slm abi maşallahın var bize bişey bırakmamışsın ellerin dert görmesin denizde balık kalmamış çok güzel bir av yapmışsın devamını dilerim antakyalı,,,,,,,,,
Sevgili Hakan abi kurşuna yumuşak bir tel (telefon teli olabilir)bağlıyorsun.Sonra bu telin diğer ucunu iğneye doluyorsun,bunu bu şekilde yapmamızın amacı,dip derinliğini daha çabuk şekilde ölçmek,iğne dibe vardıktan sonra 1/1,5 metre yukarı çekip kasnak sabitlenir,böylelikle iğne hep aynı yere gider.Sonrasında yukarı oltamızı çekip kurşunu çıkarıyoruz,yem takıp oltamızı atıyoruz,oltamız süzülüp sabitlediğimiz kulaca gidiyor.Selamlar.
benim burda sayabildiğim 50 küsür diplodus sargus türünden balık var..her birini ortalama 300 gr saysak 15 kilo eder belirttiğiniz gibi iki kişi olarak gerçekleştirdiyseniz buda kişi başı 7,5 kilo demektir..tebliğe göre diplodus sargus diğer türler arasına girer ve 5 kg limiti vardır görülüyorki limiti aşmışsınız..diğer avlarınızda tebliğe uymak kaydıyla rastgele
Sevgili Caner sen o sargozları 200 gr.dan say,bak o zaman sirküler dahilinde sayılır avımız... Konu 2008 de açılmış,üzerinden iki sene geçmiş forum jandarmalığından önce forumu kullanmayı öğrenmeni tavsiye ederim.Bu arada bu av 22:00 ile 02:00 saatleri arasında yapıldığından sirküler dahilindedir merak etme. Sana da en yakın zamanda iyi avlar dilerim...
hukuk sistemimizde olduğu gibi eğer avcılık etiğindede zaman aşımı mefvumu varsa kusuruma bakmayın..bu site içerisinde naçizane bir üyeyim hiç bir kolluk kuvveti vazifesindede bulunmuyorum şayet böyle bir intiba yarattıysam özür dilerim..ben sizin mütaalanıza nail olamadım hoş görün cahilliğimi tekrar özür dilerim sizden..iyi temennileriniz içinde teşekkür ederim..saygılar
Gümüldürde Balik Yokmu Yoksa Benmi Tutamiyorum Gümüldür ürkmezden Tekneyle çikiyorum.yaklaşik 3 Haftadir çikiyorum.doğru Dürüst Balik Görmedim.hep Küçük Gobbes Kaya Baliği ,yokmu Daha Büyük Balik ,yoksa Benmi Acamiyim Tutamiyorum.yem Sülünez Kullaniyorum.derinlik 40-50 Kulaç Ama Tik Yok.mevsimdenmi Acaba .bilgi Verebilecek Varmi Acaba.yoksa Baliklar Benim çömez Olduğumumu Anladilar Dersiniz.
hortlamış konuyu birde ben hortlatayım bu bebişleri midyeden baka ne ile alabiliriz boru kurduna her balık geliyor kaya balıkları fırsat vermiyor ekmeği denedim olmadı midye bulamıyorum
bi anımı anlatayım.Bigün balığım geldi gece kudurdum resmen ama arkadaşlardan kimse gelmiyor.bende altadım arabama doru seferihisar'a...tam kalenin önünde limanın dışına doğru yayıldım ve başladım avlanmaya.Kefale kıbrıs attım bi yandan da dip için uğraşıyorum...bi de baktım önümde resmen tabak büyüklüğünde bir balık... önümde teknelerin arasında geziyor.hemen atladım teknenin üstüne elimde klasik takım var ama 2 'li... Abi resmen sülünezi balığın burnuna değdiriyorum deli olacam balık almıyor yemi... mamun takıyorum ellemiyor... ekmek takıyorum ellemiyor... atıp çekince balık fişekliyor resmen yemin başına gelio duruyor öle bakıyo ve dönüp gidiyo... tam 1 saatten fazla bu şekilde uğraştım ama nafile... o sırada sabah tam önüme paragat atan 2 velet ( velet diyorum çünkü 10 yaşlarında ya varlar ya yoklar ) geldiler.sabah bağıra çağıra zorla kovalamıştım onları önümden napıon abi dediler baksanıza dedim balığa cocukların elinde b,ir torba hamsi var bu arada ve diğer elinde kasnak... ve şeytan oltası dediğimiz şekilde bağlanmış.hemen çakısını çıkarıp bir parça kesti iğneye taktı suya saldı inan 3 saniye ya geçti ya geçmedi balık oltada ve çekip aldı benim halimi bi görmeni isterdim cyr kıssadan hisse balık o merada hangi yeme alışık ise o yemle çok rahat şekilde yakalanabiliyor... sonradan öğrendim ki meğerse az ileride yanaşan gemiler vardı.onlar kasa kasa hamsi indirirmiş denizden kamyonlara ve dökülen hamsileri balıklar bi güzel yermiş