Saros -Erikli

Konu, 'Bölgeler' kısmında istavrit tarafından paylaşıldı.

1. istavrit

istavrit Boğaç

Selam Arkadaşlar ...Zaman zaman sohbetlerimizde yazdığım gibi bazen hafta sonları Saroz Erikli 'de balığa çıkma fırsatım oluyor...Aslında ne kadar talan edilse de hala oralarda çeşitli balıklar çıkıyor ve olta sevdalılarına (hatta zıpkın sevdalılarına) çok neşeli anlar yaşatabiliyor...En son geçen hafta tekrar gittiğimde balığa çıkma fırsatım olmadı ( çünkü sahilden mırmır için solucan toplarken güneşte kendimi yaktım :confused: ) ancak komşu bir gece öndeden attığı paraketeden ( bilmiyorum parakete yasal veya tüzüğe aykırımı ) 9,8 kg lık sinarit çıkardı ...foto çekemedim çekenlerden alabilirsem resmini koyarım ...Netice olarak oralarda bulunan veya bulunacak ,bölgeyi bilen arkadaşlarla tanışmak ve balığa çıkmak isterim ...Sevgiler ...

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Amatör balık avcılarına paragat atmak yasak. Arkadaşınız profesyonel balıkçı ise atabilir.
    sirküleri aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php#bolum3

3. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Parakete bizler için yasal değil tabiki. Olta ile de denenebilir.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Merhaba ;

Hafta sonu Erikli bölgesine gitmeyi planlıyorum ancak
    amacın kıyıdan değilde mümkünse tekne ile açılıp avlanmak.

Erikli yada civarında sandal dahil ( umutsuzluk işte ) kiralayabileceğim bir şeyler varmıdır? Eğer biliyorsanız biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

5. istavrit

istavrit Boğaç

Erikli 'de kiralık sandal yok ,ama akşam yalnız çıkanlar bazen kendilerine arkdaş arıyor...akşam üstü sahile oltalarınla bi takıl istersen ...artık şansına

6. istavrit

istavrit Boğaç

balikavi.net ...teşekkürler

evet arkadaşlar ,tesadüfen geçmişe bakarken en son 02.07.2007 de bu konuda yukarıdaki mesajı yazmışım ...orda tekne arayan Tarkan kardeşimle Silivri organizasyonunda tanıştım ,daha sonra ailelerimiz tanıştı, ,saroz 'a beraber gittik ,ve balığa çıkmak için arkadaş arayan biri Tarkan 'ı balığa çıkardı ( o ben oldum ) ...hakikaten çok garip ,çok tuhaf bir tesadüf...:)

7. istavrit

istavrit Boğaç

dönelim saroz erikli raporlarına ...arkadaşlar ne yazıkki durum her geçen sene daha kötüye gidiyor...bu sene çoğu kişi (yakıtın da pahalı olması nedeni ile ) balık yokluğuna teknelerini suya dahi indirmedi ...bu bölgede balık tutmak iyice zorlaştı ,çok iyi takımlarla çok iyi araştırmalar ve çok güzel yemlerle -ancak-bir şeyler yakalayabiliyorsunuz ,bu bölgenin ev sahibi sayılan uskumru dahi henüz körfeze girmedi ( belki de girmeyecek ) ...sanırım bu denizleri babalarının malı zanneden büyük (!) balıkçılarımız trollerine şimdi ne alacaklarını bir yerlerindeki kına ile birlikte kara kara düşünüyorlardır.Ben en fazla o denize boş olta atıp çekerim ,ama balıkçılarımız(!) boş ağ atıp çektiğinde ne olur bilemem ...

8. istavrit

istavrit Boğaç

24-30 Eylül ...Yeni bir macera için Erikli'ye

Evet ...''Marmaris fethedildi,tez Erikliye dönüle '' dedik ,önümüzdeki hafta 1 hafta boyunca Erikli'deyim ...kısmen Tarkan kardeşim bana katılacak...daha öncede bildiğim ama Marmaris'te yakından uygulamasını gördüğüm şıp şıp hadisesini bol bol deneyeceğim...müthiş bi şey yawwww...uçana kaçana walla :cool: ...yukarıda yazdığım tarihlerde o bölge olacak arkadaşlar ...beklerim

9. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Erikli benim lise yıllarımda mükemmel bir yerdi.1 ay önce oradaydım.Yıllardır gitmemiştim.Şimdi ise plansız yapılaşma,toz-toprak,kalabalık,ses,sahilin aşırı kirlenmesi daha ne diyeyim.Gerekli tedbirlerin acilen alınması gerekir.Balık avına gelince kıyıdan denemelerimde bir sonuç elde edemedim.Attığım takımları devamlı yosun sarıldı.Onları temizlemekten bıktıığım için avı kestim.Bir arkadaş söyledi.Mecidiye kıyısında(Erikli ile yan yana,Mecidiye tarafından köprüyü geçmeden önceki sahil)balık çok çıkıyormuş.

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    rastgele sevgili abim ve dostum foto isteriz ,avınız bol olsun,hatta belgesel olursa daha bir makbule geçer

Son düzenleme: 25 Ağustos 2007