"Yumurtalı balığı yakalamayacak olsak istavrit ve sardalyayı da yakalamamak gerekir" sozunun ciddi mi yoksa kinaye mi oldugunu anlamak icin sordum. Eger ciddi ise "yumurtali baligi avlamayacaksak biz bu isi hepten birakalim" mi demek istiyoruz? Yoksa minareyi caldik da kilifini mi ariyoruz?
Evet abi aynen dediğin gibi bu mevsimde sadece sarıkanat, lüfer değil tüm balıklar yumurtalı. Zaten onun için ticari av yasağı başladı. Yani ticari yasak başladı diye bu mevsimde biz de kıyı balıkçılığı mı yapmayalım? Yorumları anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.
Abicim, balik yumurtali oldugu icin av yasagi getirilmis mi? Getirilmis. `Ticariye yasak var da kiyidan av yapan amatore yasak yok` diye bir mantik olur mu? Amator kiyidan av yapinca mueyide yok diye hersey serbest mi demek yani? O zaman nerede kaldi hep sozunu ettigimiz vicdani limitler? Elbette bizim avladigimiz balik ticarinin avladigiyla kiyaslanamayacak kadar az, elbette bizim yumurtali balik avlamamiz ticarinin avlamasindan cok daha az zararli. Fakat bu bir bilinc meselesi, kurallari, yasaklari benimseme, icine sindirme meselesi. Once amator bunu benimsedigini gosterecek ki ticari baski hissetsin, zamanla kamuoyu olussun, yasaklar anlam kazansin, tamamen uygulanir olsun, uygulamayan da cezadan korksun.. Biz olaya senin soyledigin mantikla bakarsak, ticari de demez mi `ben ekmek parasi derdindeyim, once keyfi icin avlanan kiyi balikcilarinin bu mevsimde avlanmasini engelleyin!"..
Abi ben kuralları, yasakları benimseyen biriyim. Amatör balıkçılar için bilindiği gibi devletin yayımladığı sirküler var, orada boy limitleri ve günlük 5 kg. balık sınırı var. Amatör balıkçılar için deniz avında mevsim kısıtlaması yok. Ben var olan kuralların hepsine uyuyorum, bunların dışında da kendime kısıtlama getirmeye niyetim yok. İyi geceler dilerim.
3 sayfa yorum yazılmış böyle güzel bir ava ve geneli eleştirisel bir yaklaşım. Hakikaten gülünecek bir durum. Ben avda hiçbir sakınca görmüyorum ve daha nicelerini diliyorum. Avınız daim, balıklarınız bo olsun inşallah...
aret hocam senin sarıkanatlar dişiye benzemiyo rahat ol şaka bi yana da tamamen meraktan soruyorum kalkanın az dugmelisi dişidir onu biliyorum da lufer palamut falan varmı bi şekil degişikligi dişi ve erkekte yuzgeç yapısı kuyruk şekl ufak bir detay falan. bu konuda bizi bilgilendirebilecek bi abimiz varsa mutlu olurum
Denizlerimizde yapılan amatör avcılar için yasal olarak mevsimsel av yasağı diye bir şey yoktur sadece balık boy ve limitlerinde kısıtlama varır. Bu yasa ile bir sorunu olan arkadaş, yasal hakkını kullanmış arkadaşa değil gidip bu kuralları koyanları eleştirmeli başvurularını ilgili kurumlara yapmalıdır. Bende bu avda hiç bir çiğnenmiş yasa veya kurallara aykırılık görmedim. O yüzden avı için aret arkadaşımı tebrik ederim.