sapanla sazan yemleme

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında blgn59 tarafından paylaşıldı.

1. blgn59

blgn59 bilgin

arkadaşlar birşey merak ettim sapanla kuru mısırı uzağa nasıl atabiliriz? Bu işi nasıl yapıldığını anlatırsanız sevinirim.

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bahsi geçen sapan kuş avlanan sapanlardan değil çatalı daha geniştir taş konması gereken yerdede meşin değilde büyük bir honi vardır mısırı içine doldurup çeker ve bırakırsınız bu sapanlar malzemecilerde satılıyor isterseniz pet şişenin ağzını honi olarak kullanarak kendinizde yapabilirsiniz resim aşşağıdadır nette satış fiyatları 7-10 ytl'dir ismide yemleme sapanıdır

3. blgn59

blgn59 bilgin

zaten o sapanı biliyorumda mısır taneleri hafif olduğu için uzak mesafe gidermi diye düşündüm.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    merak etmeyin oltanızı atmanız gereken mesafeyekadar gider;)
    ama bunu sormak için konu açmanıza gerek yoktuki evinizin balkonundan bile deneyebilirdiniz:) :confused: ;)

5. blgn59

blgn59 bilgin

sağol ustam denicem bakalım ne kadar gidiyor inşallah şu yemleme işine sapan bi çözüm getirir.

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kardeş şayet sapan senin olta attığın mesafeye yemi ulaştıramıyorsa yemleme roketi kullanabilirsin ;)
    ama avlandığın su çok sığ değilse oltanı fazla ileri atman gerekmez zaten sazanlar 10 ile 30 metre mesafede daha fazla yem buldukları için genelde bu mesafelerde gezerler hatta geceleri 2-3 metre mesafelere kadar yaklaşırlar önemli olan sessizlik ve ışıksızlıktır;) :)

7. blgn59

blgn59 bilgin

aslında hamur yapıp mısırıda karıştırarak küçük toplar yapmayı düşündüm. Öyle atıcam. Yemleme raketi yerinede ufak şişenin dibini kesip kullanıyoruz ama yeteri kadar uzağa gitmiyor. sapanı bu yüzden daha fazla atabilirmiyim diye denicem

8. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Sapanla genelde boili denilen hamurlarla yemleme yapılıyor mısırda pek verimli olmuyor uzak mesafede etkili değil Yemleme roketleri var oltanın ucuna bağlanarak istenilen uzaklığa atabilirsiniz mısırla yemlemede bu yöntem daha etkili oluyor aynı noktaya dağılmadan yemleme imkanı sağlıyor Ben kullanıyorum memnunum ;)