Sağol Oğuzhan. Tavsiye ettiğin kamış 20-40 orta sert bir kamış,aslında wtd için uygun.Eğer tık tık tık kamış ucundan vurdurarak wtd yaptırmakta zorlanıyorsan kamışın esnekliğinden faydalanıp aşağı yukarı titretip wtd yapabilirsin.Bu yöntemle ilgili Kadirin güzel videoları var. Bu arada sendeki kamış linkini verdiğin gibi 20-40 değil daha düşük atarlı bir kamış sanırım.
O aralığa hemen hemen uygun çubuklar var, ancak boy olarak sizî tatmîn edermi bîlmem. Birde birazcık fiyat olarak tuzlu
onuda hallettim abi süper oldu evin içinde wtd yaptım..kamışın sap kısmı koluma yapışıyor şimdi önceki halinde wtd yaptırırken..sap kısmı kola sabitlenmiyordu oynayıp duruyordu koltuk altında.bu çok iyi oldu.teşekkür ederim bende 20 40 atarlı esnek kamış var..10 30 gr atarlı kamışla nasıl uzağa atıyorsam 10gr lık sahteyi bununlada aynı mesafeye atıyorum wtd de sorun yaratmasa onu elimden düşürmem..3mt 130gram ağırlığı var o kamışı bir gör cillop gibi birşey..ultra carbon mu desem tüy gibi incecik bedeni var ucu ince diye vazgeçmiş idim..o kamışı bir incele aga sağolasın kamış işini hallettim..sap kısmını kestim..marka tıpasınıda tutkallayıp çaktım içine (sapın altına)cillop gibi oldu
http://www.avdeposu.com.tr/?urun-8748-2316-213-D-A-M-CALYBER-SPIN-MH-14-42-G==2-PARCALI-KAMIS.html dostum bu nasıl? 133 gr.
Abi bendeki de oradaki de 20-40 aksiyonlu ama 30 gramın üstüne çıktığımda kırılacak gibi hissediyorum. Hertürlü şekli denedim onda ama birtürlü istediğim aksiyonu sağlayamadım.Elimde birde babamdan kalma shakespeare marka teleskopik kamış var yaklaşık 15 yıllık ama hala sapasağlam o kamış ile istediğim aksiyonu verdirebiliyorum yani sorun bende değil diye düşünüyorum. Ben sadece hafif sahteler için bir öneri söylemiştim konu nereye geldi
tanıtımına göre oldukca güzel bir kamışmış.hafifliğide bonusu olmuş ele alıp test etmek gerek.. burda bir alman turnayı çekiyor bu kamışla..biri alı koyalım diyor öbürü salmış balığı http://www.youtube.com/watch?v=4IjT8eW6K50 bir tane daha var o baitcasting tipi..kamışın oldukca güzel olduğunu söylüyor..farklı tip aksiyonlarda modelleri olduğunu söylüyor.dropshot tarzı sert aksiyonlu vs vs uzunu kısası olduğunu söylüyor.kendisinin kullandığı 2 28 miş http://www.youtube.com/watch?v=hoSYgCpERh4
http://www.hemenav.com/Spin-Kamislar/Fladen-Powerstick-Spin-10-30-Gr-210-cm-Olta-Kamisi.aspx Aga bu kamışa bir bakıver,fiyatı bedavadan biraz pahalı yaptığı işler çok güzel.
evet biraz öyle oluyor millet çift elle ataren ben tek elle atarmışım aynı mesafelere:laughing: bende 1 bucuk mt lik spin kamış var.boyu biraz kısa geliyor..aradığım özellikler onda var..sadece boyu kısa geldi biraz uzak atım için.onunla tek elle atıp çekerken merada.2 spincinin birbirine bakıştığını görmüştüm aga kamış işini hallettim mevcut okuma kamışın sapından 11cm kestim kıl testeresi ile..arkasınada marka tıpasını taktım yapıştırdım..cillop gibi oldu linkdeki kamışın sapı uzun gibi geldi bana..yani aradığım özellikte deyil.. kamışın üst parçasının en alt halkasının durduğu yer den itibaren sapı kısa olmalı.
o zaman tam aradığım tipde bir kamışmış bu aga dolgu kamış tarzı birşey deyil umarım onlar biraz ağır oluyor..
abi kamışın ağırlığını tam olarak bilmiyorum ama 130-140gr civarı olsa gerek. çünkü hep tek el kullanıyorum hiç yormuyor, bence tam istediğin gibi... 20 lik makine ile tam bir tüy. kapalı halde 42 cm geliyor (ölçtüm) aksiyonu da bence tam istediğin gibi tatlı sert... (lastik gibi kamış değil) bence bulunulması gereken bir kamış acayip memnunum... 2,70 ve 3,00m olanıda var. sırt çantamdan eksik etmem bu kamışı
Aga 2011 yazında bu kamış beni hiç bir şekilde yarı yolda bırakmadı.Kamışın üstünde ne varsa buraya yazıyorum.Değerlendir aga fiyatı zaten ucuz. 210cm/7' 10-30g 7/-Ioz Art.no 85-210-I
sağolasın kardeşim teşekkür ederim ilk tele spin sıparişinde aklımda bu kamış şimdilik tedarik ettim.. teşekkür ederim aga paylaşımın için fiyatıda oldukca cazipmiş şuan için isteğimi çözmüş bulunmaktayım.Orhan abi fikir vermese hem yukarıdaki arkadaşımızın tavsiye ettiği kamışı hemde bunu sıpariş geçerdim...bu beni bu şekilde iadere eder marta kadar..mart ortalarında sezon hazırlığı başlıyor burada iş bakımından.. 240 okuma alimuna nın sapından 11cm kestim..öyle bir ayarlamışımki..çift ilede eskisi düzen atış yapılabiliniyor..tek elle uyumu süper oldu..sap kısmı koluma yapışıyor artık aksiyon halinde iken.buda şu demek bileğim daha fazla eğilip burkulmuyor..sadece kamışın uç kısmı aksiyon halinde:thumb: sapı kısalmış 240 kamışa 40 lık spro biraz ağır geldi..tek elli atışlar için daha küçük bir makina ile uyumu süper olacak..passion 20 yahut 10 luğu kullanacağım..red arc ı 270 kamışla kullanacağım..dalgalı havalarda uzun bir aradan sonra denize merhaba dedim..bu gün balıklar bana welcome dediler ancak şansız bir günümde imişim..2 si ıska geçti,,3cü yü aldım tasmalama esnasında kurtuldu..ilkinin bir atlayışı vardı..ben dahil yanımdakilerin ağzı açık kaldı.. cinsinide bilemedik 80 90cm boyu vardı..saniyelik bir durum oluştu..2ci ufaktı 30cm gibi, bu gridamı levrekmi emin deyilim halen....3 cüsü levrekti kiloya yakın..benim uğurlu sayım 4 sabah ola hayrola
Kadir abi o fotoyu bu sabah kamış araştırırken görmüş ve içimden kadir abiye benziyor diye geçirmiştim şimdide Cgrtn abi yazınca güldüm valla :laughing: :laughing: Bu arada o cidden sen misin (Biraz safım da )
Atar değerleri aynı 2.70 lik bir kamışla 2.10 luk bir kamışın . 2.10 luk bir kamışla 1.65 lik bir kamışın ne farkı var ?
o resmin yanında şuda vardı aynı gün tutulan levro.. Uploaded with ImageShack.us farkı boyları uzun kamışla çok daha sert fırlatma yöntemleri ile daha uzağa fırlatırsın..ama spinci adamı çabuk yorar bu yöntem..orta derece sert atılar kafidir..30 40 50mt
O zaman en uygunları sizinde kullandıklarınızdan 2.10 -2.40 ve 5-20 atarlı olanlardan doğru mu anlamışım bu arada kadir abi ünlü olmuşsun harbiden sana az bile .. hihi hihi :laughing: :laughing: :thumb: