sarıkanat

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında talip yeşiltepe tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sanırım cevabı bulduk. Doğal bir durum olmadığı belli zaten.

2. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Böyle bir çalışma olacağını yerel basında da okumuştum.

Bildiğim kadarı ile , tüm tahlil ve analizlerin bittiği sonuçların olumlu olduğudur,tabii ki kağıt üstünde...

Altınova İlçesine bağlı Hersek koyu'nda doğal bir Dalyan vardır,3 yılda aşamalı olarak toplamda 1.500.000 ad çipura,levrek,kalkan yavrusunu bu göle salacaklarmış...popülasyonu arttırmak amaçlı...:)

Körfezin her neresine çapanızı atsanız,üstünde bir karış zift gibi balçıkla sıvanmış geliyor.

Böyle bir deniz tabanına ;salınan canlıların ne kadarı uyum sağlar ve yaşar takdir sizlerin.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ben olumsuz müdahaleler kadar, doğaya yapılan olumlu müdahaleleri de doğru bulmuyorum. Çipura, levrek veya kalkan gibi değerli balıkların yavrularını doğaya salmak görünürde yararlı bir iş gibi görülebilir. Ancak diğer taraftan bu balıklar denizdeki diğer rakiplerinin yumurtalarını yiyerek, besinlerini tüketerek veya bizim düşünemediğimiz başka biyolojik etkilerle ekosisteme zarar verebilirler. Canlıların doğaya uyumu veya silinmesi doğal yollarla olmalı, insan hiç bir şekilde bu dengeye müdahale etmemelidir.

4. istavrit

istavrit Boğaç

Yanlis mi anlıyorum ....Korfez de balik salindi Istanbul da mi tutuluyor:confused:

5. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    SADECE İSTANBUL DEĞİL.....

ARKADAŞLAR SADECE İSTANBULDA DEĞİL GEMLİK KÖRFEZİNDEDE VAR ÇUPRA OLAYI...SANIRIM MARMARADA BİRÇOK YERDEDE VARDIR....GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BALIKLAR 300-350 GRAM İLE 700 GRAM ARASI.....BU ÇİFLİK İŞİ DEĞİL...HAYIR OLSUN DİYELİM....RASTGELE ...SEVGİLERİMLE.....(SON İKİ GECEDE MANTARLI TAKIMLARLA 4 ADET YAKALANDI )....