Arkadaşlar Turna için Sassy'e Ağırlık Olarak Kaç Gr Ağırlığında Zoka Takmalıyız...Birde Fazla Olmazsam Sassy'e Zokayı Sırtından Geçirmek Gerek Demi Pek Fazla Sassy ile turna denemediğim için Sassy Olarak da Çoğunluk Beyaz Renk Demişler Onun İçin Beyaz Renk Deniyecem... Saygılar...
cemal selamlar..sasy için kullana bileceğin '' jig zokalar'' var..bunlar muhtelif boylarda,renklerde ve ağırlıklarda bulunmaktadır..ama turna için birazda dip çalışacağın için 20-25 gr kafi olacaktı.. ama suyun sığlığı.derinliğine göre daha hafif gramajlı zokalarıda elinde bulundur bence..siyah-beyaz sasy için çok iyi diyorlar onu bir dene derim..şahsen ben kullanmadım..
kendinden zokalı sassyler var bence onlar çok daha iyi illaki ayrı bakıyorsan 25gramı geçmemelisin bence siyalı beyazlı olanlar gerçekten daha iyi
Birde Siyah-Beyazlısını Deneyelim Ne Zararımız Olucak Ki Birde O Bahsettiğiniz Jig Zokalar Rengarenkler Hangi Renkini Tavsiye Edersiniz Sade Beyaz Renge Ve Siyah-Beyaz Sassy'e
arkadasım havanın ve suyun durumuna gore renk ve derınlıgı degıstırmen gerekecek.mumkun oldugu kadar elınde cesıt bulundurmaya bak.ama favorıler beyaz sıyah ve oranj renkler.
İş yapar mı derken elbette yapar Cemal... yeterki doğru balığa uygun modeller kullanılsın.. zokaya takarken, öncelikle yemin üstüne doğru yatırılarak, iğnenin sassy'nin gövdeden çıkacağı yer tespit edildikten sonra, yem kafa tarafından iğneye takılır. Böylece yemin yerine oturmaması gibi muhtemel durumları yaşamamış oluruz. Konu tatlısu kategorisinde olmasına rağmen söylemeliyim ki bunlarla denizdede çok iyi sonuçlar almanız mümkün.. bunların sülük, kurbağa ve solucan olanlarıda var. Mesela, deniz için kullanılanlar simli, üzeri parlak olan modeller olurken, tatlısuda ise tam tersine düz renklerle avlanmak daha verimli olur.. Bu arada ağırlık 20gr'ın üzerine çıkmamaya çalış, hatta atışını etkilemiyorsa daha hafiflerinide tercih edebilirsin..
Teşekküler Verdiğin Bilgiler İçin Bu Sassyleri Turna İçin Kullanmayı Düşünüyorum 20 Gr'ın üstünede Çıkmayı Düşünnmüyorum Teşekkürler Tekrardan...
Bu şekilde en çok karşılaşacağın durum iki üç atışta bir slikonun iğneden geriye doğru büzüşmesi olacaktır. İğneyi slikona tam geçirip japon yapıştırıcısıyla birleştirmeni tavsiye ederim. Birde elinde kopmuş kuyruklu bir slikon kalmasını istemiyorsan alttan hırsızlama bir iğne takmalısın
Tarif edeyim Bir adet üçlü iğne yada dibi halka şeklinde tekli iğne alıyorsun sassyyi balık şeklinde düşün . anüs kısmına denk gelen yerinden üçlü iğneyi ya da tekli iğneyi tersten karnına doğru takıyorsun, halka kısmından yani ağız kısmına doğru ilerletiyorsun, daha sonra ana zokayı sassy ye takarken alttan taktığın iğnenin halka yerinden geçirdikten sonra yukarı çıkarıyorsun Yani ana zokayı takarken alttan taktığın hırsızlamanın dibindeki halkadan çıkarıyorsun. İğneleri birbirine bağlamış oluyorsun. Merak etme hırsızlama ana zokadan kurtulmaz. Balığı kaçırma ihtimalin neredeyse -0-