Sarozun devlerine devam.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Sinan,teşekkürler.

Biiri halen durmakta bölümler halinde,misafir gelmesini beklemekteyiz.

Sevgiler

2. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Sağolun,iyiki varsınız Vedat ağabeyim:)
    saygılar.

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yapacağını biliyorum değerli üstadım.
    Lakin ilk sinaritimi Antalya'ya dönüp teknemi aldıktan sonra, kendimle başbaşa, ya da eski dostum, av partnerimle yapacağım bir avda almayı isterim. O şekilde olursa daha bir farklı olacağına, "işte başardım" diyeceğime inanmaktayım.

İlerleyen zamanlarda illa ki yanına geleceğim ve kısmetimizde varsa çok daha güzellerini seninle yakalayacağız inşallah.
    :)

Ellerinden öpüyorum.

4. veyselcirakoglu

veyselcirakoglu Veysel Çırakoğlu

Alıntı

Sırasıyla sayarsak:

1)Bu bölgelerde iri balık yakalamak hakikaten kolay olmakta.Oysa hemen herkes gibi bende,senelerdir bu meralarda avlanan bilindik bazı avcıların kendilerine has kabiliyet ve bilgileriyle bu işi kotardıklarını sanmaktaydım.

Vedat abi avlarınız için tebrikler...
    Körfezde büyük balık yakalama şansı yüksek olduğu bir gerçek ama bu mevsimlerde..!.Lakin genelde herkes bir başka meranın balık haberlerini aldığında o bölgenin daha kolay olduğunu veya daha bereketli olduğunu düşünür, bunun olması normaldir.Bu işin psikolojisinde var.Ben de Soraz dan şöyle bir Sivriceye baktığımda özellikle şahsınızın ve Orhan beyin yapmış olduğu güzel avların raporlarını gördüğümde Sivriceye has bir şekilde balık avının ne kadar kolay ve bol olduğunu düşünüyordum..!
    Avlarınız daim olsun.
    Sevgiler...

5. kengin

kengin kengin

ah be ustam.yaşı ilerlemiş ruhu genç ustam.
    forumlara bakmaya başlayalı 1 yıl ya oldu ya olmadı.yazmayım diyorum dayanamıyorum.senin gibi hertür balığı tutabilen üst düzey bir avcının, yakaladıkları,yakalattıkları yetmedimi.?
    bu alkış sevdası gösterdiğin meralardaki balıkları,öğrettiğin tekniklerle yakalanıp son balık bitene kadar devam mı edecek.bırak bölgesindeki yerel avcılar tutsun belirli sayıda.tüm türkiye yi o meralara çekerek ne kazanacaksın ton ton dedem.
    teknesi olmayan,pahalı jigler oltalar alamayan kim tutabilir onları.ancak oranın yerlileri birkaç teknikle yakalayabilir.neden sürekli çok balık,büyük balık yakalamayı erdem olarak sunuyorsun bizlere.
    az yakala öz yakala.geri bırak, videola bize örnek ol.
    sende bilirsin ki amatörlükte üst düzeye çıkmış avcılar için bu gösterdiklerinin değeri yok.sürekli özenti duyan bir topluma; sürdürelebilir avcılık ruhu oluşmadan anaç göstermek,yakalanma şekli ve yerini tarifi etmek doğru değil be ton ton dedem.
    balık yakalamayı geç artık büyük ustam.bize balık yaşatmayı öğret.öğret ki gelecekte oğluma bir ton ton vedat dede vardı;tüm forumlarda sevilir,sayılırdı.amatörlere balık yaşatmayı o öğretti,bugün tuttuğun balıklar o dedenden sana emanet kaldı diyebileyim.:eek:
    gelecekte bu forumlar ayakta olduğu sürece,oğlumun göreceği tek şey sanırım sürekli balık tutan ak sakallı bir dede.balıklar yok oldukça ( bunu sebebi ister doğa kirlenmesi,ister ağcılar,ister trolcüler,ister cahil amatör avcılar olsun ) sen hep çok balık,büyük balık yakayan,yakalatan,yerini tutulma şeklini gösteren,inceden inceden bereketli meralardaki balıkları katleden büyük usta vedat abayoğlu olarak kalacaksın.
    büyük ustam tek dileğim bizlere yaşatmayı öğretmen.başka dileğim yoktur.büyük usta olduğun için elkoyduğun hiçbir avını tebrik etmiyorum.onları tutmak senin için benim samsunda kaya balığı tutmamla eşdeğerdir.acemi olsaydın ayakta alkışlardım.
    allah sana uzun ömür versin.
    iyi geceler diliyorum.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut

Tatile geldiğin zaman dilimi,belkide bu balığı yakalamaya uygun olmayan aylara denk geliyordu.
    Oysa hemen her balığın mevsimi,gün içersinde daha iyi av vereceği değişken şartları ve hatta mevsimine göre kullanılması gereken teçhizatı vardır.

Bunlar elbette senin malümundur.

Ancak benim başıma her sene onlarca kere gelmekte,forumlardan tanıdığım bazı kardeşlerim,illaki yazın ortasında gelip,hadi sinagrit tutalım demektedirler.

Sen hele gel yurdumuza ,tekrar ve istediğin heran görüşürüz.

Sevgiyle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Veysel

İlk mesajını bana hitaben yazmış olman sevindirici olmuştur.

İddialı avcı olmak,bu hissi duyarken ona uygun davranışlar içine girmek,işte benim yaşıma gelebilen birisi için bile,itici,motive edici,yönlendirici,neticede tatbikata erdirici olabilmektedir.

Külliyen Saroz bölgesi,70 yılların en başından beridir,hayalim,idealim bir bölge halindeydi.

Zaman,zaman kıyısından,köşesinden avlandım.

Durumu müsait bir arkadaşımı ikna ederek,Sarozun hemen her yerine kolayca intikal edebileceğimiz bir açıksu balıkcı teknesi aldırarak,işte 3.keredir avlanmaktayız.

İnşallah uzun bir sürede avlanacağız.

Bu arada oralardada fiilen avlandığımı gören bazıları,hemen heryerde olduğu gibi endişeye kapılmışlardır.

Helede senelerdir,Saroz TRofeleri edebiyatıyla dinlediğimiz,okuduğumuz,her fırsatta takdirlerimizi sunup,yakın arkadaş konumuna erdiğimi sandığım bazılarının aldıkları tutum,izahatta aciz kalacağım kıskançlık hislerini,ortaya artık koymalarına sebep olmuştur.

Ben avcı adamım,bu yaştada kalan son gücümle avlanmaktayım.

Bencilliğin zerresini duymadanda,sizlere anlatmakta,aynı keyfi tatma heyecanlarınızı ve isteklerinizi tetikleme gayretindeyim.

Bu uğurda ağır tenkitlere ve hatta hakaretlere uğradığımda bir gerçektir.

Ama kolayına ne alt edilecek nede yıldırılabilecek birisi olmadığımda bellidir.

Sivrice bu sene balık yapmadı.Kapasitesi geçmiş yıllara nazaran hayli geridedir.

Birkaç iri balık yakalamak elbette mümkün,ama mukayesede sanırım hayli geri kalır.

Sevgiler

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Engin

Bir av raporu yazdığımda,helede konu trofe balıksa,aldığım övgülerin yanıısıra bazı tenkitlerede maruz kaldığım doğrudur.

Bu tenkitlerin dozu,ağır ithamlar,bazı kıskançlık hisleri,hatta hakaretler boyutuna erdiğinde,bu yaşıma rağmen bunlardan ne siner,nede yılarım.

Güzelce cevaplarım,her yönüyle anlatmaya çalışırım,azıcık müspet kanaate ermelerine uğraşırım.

Malum forumda başıma gelenlerin tümüne vakıfsın.

Ne yazıkki oradaki bazılarının sanki şartlanmış halleri,en başta o platformun zayıflamasına ,iyice gerilemesine sebep olacaktır.

O zaman geldiğinde,sadece burada dişe dokunur,seni vede birçok baaşkasının ilgisini çeker katılımlar olduğu net bir şekilde ortaya çıkacaktır,esasen şimdiden çıkmaktadırda.

Hemen hergün birden fazla konu açabilecek,bu işin etiğinden,sürdürülebilir konuma ermesinden,sportif yönü,insan ruh ve beden sıhhatine yapacağı müspet katkılardan,her türlü teknik,taktik ve teçhizatıda içeren şekilde sunumlar,katılımlar yapabilecek bir yapım olduğu ,artık kabul edilmiş bir gerçektir.

Katliamcılar,yağmacılar,sessiz,sakin yerleri severlerki,eylemlerini kolayca sürdürebilsinler.

Senelerdir bunu savundum.Dedimki balık avlama hobisi iyice içinize yerleşsin.

Bu şekile erdiğinizde,denizin ve tatlısuyun başına gelebilecek her türlü olumsuz durum başta sizi üzer.

Biriken üzüntü behemahal,o kişinin etkin veya az etkin bir şekilde müspet tepkisini ortaya koymasını sağlar.

Yoksa hep felaket haberlerini işlemek,kötümserliği ortaya koymak,içlerdeki bu güzel hissi menfi etkiler,azalmasına ve ilerde mazallah yok olmasına sebep olur.

Forumlarmı,işte bu durum onlarında en azından orta vadede iyice zayıflamalarına ve kapanmalarına sebep olur.

Bu hobiyi ayakta tutma gayretinde olmalıyız.Meydanı talancılara bırakmamalıyız.

Beni iyi anlamadığın,tanımadığın aşikar.

Zira diğer platformdada,maalesef bazı yalancı pehlivanların yorumlarına katıldın.

Sana detaylı cevaplarımdan etkilendiğinide biliyorum.

Bir öneri;Beni tenkit etmeden açtığım konuları,belki kitabımı oku,neler yaptığımı,sürdürebilir balıkcılık açısından nasıl ve nekadar elimi taşın altına soktuğumu,büyük bir cesaretle SGK,mülki amirler,Kolluk kuvvetleriyle kimi zaman haddimi aşarak iştişarelerde bulunduğumu görürsün.

Benim görüldüğüm yerlerde kişiler yasa dışı eylemlerini yaparken iki kere düşünürler.

Hiç olmazsa bu noktayı anlamanı dilerim.

Ben trofe avcılığımla öne çıkmadım.Bunu nihai hedef olarak gösterdim.Benim tuttuğum birkaç balığın sürdürülebilirliliği menfi etkilemesini sanmak bence yanlıştır.

Dilerim beni anlamayı kıyısından,köşesinden başarırsın.

Sevgiler

9. YAŞAR TAŞKIN

YAŞAR TAŞKIN yaşar taşkın

Favori Kamış:
    OLTA
    vedat abim mrb bozca ada gökçe ada kemikli bebek kayası sarozun içinden enez limanına kadar her yeri gezdim profosyonel avcılarla lüfer için ama adaya parakat ve uzun oltaya giderdik canlı zarganayla süper balıkları var çok sinarit mercan yakaladık ama sen süpersin vala bebek kayasında kayanın hemen az açığında çok güzel kocagöz yapar hep porsiyonluk balıklar 80 mt re su var atıp çekmekten kollarım kopardı nerede o günler burada at çek bişey yok şimdi mersindeyim trollar bitiriyor her yeri oraları bozdurmasalar çok iyi olucak inşallah önlemini alırlar burada gece oldumu 5 mt suda trol çekiyor ..... kal sağlıcakla bol avlar sana canım memleketimde

10. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Vedat ağebeyim senin kitabına sahip olmayı,engin bilgilerinden faydalanmayı çok isterim..
    Acaba kitabı nereden bulabiliriz,nasıl temin edebilirz?

11. veyselcirakoglu

veyselcirakoglu Veysel Çırakoğlu

Vedat abi kimseye aldırma sen Sarozda tutması kolay olan trofelere devam et:) Ama uzun zamandan beri levrek haberi gelmiyor senden artık birazda bu konuyu aç.Bu arada sitem ettiğin şahsın Tahir abi olduğunu anladım lakin sebebini çözemedim sebebi önemli değil ama her iki taraf içinde çokta yakışıklı bir durum olmamış açıkçası en azından benim düşüncem bu yönde :) Şahsınıza özelden mesaj atmayı denedim ama sanırım mesaj kutunuz dolu :)
    Selametle..

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yaşar

İnşallah Sarozun bereketli sularında avlarımıza devam edeceğiz.

İki defada hayli trofeyi kandırabilmiş olmamız,gelecek günlerdeki avlarımızında başarılı geçebileceğinin göstergesi.

Sanada yeni meralarında güzel avlar diliyorum.

Sevgiler

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    saykitap.com adresinden isteyebilirsin sevgili Sefa.

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Veysel

İki keredir oralarda avlandım son günlerde.

Bu müddet zarfında çok sayıda trofe sinagrit tuttuk haylide çekme aşamasındayken kaçtı.

Bu avlar bence sadece 3 av gününde toplam 5,6 saatlik bir fiili avın ürünleridir.

Böyle yazmamdan kimse alınmasın.En azından denizlerimizin halende devam eden bereketinin göstergesiidir bu durum.

Ancak ayrıca kimse yanlışta anlamamalıdır.

Yaptığımız av kolay bir av değildir.Süratli,müsait bir tekne ile kilometrelerce açılmak,bir türlü sakinleşmeyen denizle boğuşmak ve nihayet sıradan değilde,etkin takımlarla,usulüne uygun aavlanmak gerekmektedir.

Tahminin doğrudur.

Yaptığı üstün avlarla hemen herkesin takdirini kazanmış,bu arada yakın arkadaşım olmuş bu avcı,geçmiştede olduğu gibi,birisi özellikle sinagrit yakaladığında,helede Saroz veya yakın sularında avlanmışsa,inanılmaz bir hüviyete bürünmektedir.

Bu tarafı onun en tenkit edilen yanıdır.

Ama bukere kendisini af etmeyeceğim.

Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Atlamışım,levrek avına daha ciddi başlamadım.
    Ancak önümüzdeki günlerde sanırım hem buralarda hem oralarda ve hemde şuralarda peşlerinde olacağım.

sevgiler

16. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek raporlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz abim:)
    Bu arada,buradan size özel mesaj yollayamadığım için,sorularımı facebook hesabınıza mesaj olarak yolladım.
    saygılar:)

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sefa

İnşallah oda olacak.

İstersen her türlü soruyu genelden sor.Zira cevaplarken belki başkalarınada faydalı olabiliriz.

Sevgiler