sarı kulaklar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avciibo1985 tarafından paylaşıldı.

1. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    evet abicim haklısın bende rastlamadım nedenı ise ikicins bunlar sarıkulak olanlar kokmaz topan olarak adlandırılanlar kokar.bu arada tarif için teşekkurler ustad

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Temmuz 2010
  2. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    rastgelsin birader sende sağol

3. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Tarkan Bey nereden başlasam nasıl anlatsam bilemedim.

Şimdi en yaygın kefal türü olan sarıkulaklar yaşadığı ortamın suyundan çok etkilenir. İstanbul boğazı da dahil liman içi ve kanalizasyon sularının karıştığı yerin balıkları hem mazot kokar hemde yosun. Pişerken mutfağa girilmez. O derece yani.

LAKİİİNNNNN Temiz bir yerden yakalanan sarıkulaklar uf uf uuuuffff. Hele yaz aylarında bol yağda bir tavası olur ki inanın levrek etini aratmaz. Kİ ben böyle bir kefali levreğe değişmem. Böyle bir kefalin etinin lezzeti hiç kokusuz çok hoş bir lezzet barındırır. Ben biraz mercana benzetiyorum etini. En lezzetli ayı Mayıs ayıdır. Ama haziran temuz ağustosta tavası için iyidir. Ama mangalı kuru ve lezzetli olmaz. Pilakisi ise tamamen zevk meselesi. Pilaki seven biri benze böyle bir balığı hiçbir pilaki balığına değişmez. Her halde alemcilerin favorisidir.

Kış aylarında ise yağlanmış olan balığın mangalı tek geçilir.

Ülkemiz şartlarında temiz kefal bulunacak liman kaç yerde var dersen bir elin parmaklarını geçmez şüphesiz.

4. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Kışın kar yağmasına yakın kefalin gözüne perde indi denir. Kefalin gözü bir perde ile kaplanır beyaz ince bir zar bu süre zarfı içinde balığın içinde hiç bir besin parçası olmaz ve balık tertemiz olur yağ ve et :) Kış kefalini kızartma veya sebzeli ne türde olursa olsun yiyiniz levreğe değişmezsiniz. Da bir sorun var kışın sadece ağ ile yakalanıyor kıyı ağcısı tanıdıklarınız varsa iş tamamdır.

5. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    çok haklısın abıcım bu konuda heryerın balığı bır değildir