Sazan Av Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    selamlar saygılar kardeşlerim abilerim... başlıkta belirttiğim bölgeye 13 temmuzu 14 temmuza bağlayan gece 12 gibi Ankara'dan yola çıktık. saat 2 sularında av mevkimize ulaşmıştık. devamlı avlandığımız bölge doluydu hemen oltalarımızı atamadık ekipmanları aydınlatma sistemini kurudk. semaverimizde çayımızı demledik sohbetimizi ettik. saygısızlık olmasın diye bizden önce gelen arkadaşlara onları rahatsız etmeden nereden olta atabileceğimizi sorduk. sağolsunlar hemen oltalarının bittiği yerden başlayabileceğimiz söylediler. saat 3 gibi mısır ile o bölgeyi güzelce yemledim. saat 4.5 - 5 gibi hava aydınlanırken oltalarımızı atmaya başladık. bize tavsiye edilen şekilde 8-9 metre uzaklığa olta attık. ilk oltayı attıktan 5 dk. sonra ilk balığımızı aldık limit altı bi sazandı. tabi büyü de gel diyerek azat ettik balığımızı.:) yaklaşık 12 civarında yemi mısır olan dip oltası attık. önceki yıllarda 1buçuk kilo civarında aldığımız balıklardan eser yoktu. gerçi buna da şükrettik bizim yerimize konuşlanan arkadaşlar sadece 1 balık alarak gölü terk ettiler...

Biz akşam 7 civarına kadar orda kaldık 30 a yakın sazan aldık fakat sadece 3 tanesi limit üstüydü yaklaşık 1kilo 250 gram civarı balıklardı... 25 civarında sazanı tekrar suya saldık...

O bölgeye balığa gitmeyi düşünen arkadaşlar varsa pek tavsiye etmiyorum. ama zil sesine kamışın eğilmesine doymak istiyorum derseniz hiç düşünmeyin gidin derim tabiki limit altı olan balıkları tekrar salmak koşulu ile;) aldığımız o ufak sazanlar bile kamışı neredeyse suya yatırıyordu:)

bu arada fotoğraf makinemizi evde unuttuğumuz için resim alamadık hele birde telefonlar eski model olunca kötü oldu oysaki mükemmel bir ortam ve manzara vardı kendim için o anları ölümsüzleştirmek ve sizlerle de paylaşmak isterdim fakat kısmet değilmiş:( herkese hayırlı ve bol avlar diliyorum... saygılar...

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Nihat.

3. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Güzel Rapor Sonuç Güzel Emeğinize sağlık , Keşke fotolarda olsaydı doyum olmazdı.

4. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    sağolun abilerim... gerçekten o kadar mükemmel bi yer ki fotoğraf makinesinin eksikliği balık tutamamak gibi bi durumdan daha kötü oldu o derece yani:)

5. herseyim

herseyim murat

kusura bakmayın özür dilerim.ben pazar nasip olursa çiftlikte balığa gitmek istiyorumda bilgi verebilirmisiniz.yani yem olarak solucan ve konserve mısır.7 dip oltası yeterlimi.Ayrıca hani tavsiye edebilceğiniz kamanda başka baraj varmı.teşekkür ederim.

6. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    ne demek tabiki bilgi vereyim hemen... öncelikle kamanda mısır ile balık alabileceğiniz en iyi yer diğer göletlerdeki balıklar mısıra pek alışık değil 10 yaşımdan beri yılda en az 1 defa o göletleri ziyaret ettiğimiz için tecrübelerimden biliyorum... 7 dip oltası yeterli olur mısırlı olta olduğu için ve yavru balık çok olduğu için sürekli oltaları kontrol etmek gerekiyor(biz oltaları yaklaşık 15 dakikada bir defa kontrol ettik).

yem olarak solucanla hiç uğraşmayın direk olarak konserve mısır. bizim kullandığımız konserveydi ve üzerinde tatlı mısır yazıyodu.

eğer biliyorsanız orda bi çeşme var köyden giriş yaptığınız zaman karşınıza çıkan ilk yer o çeşmenin hemen alt tarafından veya baraj bentinin hemen yan tarafından avlanabilirsiniz. iki yer de güzel av verir biz çeşmenin alt tarafında avlandık...

çeşmenin alt kısmında iseniz oltalarınızın uzaklığının 10 metreyi geçmesine gerek yok.o bölge derin olduğu için balıklar hep yakında. umarım yeteri kadar yardımcı olabilmişimdir... saygılar...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Temmuz 2010
  7. sakin_kugu

sakin_kugu Mehmet

kardeşim hata yapıyorsun her avlandığın yeri söyleme bilmiyorsun burdaki aç insanların orayıda tüketeceğini... gün gelir ne demek istediğimi anlarsın hatta anlamışındır o göl niye böyle sonuç veriyor düşündün mü ????????????????

Son düzenleme: 17 Temmuz 2010
  8. herseyim

herseyim murat

teşekkür

eyeofnight kardeş kusura bakma mesajını çok geç gördüm.inan tam da dediğin yere çeşme altına sabah 5 gibi gittik.yaylı 3,küspeli 4 olta attık.yem olarakta ekmek içi ve solucan taktık ama dediğin gibi hep küçük balık geldi attık.ama hemen yanımızda sabah 3 ten beri avlanan arkadaşta mısır ve civciv yemi v.b.karışım yemi kullanıyordu.daha büyük balık almaya başladı.onun oltası sadece kurşunlu idi.saat 2 ye kadar 4-5 tane tutabildim sonra başka baraja gittik.inan orda arkadaşın yaptığı civciv yemli karışımdan,mısırdan alıp yaylıları kullandım 2 saatte 5 tane aldım fena değildi.Demek istediğim bundan sonra mısır ve civciv yemli karışım.olta olarakta yaylı olta.bilgilerin için çok teşekkürler