Aynen öyle abi, heryerde işleyen kural " ne kadar para o kadar köfte " hihi hihi para varsa hafif ama güçlü kamışlar alabiliriz ama bende orta halli takılan bir adamım Dediğin gibi abi kısmet...
Tebrikler üstad, çok keyifli ve bereketli bir av olmuş.:thumb: Geçen sene benim rapalamı da bir iskorpit ziyaret etmişti, dediğiniz gibi çok zor gelmişti.
Katılıyorum Okan bey, Ancak sahteme aynı gün 4 tane istavrit denk gelmişti. Onlar için aynı şeyi söyleyemeceğim. Karın boşluklarını saran "kılçık" kısım kalınlaşmış gördüm. Yumurtaya hazır hale gelmiş gibi gördüm. Sevgiler ve saygılar
surffisher güzel av olmuş tebrikler senden bi konuda yardım isteyecem malum sahte yemler hafif olduğu için uzaga düşmüyor bunun için nasıl bir olta takımı hazırlamalıyım yardımcı olursan cok *** ederim
Uzun süre giremedim foruma... Biraz geç olsa da cevap vereyim; Makaraya sarılı olan beden misinasının ucuna 3'lü fırdöndü (6 numara uygun oluyor, 200 gr. kurşunu dahi sorunsuz atıp çekebiliyorsunuz.) bağlıyoruz. Tam karşı halkasına kurşun bağlamak için 0,60 mm. misine ve ucuna kullanımınıza göre fırdöndü ve kurşun veya surf kurşunlar var, direk kurşun bağlıyoruz. Kurşun beden uzunluğu ise ortalama 30 cm olabilir. Boşta kalan halkaya da rapala bedeni misinayı bağlıyoruz. Bu beden uzunluğu ise kamışınızın boyunu geçmeyecek kadar olması iyi olur. Kısa da olmasın, en ideal boy kamış boyudur. Ucuna da rapala klipsi ve ucuna rapala iliştirebilirsiniz. Rapala klipsinin avantajı durum ve şartlara göre rahatça rapala değiştirebilirsiniz. Kurşun için ben klips kullanmıyorum, surf kurşun bağlıyorum direk. Bu sayede 100 m. ve üstü atışlar kullandığınız kamış, makine ve makaranıza sardığınız misine (mümkünse örgü misina kullanın, çünkü ne kadar ince o kadar uzak atış anlamına gelir.) ye göre değişecektir. Umarım cevap olmuştur sorunuza...
Tebrikler Gürcan bey, son zamanlardaki en keyifli ve bereketli raporlardan biri olmuş elinize sağlık, iskorpitin nasıl geldiğini bilirim, sanki ABS takılı mübarekte