sarayburnu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında amatör90 tarafından paylaşıldı.

1. amatör90

amatör90 mehmet

öncelikle merhaba bu hafta sonu sarayburnuna gitmeyi düşünüyorum orada hangi balıklar ve nasıl takımlar kullana bilirim. Cevap yazann herkez e teşekkür ederim.. Bide sarayburnunun sakin tarafı varmıdır.

2. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Merhaba Mehmet kardeşim,

Eğer benim gibi balıkçılıkta acemiysen Sarayburnu' nu tavsiye etmem. Çok fazla akıntı var, ben gidip çapari atmaya çalıştım çapariyi zeytinburnundan zor çıkardım :D Kaşık veya silikon ile avlananları gördüm. Tecrübeli ağabeylerimiz sana daha iyi bilgi verirler diye düşünüyorum, benden bu kadar :) Sağlıcakla kal

3. amatör90

amatör90 mehmet

çok acemi deyilim ama arkadaşlarla gidecez

4. balıkcı 26

balıkcı 26 ERKAN

sarayburnun dan ziyade birazdaha cankurtaran fenerin altına dogru gelırsen nıspeten akıntı biraz azalacaktır.gece yemli takımıyla izmarit ispari alman mümkün gündüz konusunda pek bilgim yok fakat sabaha karşı palamut tek tük ziyaret edebilir.fakat bu havalarda orada durabilmek buyuk başarı:) rast gele..

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Mehmet kardeş Sarayburnu özellikle haftasonları çok kalabalık olur, akıntı çok fazladır 100 gr'dan az kurşun atamazsın hatta 125-150'ye bile çıkman gerekebilir akıntının anlık durumuna göre.. çaparinin iş yapmadığı durumlarda sıyırtma ile balık alırlar, onlar ne atıyorsa sen de aynısını atmaya çalış, oraya gidenlerin çoğu müdaimdir ve ne zaman hangi takımın iş yapacağını iyi bilirler.. Sarayburnundan Bakırköy istikametine doğru ilerde fenerin oradan atmak istersen yemli de atabilirsin.. fırdöndüden sonra takacağın 100-125 gr kurşunun ucuna bağlayacağın bir kulaç kadar misinanın ucuna bağlayacağın iğneye boru kurdu, midye vs takıp mırmır, izmarit vs alma şansın var, ya da klasik 2 ya da 3'lü dip oltası da kullanabilirsin.. ama sarayburnundan atacaksan dipte fazla takılmamanı tavsiye ederim, takımı dibe takma olasılığın yüksek çünkü.. sakin yerlerden rapala da deneyebilirsin, bir arkadaşım oradan rapala ile palamut yakalamıştı.. rastgele..

6. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Katılıyorum, Sarayburnu yeni başlayan bir amatörün en son gideceği avlaktır. Çok zorludur, akıntı şiddetlidir, kayalıklar düşme tehlikesi arz eder, müdavimleri bu zorlu ortamda 150 gr. kurşunla balığı aslanın ağzından çıkarırlar. Genelde eli boş dönenler çoktur. Kıyıya yakın mevzilenen motorlu tekneler lüferi toplarken kıyıdakiler sadece seyretmekle kalır.

Eskiden Samsun gemisinin yanaştığı rıhtım çok verimli bir avlaktı, kardeşim Denizbilimciyle birlikte hayatımızın palamut avını orada yapmıştık. Ama artık oraya girilmiyor.

Bizim ekibin her zaman dediği gibi, Sarayburnu = Felaketler yurdu...

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ooo rıhtıma alsalar rıhtım nefis balık yapardı sarayburnunda, on numara yerdi orası, ne avlarım vardır orda 15-20 sene öncesine kadar.. o zamanlar bahçelievlerde oturuyordum.. istavrit, izmarit, sarıkanat.. elim boş döndüğümü hatırlamam hiç.. rıhtım yasak olmasaydı ben şimdi her hafta kartaldan sarayburnuna giderdim avlanmaya, o derece yani :) ama kayalıklar rıhtım kadar verimli değil..

8. jukı

jukı murat ocakçı

Sarayburnu belkide marmaranın en güzel yeridir desem yeridir öyle olmasa koskoca padişahlar sarayı oraya dikmezlerdi,neyse marmaray inşaatının bittiği sacların dibinden sıyırtma atabilirsin ziraa çoğunlukla bu koşede sıyırtmadan başka birsey çalışmaz az aşağıda heykelin önünde çapari yapa bilirsin zira burdada genelde sıyırtma çalışmaz.Biraz daha aşağıda mahsene doğru çapari ve lodosta yemli izmarit alabilirsin,şimdilik bu kadar sanırım kafidir.

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ve sabahlari Kaşık ile 2 numara hologramlı kaşık ile lüfer palamut alabilirsin bu aylarda ilerleyen zamanlarda sarikanat çinekop filan agustos eylülde heykel önü gece cok guzel istavrit yapar ama sen tahminen yakalayamassin :).. bukadar..

10. jukı

jukı murat ocakçı

Sen öyle dersen doğrudur,herkez balık tutsa denizde balık kalmaz zaten:D

11. göreleli

göreleli erdinç

merhabalar yanılmıyosam çınekop biraz biraz başlamış bilgisi olan varmı

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Sarayburnu böyle bir yermiş eskiden...

13. 29519

29519

Kırgın balığı onlar. Geçen senede olmuştu kepçeci dolmuştu sahil kısmı.

14. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    bu balıklar kar yağışı sırasında. olur. geçen kış bir günlük olmuştu.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yavru palamut mu bunlar kerem bey ?

kar yağınca olur da her kar yağdıgında da olmaz öyle ilker bey. suyun ani ısı değişimi akıntı pozisyonları akıntıların ısıları ve balığın bu değişikliğe verdiği tepkiyle sersemleyip su yüzüne vurması diye biliyorum

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
  17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Keremcim yine eskilere götürdün bizi ellerine sağlık iyi ki hatırlattın gerçekten daha var bir sürü resim eskilerden olmayan gözükmeyen onlarıda sunmak lazım bir an önce.

18. ozkan79

ozkan79 özkan

ustalar 15 ekim sarayburnu guncel raporu olan varmı ?