Arkadaşlar sanırım yardımınıza ihtiyacım var. Forumda araştırma yaptım fakat kafam çok karıştı çünkü türlü türlü şeyler var. 3.60m kamış ve iyide bir makinam var. Bu ara sardalya çok fazla ve genelde su üstünde dolaşıyor (geceleri ve gözle görülür bir biçimde) bazı yerlerde iri istavritler aldıklarını ve istavritleri yem (teke) ile yakaladıklarını görüyorum ben sardalya ve istavrit konusunda yardımlarınızı bekliyorum. En uygun çapari nasıl yapılır veya hazır satılan çapariler işe yarar mı, yararsa nasıl olmalıdır. Şimdiden teşekkür ederim.
Beyaz, küçük tüy çapari dene derim.. Yoksa, simi bol bir çapari, o da yoksa sıradan çapari de işini görür. Ama geceleri çapari pek iş yapmaz. İğnelerin üstüne bir fosforlu boncuk tak. Velakin,sardalya böyle yüzeye vuruyorsa, altta lüfer, tombik vs. var olabilir. Yemli bir atıp, tahminen sardalya sürüsünün altına ulaşmayı deneyin. Çok ummadık bir şey çekip, ayın sürprizini yapabilirsiniz..
ahmet abi selamlar sardalya genellikle açık renk floşlara daha iyi gelir sarı beyaz mor ışıltılı beyaz bu renkler balığı fazlası ile cezbeder bu ipin yanına 2 veya üç kat simde koyarsanız ve beden kalınlığıda 0/20 geçmezse vermli bi av yaparsınız takım şu (gündüz için) 2 kat ip 2 kat sim takın kanca no 10 veya 11 ip boyu 2 cm köstek kalınlığı 10 vaya 13 beden ise atacağınız mesafeye ve takacağınız kurşuna göre 15 18 20 ( gece) iri istavrit için kullanılacak takım ise 8 veya 9 no kanca. misine kalınlığı 15 veya 18 boy 1 1.5 kulaç bu kösteğe minik bi kıstırma kurşun da takılırsa yemi aşağıya indirmek için yardımcı olmuş olur kösteğimizi şamandıranın altına takıp yemleyip atıyoruz rastgelsin
arkadaşlar tarif etmiş ama benim bildiğim kadarıyla görünen istavriti yakalamak byaa zor ama rastgelsin
Gece, su üstündeki istavrit, kuyrukaltı ile yakalanır ve çok da zevkli olur. Kamışın uzunluğu kadar bir misinanın(0,10-0,15) ucuna 11-12 no.sinek iğne bağlanır. İstavritin kuyrukaltı(sidikliğinden kuyruğuna doğru olan yüzgeci) jiletle 2-3 cm kadar kesilir ve iğneye takılır. Olta denize bırakılır ve kamış titrete titrete soldan sağa doğru çekilir ve böylece yeniden başlanarak devam edilir. İstavrit, bu yeme atlar, bazen yakalanır, bazen kaçar, gece temiz hava eşliğinde çok zevkli bir avcılık olur. Rastgele.
Ben birisini görmüştüm gece avlanırken parlak simli çapari yapıp kurşun yerine şamandıra bağlıyordu. 1-2 tane gümüş yakaladığını gördüm belki ona da gelir.
ellerine sağlık mahir amca öyle bi anlatıyosunki o anı resmen bize yaşatıyorsun teşekkürler rastgeeeleeee.............
genelde mahir amcanın anlattığı yöntem kullanılır. ama bazen gece çaparide iş yapabiliyor, ben bu sene gece çapari ile güzel istavrit tuttum mesela, denemekte yarar var.
ince misina , sinek iğne 100 gram karides , sabaha kadar muhebbet edecek arkadasın , iyi bir nevale var ise daha ne istenir ki ? Bu arada iskele ayaklarında sokak lambası gibi ışıklı yerleri tercih etmenizi öneririm