Mercan da akın balığı olup belirli zaman dilimlerinde gayet güzel av verir ayrıca belrli bölgelerde taşlık alanlarda o bölgeye ait yerli balıklar da mevcuttur,şu günlerde benim avladıklarım sivriburun mercan ve akın balığı Şubat sonu saroza girer eylül sonuna kadar hemen hemen taş olan her yerde av verir.Yerel balık olarak taşlık bölgelerde genelde fangri mercan çıkar şu ana kadar bir tanesi kilo üstü olmak üzere 5-6 tane yakalamışlığım var.Sardalya ise çapari le sarozda avlamak oldukça güç anca denk gelirse bir iki çapari avlanabilir ama sardalya avı için denize açılmak boş uğraş,şu sıralar Güneyli ile Despot arasında 60 metrelerde uskumru,kolyoz ve istavrit avı yapılıyor çapari ile ama benim uğraşı alanım olmadığı için pek ilgilenmiyorum kal sağlıcakla.
turgay bey tebrikler (darısı başıma ) )avlarınızın devamını dilerim bu arada yanılmıyorsam makinanız okuma salina sa 2 bu makinayı tavsiye edermisiniz ben boğazda istavrit çinekop v.b at çek (surf) yapıyorum makinanın görünüşü çok hoşuma gidiyor ama sizin tecrübeleriniz daha önemli.şimdiden teşekkürler
Teşekkürler dostum,önceleri banax sx kullanıyordum lakin derin sularda 300gr.kurşunda bayağı zorlanıyor hele birde balık olunca pazı yaptırıyor valla.Salina oldukça kuvvetli makina benim için fevkalade güzel ve randımanlı ama ben derin su avcılığı yapıyorum sana tavsiyem surf makina alman kıyı oltacılığında atış mesafesi oldukça önemli çünkü kal sağlıcakla.