Acı ama gerçek . Çoğunlukta bu yanılgıya düşülüyor,konu komşuya dağıtacak kadar balık yakalamak hayır işlemek anlamına gelmiyor.Ben de çok eskilerde bu hatayı yapardım ama yakaladığın limit altı ( benim limitlerim levrek te 35 cm, turna-ıskarmoz da 70 cm ) balıkları geri salmanın daha hayırlı olacağı inancındayım.Bu balıkları geri salmanın da en azından yakalamak kadar zevkli olduğu gerçeğide ayrı bir konu
biz ne yaptıgımızı iyi biliyoruz rahat ol sen kızılkanat çok kılcıklı bir balık yemesi zor genelde kimse istemez ama isteyenler oluyor bende aç yatan insanları bildigim için bir kişi ye 2 tane veriyorum verdimi balık sayısı 15 şi geçmez genelde de 2 bot avlanmaya gidiyoruz 4 er kişiden toplam 8 kişi 100 parça balıgı geçtik balıklar hapiste canlı tutuluyor giderken salınıyor fotolarımız var balıkları bırakırken içiniz rahat olsun
bizde geri salmanın iyi olduguna inanıyoruz zevkimizi alıp balıkları salıveriyoruz dağattıgımız sayı 15 20 en fazla gerisi iade
"Ben balığı yakalamayı severim, ama yemeyi sevmem" deyince benim hoşuma gitmiyor. Balığı yakalamak da zevkli, temizlemek, pişirmek, yemek, yedirmek de zevkli. Bunlardan zevk almıyorsan yakaladığını usulca geri salmak en zevklisi. Eskiden ben de dağıtırdım konukomşuya ama özellikle tatlısu balıkları için söylüyorum ki, çoğu ziyan ediyor, pişirmesini bilmiyor, yemesini bilmiyor. Dağıtmaktansa geri salalım.
başlık, babamla gittiğim ( ki genelde sapanca gölüne doğudan bağlanan, adını bilmediğim dereye giderdik) balık avlarını hatırlattı. teşekkürler. neyse.. konuya dönecek olursak babam da nereden duymuş hatırlamıyorum (balıkçı muhabbetlerinden olsa gerek) ama zamanında sapanca gölü tabanı için araştırmalar yapıldığı sırada gerçekten çok büyük yayın balıklarının olduğunu tespit etmişler.