Sonuç; 2 ve 1 numara iğne kullanarak 2 adet irikıyımlardan mırmır aldık. Bir tane kimliği belirsiz ama kuvvetle ihtimal levrek yakaladım, kalamayı açmamla hissettiğim heyecan hezimete dönüştü. Balık sağa doğru hızlanıp misinayı sağ açığımdaki kayaların altına soktu. Ne yaptıysam kurtaramadım misinayı.6-7 numara kullansaydım katliam olurdu hemen her atışıma vuruş aldım, çok sayıda ufak mırmır var, dil balıklarıysa oltayı rahat bırakmadı. Vuranın dil balığı olduğunu 20 metre solumuzda sinek iğneyle avlanan bir arkadaşın dil yakalamasıyla farkettik. Deniz suyu abartı sıcaktı, hayatımda ilk defa denizden buhar yükseldiğini gördüm. Sonuç olarak, balığın kıyılaması için suların biraz daha soğuması gerekiyor.
PHP: Ben Mürefte de yaşıyorum. Kalmaz tabi buralarda balık. buraların yerlisi nispeten yine duyarlı. Ama yazlıkçılar... İstavrit çaparisine 100 gramlık levrek yavrusu gelsin. onu bile denize bırakmıyorlar. Bugün limanda kefal yakalamaya çalışıyorduk. Birde ne görelim. Adamın biri parmak kadar yularyaları yakalıyor. sordum dayıya ne yapacaksın onları diye. Benim aklımdan "herhalde levrek için yemlik yapar" diye geçmişti. Adam yiyeceğim deyince söyleyecek söz kalmadı. Tabiki trolcülerin etkisi büyük ama böylede katliam gibi amatör balıkçılık yapılırsa yakında denizlerimizde izlemek için bile balık bulamayacağız. bende tekirdağda yazlıkçıyım ne yazıkki bu tür kişileri bende görüyorum
bu sezon iyiydi. geçen yaz hiç birşey alamamıştım.bu yaz özellikle mırmır ve zargana boldu. izmarit, ispari, tekir de aldım. levrek ne tutanı gördüm ne de tutabildim. kıyıya yakın yapılan voliler bence en büyük tehlike. tekneyle gidenler bol kıraça aldılar. dedim ya 2011 sezonu şarköy iyiydi.
mırmır bu yaz da ordaydım. kıyıdan en az 150 tane mırmır aldım. bunların en az 30 u baba mırmır. çok küçükleri saldım. zargana hiç alamadım. tekneyle bol istavrit aldık. uskumru kolyos ve mezgit az miktarda aldık. levreğe hiç atmadım. tutanı da görmedim. genel olarak bereketliydi. bazı arkadaşlar göletten israil sazanı aldılar. 1 adet jumbo karides ve 1 adet çipura (saldım küçüktü). mırmır için yem sülinez kullandım. Canlı olması şart. dondurularak satılan sülineze gelmez. beden 30, köstek 25, iğne 5-6 no çapraz kısa pala bronz 3 lük dip takım.
*** koral bey,şarköy için en verimli av zamanı ekim 15 ten sonra başlar ve ocak ayına kadar devam eder iri teke ve o yeşil renkli fotoğrafta gözüken elleri boyayan kurtla bu söylediğim tarihler arasında trofelik levrek avları yapabilirsiniz.saygılarımla bol avlar..........
Kütahya dan bi çuval mısır göndereyim, güzelce bi yemleyin bak ozaman nasıl balıklar alıyorsunuz..Valla biz tutmadık ordaki balıkları, kabahat sizin koray kardeşim... Ömrümüz boyunca ordan tuttuğumuz üç balıktı, onada sen şahit oldun zaten.. Kucak dolusu selamlar...