öncelikle merhaba bu hafta sonu sarayburnuna gitmeyi düşünüyorum orada hangi balıklar ve nasıl takımlar kullana bilirim. Cevap yazann herkez e teşekkür ederim.. Bide sarayburnunun sakin tarafı varmıdır.
Merhaba Mehmet kardeşim, Eğer benim gibi balıkçılıkta acemiysen Sarayburnu' nu tavsiye etmem. Çok fazla akıntı var, ben gidip çapari atmaya çalıştım çapariyi zeytinburnundan zor çıkardım Kaşık veya silikon ile avlananları gördüm. Tecrübeli ağabeylerimiz sana daha iyi bilgi verirler diye düşünüyorum, benden bu kadar Sağlıcakla kal
sarayburnun dan ziyade birazdaha cankurtaran fenerin altına dogru gelırsen nıspeten akıntı biraz azalacaktır.gece yemli takımıyla izmarit ispari alman mümkün gündüz konusunda pek bilgim yok fakat sabaha karşı palamut tek tük ziyaret edebilir.fakat bu havalarda orada durabilmek buyuk başarı rast gele..
Mehmet kardeş Sarayburnu özellikle haftasonları çok kalabalık olur, akıntı çok fazladır 100 gr'dan az kurşun atamazsın hatta 125-150'ye bile çıkman gerekebilir akıntının anlık durumuna göre.. çaparinin iş yapmadığı durumlarda sıyırtma ile balık alırlar, onlar ne atıyorsa sen de aynısını atmaya çalış, oraya gidenlerin çoğu müdaimdir ve ne zaman hangi takımın iş yapacağını iyi bilirler.. Sarayburnundan Bakırköy istikametine doğru ilerde fenerin oradan atmak istersen yemli de atabilirsin.. fırdöndüden sonra takacağın 100-125 gr kurşunun ucuna bağlayacağın bir kulaç kadar misinanın ucuna bağlayacağın iğneye boru kurdu, midye vs takıp mırmır, izmarit vs alma şansın var, ya da klasik 2 ya da 3'lü dip oltası da kullanabilirsin.. ama sarayburnundan atacaksan dipte fazla takılmamanı tavsiye ederim, takımı dibe takma olasılığın yüksek çünkü.. sakin yerlerden rapala da deneyebilirsin, bir arkadaşım oradan rapala ile palamut yakalamıştı.. rastgele..
Katılıyorum, Sarayburnu yeni başlayan bir amatörün en son gideceği avlaktır. Çok zorludur, akıntı şiddetlidir, kayalıklar düşme tehlikesi arz eder, müdavimleri bu zorlu ortamda 150 gr. kurşunla balığı aslanın ağzından çıkarırlar. Genelde eli boş dönenler çoktur. Kıyıya yakın mevzilenen motorlu tekneler lüferi toplarken kıyıdakiler sadece seyretmekle kalır. Eskiden Samsun gemisinin yanaştığı rıhtım çok verimli bir avlaktı, kardeşim Denizbilimciyle birlikte hayatımızın palamut avını orada yapmıştık. Ama artık oraya girilmiyor. Bizim ekibin her zaman dediği gibi, Sarayburnu = Felaketler yurdu...
ooo rıhtıma alsalar rıhtım nefis balık yapardı sarayburnunda, on numara yerdi orası, ne avlarım vardır orda 15-20 sene öncesine kadar.. o zamanlar bahçelievlerde oturuyordum.. istavrit, izmarit, sarıkanat.. elim boş döndüğümü hatırlamam hiç.. rıhtım yasak olmasaydı ben şimdi her hafta kartaldan sarayburnuna giderdim avlanmaya, o derece yani ama kayalıklar rıhtım kadar verimli değil..
Sarayburnu belkide marmaranın en güzel yeridir desem yeridir öyle olmasa koskoca padişahlar sarayı oraya dikmezlerdi,neyse marmaray inşaatının bittiği sacların dibinden sıyırtma atabilirsin ziraa çoğunlukla bu koşede sıyırtmadan başka birsey çalışmaz az aşağıda heykelin önünde çapari yapa bilirsin zira burdada genelde sıyırtma çalışmaz.Biraz daha aşağıda mahsene doğru çapari ve lodosta yemli izmarit alabilirsin,şimdilik bu kadar sanırım kafidir.
Ve sabahlari Kaşık ile 2 numara hologramlı kaşık ile lüfer palamut alabilirsin bu aylarda ilerleyen zamanlarda sarikanat çinekop filan agustos eylülde heykel önü gece cok guzel istavrit yapar ama sen tahminen yakalayamassin .. bukadar..
yavru palamut mu bunlar kerem bey ? kar yağınca olur da her kar yağdıgında da olmaz öyle ilker bey. suyun ani ısı değişimi akıntı pozisyonları akıntıların ısıları ve balığın bu değişikliğe verdiği tepkiyle sersemleyip su yüzüne vurması diye biliyorum
Keremcim yine eskilere götürdün bizi ellerine sağlık iyi ki hatırlattın gerçekten daha var bir sürü resim eskilerden olmayan gözükmeyen onlarıda sunmak lazım bir an önce.