dün tatlısu kefali avlamak için göle gittim ama çok ilginçtir ki sazlıkların ordan 4 numara mepsimi çekerken birden büyük bi yılan atlayı verdi tabi korktum,ama ağzından çıkarmam gerekiyodu kancayı,kafasından yakalayabildim ama tam çıkardığım sıra birden bileğimi sardı iyice panik oldum tabi en sonunda kurtarabildim ama kendimide yılanıda
O ne öyle üstad ben yılanı yakalayacam,ağzından tutacam,koluma dolayacam bide üstüne öylece fotoğraf çektirecem ha. Allah rüyada bile göstermesin aman aman
napiyim ilginç bi olaydı yani ihtimale bakarmısınız meps ile yılan,bende paylaşmak istedim telefonla çektim
türkiyede 47 tane yılan türü varmış ve sanırım 13 tanesi zehirliymiş tabi çok zehirli diil,bende bu ihtimali göz önünde bulundurdum bide tabi su yılanı galiba zehirli değil di bence.ama korkuyo tabi insan
Bursa İznik gölünde o yılanlarla hep beraber yüzeriz.Zararsızdır.Ama insan alışık olmayınca haliyle tırsıyor.
Cesaretinize hayran kaldım doğrusu. Zehirsiz olduğundan %100 emin olsam dahi sanırım o mepsi çıkarmaya cesaret edemezdim. Helal olsun ne deyim....
Sevgili Rifat yaptigin cesur davranis bu yilanin hayatina devam edebilmesini sagladigi icin seni tebrik ediyorum. Ancak eger yilan turleri hakkinda yeterli bilginiz yok ise (benimde yoktur yanlis anlasilmasin) lutfen bu yaratiklarla fazla hasir nesir olmayin. Cunku zehirli bir yilanin isirigi olumunuze neden olabilecegi gibi kolunuzu veya bacaginizida kaybetmenize de neden olabilir.
evet aslında doğru söylüyosunuz,nebiliyim öyle ağzında mepsi bırakıp misinayıda koparabilirdim ama yazık yani onada,nebiliyim bi cesaretle kurtardım mepsten,yoksa tabiki haşırneşir olmam kesinlikle.
Rıfat kardeş çok farklı bir tecrübe olmuş,bakarken bile insan bi garip oluyor,bizlerle paylaştığın için teşekkürler..
rıfat kardeş tebrikler ama bunu sakın kara yılanlarında uygulama ve üçken kafalı yılanlara sakın yaklaşma su yılanlarına gelince onlar tamamıyla zararsızdır ben elimle çok yakaladım karada fazla hızlı gidemiyorlar hatta birtanesini akvaryumda iki hafta besledim annem memleketten dönünce salmak zorunda kalmıştım karada yılanla karşılaşırsanda sakın öldürmek için üstüne gitme kafasını kaldırıp birsüre sana bakar ve sonra yoluna devam eder şayet yolundan çekilmezse bağır o çekilir saçma gelebilir ama gerçek gereksiz yere o yılanı öldürmediğin için sağol kardeş