karanlığı sever bu balık. bizim limanı şıkır şıkır aydınlatmışlar geçen gece 2 saat bedavaya bekledim. bir tane kayabalığı geldi oda yarenlik eden kedinin kısmetiymiş birkaç lambayı patlatsam ihtimal artar diye geçirdim içimden. sonra boşver hüseyin kamu malına zarar verme sen kötü çocuk olma dedim evin yolunu tuttum
Gercekten cok degerli bilgiler. Eskiden Haydarpasa rihrimin onunde ki menderek kayaliklarinda da bu yontemlerle baltabas tutulurdu.Simdi yapiyorlar mi bilmem... Emeginizi tebrik ediyorum sevgili Kaan...
Bu resimdekiler karagöz değil mi acaba? Ben 3 resmede benzetemedim ama bunları karagöz diye tutuyorum ben. Bilgim yanlış mı acaba bu konuda? İkinci resme daha çok benziyor ama ikinci resimde siyah çizgiler var bu balıklarda siyah çizgi yok ve sadece kuyrukta lekesi var. Birde bunlar biraz daha uzun onlardan.
Allah razı olsun ne diyim. 2 senedir karagöz resimlerine bakıyorum hiç birine benzetemiyordum. Karagöz gibi dipten değil yüzeyden avlanmasının nedenide balıkların melanur olmasıymış demek ki Çok teşekkür ediyorum sağolasın.
1 tanesi hariç diiğer hepsi melanurya etli ama karagöze oranla daha lezzetsiz bi balık ayrıca rapalaya ve sıyırtmayla ve kıbrıs sarmasıyla geceleri ise kurşunsuz takıma sardalya takılarak avı verimli olur. rast gelsin.......