşlarında balıkçılığa yeni başlayan arkadaşlarda giriyor...Sen balığa kolunu sokup fotoğraf çektirirsen,rakıdan bahsedersen biz onlara burda birşeyleri doğru öğretemeyiz..Ha biz içmiyormuyuz demiyoruz ama dillendirmiyoruz her yerde...Özendirmemeye çalışıyoruz..Senin besin piramidinin en tepesinde olman hayvana karşı herşeyi yapabileceğin anlamına gelmez...Ben seni avlasam kolumu soksam sonrada fotoğraf çektirsem?bu ne kadar doğru olur bi düşün bakalım?

Klavye delikanlısı lafına gelince..Zaten burdan sonra kaale alınacak bi adam olmadığın kanaatine vardım.Ne yazarsan yaz cevapta yazmayacağım,ama istersen bigün seni Adana'ya davet edelim,hem ne kadar delikanlı olduğumuzu görürsün,hemde balıkla ilgili bilmen gereken detayları anlatırız..

5. sahte

sahte cemil

ilahi sevgili ve pek sportmen osmanadana :))

şu satırlarını okuyunca, "Ben seni avlasam kolumu soksam sonrada fotoğraf çektirsem? bu ne kadar doğru olur bi düşün bakalım?" bi anda aydınlanıverdim ve ben bunu nasıl düşünmemişim diye düşünmeden edemedim inan. doğru tabi ben bu noktayı nasıl oldu da es geçmişim.gördüm ki sen haklıymışsın.10 15 yaşındaki arkadaslar da osmanaganın bu satırlarını bence dikkatlice okusunlar, kulaklarına da küpe olsun ki av yapacam diye benim gibi balık öldürmesinler onlar, herkesin yaptığı gibi sevip okşayıp bi de buse kondurup salsınlar.gece gündüz içip kafa kıyak gezen bi nesil de olmasınlar tabi:)

site yönetiminindeki arkadaşları da kınamak lazım tabi, benim bu gençlere kötü örnek oluşturacak laflarımı ve fotoğraflarımı siteye uygun görüp yayınladıkları için.

Şans hep yanında, rakiplerin her daim oltanda olsun osmanadana, çok yaşa e mi:)

6. dr.zeki

dr.zeki zeky

Selam Cemil; özelden E-mailimi gönderdim. CEvaplarsan sevinirim.

7. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Tebrik ederim arkadaşım nefis bir levrek.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Bak Cemil kardeşim, kaçırdığın bir nokta var, bunu diğer arkadaşla yazışmaların için söylemiyorum, genel tavrın için söylüyorum...

Söz uçar, yazı kalır derler, bu forumlar da veritabanı olarak belki onlarca yıl daha kalacak, resimler belki yıllarca yayınlı kalmaya devam edecek. Buraları araştıran, okuyan çocuklar "balığı avlarım, laaps diye kolumu geçiririm ağzından" şeklinde havası olan bir fotoğrafı görmeseler daha şık olur, böylece bu nefis levreğe hayranlık duyar, tadında avlar yapmaya, olayın öldürüp zafer fotoğrafı çektirmek değil doğayla bütünleşerek avlanmak, öldürmek kadar yaşatmak, saygı duymak olduğuna daha rahat inanır ve teşvik olurlar...

"Yahu zaten öldürüp yiyoruz, öldükten sonra hayvan işkence çekmiyor ki" diye bakıyorsun olaya, bahsettiğim ince noktayı kaçırıyorsun, hani eskilerin "adap" dediği şeyi görmezden geliyorsun. "Siz de küçücük şeylere takılıyorsunuz" diye de kızma bize zira şeytan ayrıntıda gizlidir...

Eleştirilere kulak verip kendini geliştirmeye çalışmak, olaylara farklı noktalardan bakan insanların gözüyle bir bakmak hepimize çok şey katacağı gibi sana da katacaktır. Hepimiz birbirimizin bakış açılarıyla yoğrulur ve eleştirilere tahammül gösterirsek hep birlikte çok daha güzel günler, güneşli günler görürüz...:) Saygılar, sevgiler...

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bizim Roy var, tatlısu avlarında son raporlarını görebilirsiniz. Paris'te yaşıyor kendisi, oradaki herkes gibi yakala bırak av yapıyor. Geçenlerde yakaladığı balığı Fransız balık forumunda raporlamıştı, forum yönetimi yakalanan balığı yere koyup fotoğraflamak hoş bir davranış değil diyerek gönderdiği resmi sildi. Yerde resmi çekildikten sonra salınan bir balıktan bahsediyoruz :) İşte balığa öyle saygı gösteren ülkelerin sularında da öyle metrelik balıklar geziyor.

10. sahte

sahte cemil

Kaan bey artık bu konu fazla uzasa da size cevap yazmasam sanki derdim osmanadanaylamış gibi görünebileceğinden ki hiç alakası yok tabi ki, yazmak istiyorum. düşüncem hala daha şu ki bi canlının yaşam hakkına gasp etmekden daha büyük bi saygısızlık bence zaten olamaz, hayatımın en büyük avıydı öyle bir av fotoğrafı anısı almış bulundum,pişman mıyım hayır ama bu foruma koyup da bu muhabbetlere gebe olduğu için pişman mıyım evet."herhangi" bir fotoğraf olarak hoş görünmez doğrudur ama benim için benim avım olan bir "av" fotoğrafı olarak "bence" hoş.

kimselere de iyi-kötü örnek olmak umrumda değil olmadı da.ha nedir siteye yayımlanmadan önce 1 gün kontrol için bekletilen bu içeriğim samimi olarak belirtiyorum madem ki tepki çekebilme durumu vardı, keşke yayımlanmasaydı.

İleride bundan daha kaale değer bi avım olursa -ki sanmıyorum- raporlarım belki ama -olur da çekersem- bazı fotoğrafları da kendime saklarım bundan sonra.
    osmanadanaya da gereksiz bunca laf dalaşınına girdik benim vardır hakkım ona helal ederim,o da varsa hakkı helal etsin isterim,benden bu kadar.hoşçakalın

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kamuya açık alanlarda kimselere iyi kötü örnek olmak umurumuzda değil gibi bir düşüncemiz olamaz çünkü iyi ya da kötü bir şekilde her paylaşım örnektir bu tip alanlarda... Ben de bazı fotoğraflarımı paylaşmıyorum kamu vicdanı gözetip, oysa ki çok nefis fotoğraflarım var, ağzımda sigara çıkmış diye paylaşmamayı tercih ediyorum misal. Bunlardan gocunma lütfen, paylaşımlarına devam et, benim söylediklerimi de lütfen gönül gözünden bir geçir, eminim hak vereceksin... Sonuç olarak, alıkoyduğumuz avlarımızı biz de lüpletiyoruz tavaya fırına falan koyup :) Keşke yönetim onay vermeseydi, o foto yayınlanmasaydı diye de düşünme, iyi ki yayınlanmış iyi ki farklı düşünceleri duyabilmişsin, değerlendirme fırsatın çıkmış diye düşün.

Sonuçta koyduğun fotoğraf utanılacak bir şey değil ya, şeklen tartışıyoruz, efendi gibi herkes fikrini söylüyor sen ben ve onlar... :)

Daha nice güzel avlara. Saygılarımla, sevgilerimle...