Sapanca gölü ve kaçak avcılık

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında fuzuliyat tarafından paylaşıldı.

1. .:fernando:.

.:fernando:. Enes Başer

Favori Kamış:
    Barracuda 2300
    Favori Makine:
    Banax ST 7000C
    tırıvırı diye bildiğim malzemde bu değil mi ya arkadaşın bi tanıdığı kullanıyormuş galiba onu bi uyarmam gerek ama beni dinleyeceğini hiç sanmıyorum ama benim üzerimden bu yük gittsin uyarması benden uygulaması ondan hadi hayırlısı

2. meksikali_09

meksikali_09 kaan karabacak

En İyi Avı:
    küçükken sayısız kayacı balığı
    yiğit abi merhaba sapancadaki duyarlılığın icin cok teşekkür ederim gercekten örnek bi tavır sergiledin yanlız benim sormak istedigim yeni bi balık hayranıyım foruma yeni katıldım ve sırf sapanca gölü icin girdimki senin yazın isabet olmus abi acıkcası ben kendi niyetimi anlatım ben istanbuldayım ve göl de balık tutma hayranıyım balık tuttun mu diye sor hiç tutmadım gidip bogazda sahilden balık tutmakta istemiyorum gölde gerekirse 24 saat bekleyip gün boyunca sakin bi şekilde ya bitane yada hiç ama bi şekilde kendi hazırladıgım yemle gölde balık tutmak istiyorum sapanca da bana biraz yakın yani izin günümde oraya gelip
    günü birlik balık tutmak istiyorum hatta tutmayı öğrenmek istiyorum ama avlanmanın yasak oldugunu yazmıssın benim bu istegim tamamen yok mu oldu bu durumda yoksa toplu av yasagımı var işin aslı arkadaslar orda bi olta atamıyacakmıyım keyifle

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Kaan kardeşim mademki istanbuldansın taaa sapancalarda ne işin var aşşağıdaki linkten ve adresini burada veremeyeceğim bir çok gölümüzden birisine gidebilirsin ;)
    sapancadaki av yasağına gelecek olursak amatör balıkçıya yasak değil istersen şu an turna için gidip oltanı atabilirsin 15 hazirandan sonrada sapancada çıkan bütün balıklar için oltanı sallayabilirsin;) :) :)
    konu linki aşşağıda:)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20836

4. meksikali_09

meksikali_09 kaan karabacak

En İyi Avı:
    küçükken sayısız kayacı balığı
    önerin için teşekkürler bende araştırdım tabi hatta bana en yakın yer elmalı barajı ama herkes bişeyler söylüyo cok balık olmadıgını ikide bir jandarma geldigini vs.. genede elmalı barajına gidicem tabi ama hani sapancada daha rahattır istanbul dışı oldugu için oralarda birileri birilerinin keyfini kacırma meraklısı degildir bilirsin :)))) arkadasım anlatıyo jandarma geliyo diyo sacma sacam soruyo napıyosunuz burda balık tutuyoz görmüyon mu ya onlar da sıkıntıdan ugrasacak adam arıyolar o yüzden öyle keyif yapacagım yer istiyorum ilgin icin cok teşekkürler.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Biz adam olmayız...

Bu ne rezilliktir, nasıl bir arsızlıktır arkadaşlar, sorarım size... :(

Delikanlı av yapmış güya, yasaktan habersiz de değil, açıkça söylüyor yasak olduğunu, denetimlerin zayıflamasından faydalandığını, bir de utanmadan buradan rapor yayınlıyor bizlerle alay edercesine... Yalnız da değil, 16 yaşındaki delikanlıya örnek olması, doğruyu anlatması gereken babası ile birlikte yapıyor bu işi... Forum yöneticisi Şennur hanım da haklı olarak yasaklı bölgede avlanılması gerekçesiyle konuyu kilitlemiş, ama ben kendimi tutamadım, bu rezillikten bahsetmek için en uygun yer olarak burayı buldum... Belki benim bu yaptığım da forum kurallarına aykırıdır ama tepkisiz kalamazdım...

TheCloUd Bursa16 rumuzlu, Özkan Küçük adlı delikanlının raporu aynen şöyle:

herkese merhaba

yer:Gölbaşı(taş duvar)
    yem:Beyaz-yeşil silikon(mister twister)
    tarih:9 mayıs 2009
    saat:17.00-19.00
    balık sayısı:4
    ekip:ben, babam, ali abi

avımıza 9 mayıs 2009 cumartesi günü saat 15:00 civarlarında başladık..gölün çevresi haftasonu olması ve denetimlerin azalması(gölde şu anda av yasağı bulunmakta) sebebi ile göl çok kalabalıktı..her 10 metrede bir balıkçı bulunmaktaydı ve olta atmak için bayağ bi bekledik..havanın o gün güneşli olması da epey işimize yaradı..yem olarak çeşitli sasiler, rapalalar, meppsler, kaşıklar ve silikonlar kullanmamıza rağmen ilk balık babamın kullandığı beyaz mister twister silikondan geldi...babamın yakaladığı balıktan 10 dk sonra bende sezonun ilk turnasını aldım..5 dk aradan sonra 1 metre kıyıya attığım balığı ağzından iğnelerin çıkması ile balığı karadan suya kaçırdım ve 2 balık daha yakaladıktan sonra yakaladıklarımızın bize yeteceğini düşünerek avımızı 19o gibi sonlandırdık

Yazının altında da avladıkları turnaların resimleri var. Zaten siz de görmüşsünüzdür. O büyük turna hadi neyse ama o el kadar olanı içimi parçaladı. Yabancı belgesellerde o büyüklükteki balıklar oltaya geldiği zaman hayvanı incitmeden suya geri bırakıyorlar. Üstelik hava kesesi patlamasın diye balğı hoyratça suya fırlatmıyorlar. Nazikçe suya koyuyorlar ki yüzdüğünden emin olsunlar. Ben de seyrederken ister istemez bizde kanıksanan manzaraları düşünüp içimden neler geçiriyorum...

Delikanlıdan ziyade o babaya ''helal olsun!'' demekten kendimi alamıyorum...

Rahmetli Aziz Nesin'in dediği gibi...biz adam olmayız... :(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Mayıs 2009
  6. fuzuliyat

fuzuliyat Yiğit Ağabeyli

Evet,sanırım, Sayın Aytekin haklı. Amatör balıkçılar için sezona dikkat ettikleri sürece bir problem yok. Ama ağ, kasnak gibi yöntemlerin önüne geçmek lazım... Herekes şuurlu davranırsa bizden sonraki nesiller bu hassasiyetimizden dolayı bizi hayırla yadederler diye düşünüyorum..

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu kardeşimiz kanunlara aykırı bir av yapmış sonucunda konusu kilitlenip kendisi uyarılmıştır bu konuyu kopyalayıp burada tartışmaya açmanın hiç bir anlamı yoktur olsa olsa forum düzenini bozmaya yarar;)

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aytekin bey;
    Forumun duzenini bozmak gibi bir niyetimin olmadigini yazdiklarimdan anlamis olmaliydiniz. Yasakli bolgede avlanildigi icin konunun kilitlendigini ben de biliyorum, bunu ozellikle de belirttim. Benim kastim, yapilan yanlis isin bilincinde olmasina ragmen bunu rapor halinde yayinlama curetinin gosterilmesine dikkat cekmekti. Bu noktada forum duzeninin bozulmasi sozkonusu olamaz sanirim. Gereksiz polemiklerdense kacak avciliga karsi etkili toplu mucadele icin ugrassak daha iyi olur kanaatindeyim. Saygilarimla...

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    İbo bey kardeşim benim kimse ile polemiğe girdiğim veya girmeye niyetim falan yok siz öyle algılamışsınız ben sadece kilitlenmiş bir konuyu başka bir konuda tartışmanın doğru olmadığını anlatmaya çalıştım.
    konuların kilitlenmesinin amacı tartışma ortamını ortadan kaldırmak içindir;)

Son düzenleme: 22 Mayıs 2009
  10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolasin guzel kardesim ;)

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    anlayışın için ben teşekkür ederim:)

12. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Sapancayı ve Adapazarını iyi bilirim.
    Sapanca gölünde 12 ay boyunca ağ atılır.Göl kenarındaki restorantlar balığı buradan sağlar.Bu şimdiye kadar engellenemedi.
    Şimdi ise Samader sakarya derneği bu iş için çok çalışıyor.Bir çok göletlerde ağ attırmıyor bunu engelledi şimdi sıra burada .
    Arkadaşlara başarılar diliyorum.

13. fuzuliyat

fuzuliyat Yiğit Ağabeyli

Arkadaşlar, dün sabah yetkililer gölde bir operasyon yapmışlar ve yaklaşık 1500 metre ağ gölden çıkartılmış. Gayretlerinden dolayı İbrahim Uyar beye teşekkür ediyoruz.
    İnşallah bu denetimler kaçak avcıları bezdirecek kadar sık yapılır....

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vallahi helal olsun şu Samader'e ve emeği geçen herkese. Bize ve balıklarımıza böylesi organizasyonlar ve insanlar lazım..

15. calvus06

calvus06

arkadaşlar çanıllıya ben 2 senedir gitmiyorum baya azalmıştı balık 2002 2007 arası çok güzel turnalar çektik genelde beyaz sasi kullanıyoruz orda
    yarım saatte 15 balık çektigimiz bile olmuştur orda
    ama balıkcıya kiraladılar ve ondan sonra balık bitti resmen
    enson gittigimde 2 seneden fazla olmuştur
    balıkcı bile agdan 1 tane balık çekememişti bir gün dürmüş hemde ag
    buna şahit olunca gitmedim
    ama gene çogalmış galiba
    bu sene fırsat bulamadım daha bu haftalarda kaçıcam ama
    tavsiye etceginiz yerler olursa memnun olurum
    bu sezon gittiginiz ve turnanın çıktıgı yerler
    şimdiden teşekkürler

16. oltacımanga54

oltacımanga54 oğuzhan ceylan

ne denir ki

ben de sapanca da yaşıyorum emin olun dışardan insanların baktığı gibi olta ile gölden öyle sürüyle balık tutulmuyor sebebi ise gözünü para hırsı bürümüş bohçacılar.evt abimizin de söylediği gibi bu işi yapanlar belli bir kaç balıkçı(sakallı,sözde dindar,vicdansız) var zaten sapanca da.ülkemizde her konuda olduğu gibi bu husutada birden çok yetkili var ama icraat yapan yok:)şu an için Allah tan bulsunlar demekten başka bişi gelmiyor elimizden.

17. oltacımanga54

oltacımanga54 oğuzhan ceylan

sonunda birileri bişeyler yapmış

saolsunlar belki kökten çözüm olmıyacak amaa en azından rahat rahat hareket edemezler artık