levreği almışsın zaten ne yapacan lüferi zıplayan iri kefal hmmmmm bunlar birşeyler anlatıyor... ben hiç bir balık için yem kullanmam. ne bileyim etik gelmiyor pek... şaka bir yana lüfer her zaman bulunmuyor zaten. genelde açıkta kofana yakalarlar ama sanırım benim yakaladıklarım yavru sürülerini takip ederek geldi. bende ilk tuttuğumda çok şaşırdım. hatta yanımda zarganaya top atanlar vardı. 3.lüferden sonra kamışı yere attı levreğe de çok iyi takipler aldım ama sanırım sahteye pek nazlı davranıyorlar. ay sonunda yine oralardayım bu sefer GES ile levrek koşturacaz. kısmet bakalım. eğer bayramdan sonraki hafta oralarda olursan memnuniyetle birlikte avlanabiliriz. bu arada çevre meralar derken ?
tipi çok ta itici değil yav ama etini yemesi avı kadar zevkli değil. yem ile yakalananlar kuzu gibi gelirken benim yakaladıklarım suyun üzerinde zıplaya zıplaya geliyordu. o an ki zevki anlatamam. bulunduğun yer sahte için gayet uygun fakat renk konusunda birşey diyemem. ama zargana tutarken yada merada zargana varsa sahteyi olabildiğince hızlı çekmek gerekiyor. yoksa sadece takip alırsın o da meraktan ben yavaş yada normal çektiğimde kefaller bile takip ediyor kısacası sahte ile avlanmanın zevkini diğerleri vermiyor... sağlıcakla kal.
Yılan balığı gibi,pek hoş değil işte Demek eti de lezzetli değil !! Hmmm bu zargana avı konusunu tekrar düşünsem iyi olacak Teşekkürler
Zargana etine laf söyletmem arkadaş Eğer hayvan iriyse enine iri dilimler halinde kesilip mısır veya galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 tur çevirin, veya kışa doğru yağlandıkça mangala yatırın cızırdasın. Servisi bol tere,roka,turp ve limonla yapın. İçindeki bol fosfordan rengi yeşile dönen zargana özellikle gelişim çağındaki çocklar için tavsiye edilir.
Deniz bey; Geçen hafta bölgeye gitmeden size mesaj atacaktım siteden ama yıllardır üyeliğime rağmen yeteri sayıda foruma mesaj yazmadığımdan özel mesaja izin yok,bu yüzden vazgeçtim. Saroza ilk gidişimdi,bu yüzden dolaşarak şansımı denedim. Eğer denk gelir de aynı zamanlarda gidecek olursak haberleşelim,beraber av yaparız. Yok eğer siz gider de ben gelemezsem size direk yeri,sahteyi ve tarzı söylerim
Atçekle zargana avcılığına şahit olmasamda sizinkisi çok başarılı bir av olmuş. Tebrik ederim... (Bi de eurofish mi alsak, napsak??? )
teşekkürler. denizden denize çok fark var. benim anladığım şu ; açık deniz balıkları her zaman sahteye rağbet gösteriyor fakat marmarada ki balıklar çoğu zaman nazlı davranıyorlar. sadece normal av zamanlarında sahteye tepki gösteriyorlar. eurofish saros'da benden 100 aldı ama daha marmara ve karadenizde tık yok. bekliyoruz..
Zarganaya ben de laf söyletmem, yağlı olduğunda eti nefistir. Yakalamasının nasıl zevkli olduğunu zaten biliyorsunuz.
Bende Bugün Mahsettiğiniz Sahteden Eurofish 13cm sardine Ve Okuma V system 2.40 10-40 gr + shimano Makina olarakta hyperloop 4000 Misina Olarakta:Shimano Spin 0.25 Aldım Artık gelmesini beklicez
avınızı önce bereketli geçtiği için sizi tebrik ediyorum, antalyada bu zarganalar azman oluyor , cift hırsızlı takım 30mm asso misinayı kırdı ve kaçırdım mm'lik olarak boyuna deyinirsek , 1 metre ye cok yakın 90 cm olan zarganı bende kacırdım ilk defa kesti . güneşte cok yandıgımız için pazar günü poyrazla beraber avı sonlandırdık tekrar gidersem ava resimleyecem hocam takipte kal azman zargana showu yapacam bende rastgele
tebrikler, avlarınız daim olsun, eurofish aragon 13cm lik sahteler aksiyonu düzgün, mavi olanı ile palamut yakalamışlıımda var. cezbedici bir sahte.
maşallah süper balıklar bende yazları sultaniçede geçiriyorum oranın ne kdar bereketli olduüunu iyi bilrim. sormak istediğim sahteleri atarken kaçlık kurşun kullanıyorusn
bende Yayalada jig yapiyorum limanda tam olarak nereden aldınz lüferleri ve zargana toplu rapala takımını nasıl yaptınız anlatırmısnz?
merhaba deniz bey, bahsetiğiniz zargana avında memnun kaldığınız mavi rapalayı nereden bulabilirim acaba. pendikte oturuyorum. aradım bulamadım. link atmanız mümkünmü. ***ler