Sazan avcıları,burayı sizler icin hazırlamaktayım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

  1. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Uğur
    Önerilerini elbette dikkatle okudum.Ancak ideal olan bu durumu halletmeye ne zamanım ve nede durumum elvermektedir.Benimkisi değerli Hocamınki başta olmak üzere bazı bilgileri elde edebilip,deneme yanılma yöntemiyle bazı şeyleri halledebilmeye yönelik olacaktır.
    Sevgiyle kal
     
  2. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

    Sağolun değerli Hocam
     
  3. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erdem
    Bu forumumuzda beni en cok sevindiren hususların başında,Başkanlarımızın yanısıra diğer yönetici kardeşlerimlede iyi,sıcak ve samimi diyolaglar icersinde bulunabilmemdir.Oysa forumumuza ilk üye olduğumda bu konuda hayli sıkıntı cekmiştim.Şükürler olsunki böylesine bir durum ortadan kalkmış,menfi ilişkileri yaratanlar tasfiye edilmişlerdir.
    Aramızda olduğuna inandığım bu müspet ilişkilerimiz bana hayli güc vermektedir.Bu durum özellikle tekrar forumumuzda olabildiğince etkin olabilmemi sağlamış ve siz üyelere hitap edebilip faydalı olabilmeme olanak sağlamıştır.
    Abayoğlu ne ister.En başta senelerin kendisine yüklemiş olduğu onca tecrübe ve bilgiyi meraklı üyelere aktarmanın,faydalı olabilmenin engin huzurunu,sonrasında fiilen birlikte olup birlikte avlanmanın doyulmaz zevkini istikrarlı olarak temin etmeği ister.
    Şükürler olsunki istediği bu durumlar sıhhatli bir şekilde gercekleşmektedir.
    İki haftadır,teknemi tekrar suya indirebildiğimden beridir,adeta yorgunluktan helak olacak şekilde ziyaretime gelen kardeşlerimle avlanmak,doyumsuz sohbetler yapabilmekteyim.Buz kutularını ağzına kadar muhtelif balıklarla doldurup evlerine yollayabildim.Saatlerce denizde kaldım hatta bir ara demir üstünde elimde olta uyuyakalıp güzelce bir uykuda cekmişim.
    İşte bütün bunlar benim hayat felsefemin yanısıra,bu yaşta halende ayakta dimdik,güclü, bazı şeyleri başarabilir konumda olabilmemi sağlamaktır.
    Kimse benim karşılıksız bu cabaların icinde olduğumu sanmasın.En büyük ve tek karşılığım sizlerin müspet yorumlarınızı alabilmek,arada birlikte olup doyumsuz avlar sohbetler gercekleştirmektir ve bana fazlasıyla yetmektedir.
    Öyleki,emekli maaşıyla gecinen biri olmama,profesyonel belgeye sahip olup tuttuğum balıkları satmam halinde misliyle para kazanabilir olmama rağmen,bunları bir tarafa bırakıp gelen kardeşlerime gerek balıkların hepsini vererek ve gerekse buralara geliş maliyetlerini asgariye indirerek mutlu,mesut bir şekilde yaşamaktayım.İşte en büyük karşılığım budur ve kimse beni bu konumumdan vazgeciremez hatta zayıflatamaz.
    Tekne ve motorlarımı artık calamayacaklardır.Elimde ciftem arada teknemde arada arabamda yarı uyur,yarı gözetler bicimde ancak hayatımdan gayet memnun yaşamaktayım.Teşebbüs edenlerin popolarını ince sacmayla doldurmaya azimliyim.Kimse yazdıklarımın lüzumsuz ve afaki olduğunu sanmasın.
    İşte bütün bu hususlar sizlere ne kadar bağlı ve sever olduğumun göstergeleridir.Dileğim yaradanın bir müddet daha bana güc ve sıhhat vererek bu durumumu sürdürebilmemi gercekleştirmektir.
    Tabiat kanunlarına karşı cıkabilmek elbette mümkün değildir.Ancak işte bütün bu saydıklarım beni yavaş yaşlanır,güclü ve enerjik olabilmemi sağlamaktadır.Hayat iksirim sizlersiniz dememi abartı saymayınız.Kesin ve net durum budur.
    Bütün bunların yanısıra yeni projelerimi ortaya koyamaktanda geri kalmamaktayım.Saat şu an 4,30 ve ben az sonra alaca karanlıkta denize acılacağım.Yarın karşınıza güzel bir raporla cıkabileceğimi umuyorum.
    Projelerimden bir diğerinede kısaca değinmek istiyorum.
    Gecen bir aylık süre icersinde 3 defa ziyaretime gelen,bir reklam şirketi sahibi,henüz tanımadığınız bir kardeşim yarın bu kere ekibiyle gelecek ve video cekimlerine başlayacağız.
    Kendisinin şahsi girişimleriyle bir sponsor firma tarafıma dört ceker,konforlu bir araba tahsis etmeyi kabul etmiştir.2 kameraman,bir ışıkcı ve birde yönetmen olmak üzere belgesel cekmenin ilk aşamasını inşallah son anda bir mani cıkmazsa gercekleştirmeye başlayacağız.
    Gayem ve projem Yurdumun hemen bütün bölgelerini kapsayacak gerek deniz ve gerekse tatlısu avları belgeselleri hazırlamaktır.
    Bazı ilave sponsor firmalarla görüşmelerde devam etmektedir.İlk etapta 13 bölüm hazırlayacak ve Yaban TV'de anlaşmamız üzere yayımlayacağız.
    Detaylarını,bu arada sizlerden olabilecek beklentilerimide kısa zamanda bir konu acarak ortaya koyacağım.Beklenti derken tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır.Malum yurdumuzun dört bir yanında üyelerimiz vardır.Aklıma yatan davetlerinizi enteresan avlar yapabilmemize olanak kılacak bölge tavsiyelerinizi bekleyeceğim.Elbette bunu yapanlarda fiili av cekimlerimizde istedikleri takdirde yer alacaklardır.
    Akla bu durumun menfi sonuclarıda gelebilir.Örneğin bakir kalabilen yerlerin afişle edilmesi gibi.Merak edilmesin böylesine bir tehlikeyi göz ardı etmeyecek kadar tecrübe sahibiyim.
    Durumlar netleşince hepişnizi bekler olacağım.
    Sevgiyle kal.

    Not 1971 senesinde alabalık yetiştirme projelerimi ortaya koyduğumda Fethi Akşıray hocamız bile bana inanmamıştı.İşte durum ortada Gökala yayılmıştır ve önemli bir sportif balık olarak değerini ortaya koymaya başlamıştır.
     
  4. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sevil Hn.
    Sağolasınız,başka hayata gecirmeye azimli olduğum bir projemimide burada ilk size yazayım.
    Yukarıdakikilerin yanısıra daha evvelki gün mutabık kaldığımız ve peşini asla bırakmayacağım bir girişimimde şudur.
    Son secimlerde İstanbul il genel meclisi üyesi secilen samimi dost ve avcı bir arkadaşım iki gündür buradaydı.Birlikte harika avlar gercekleştirmemizin yanısıra uzuncada sohbet ettik.
    Mutabık kaldığımız konu,hepimizi cok üzen yasadışı,ayrıca sirkülerde imkan verilmesine rağmen cağdışı ve katliama dönük bazı avlanma yöntemlerinin ele alınması,kendisinin yakın ilişkileri sayesinde milletvekilleri hatta bakan ve hatta devletin en üst kademesine,aradan bürokratları atlayarak erişmek ve durumu net ve belgeleriyle ortaya koymaktır.
    Ben acıkca söylüyorum sol görüşlü demokrat olmaya calışan bir adamım.Ancak konu bu olunca herkesle işbirliğinede girerim.
    Bu aşamadada sevgili ve değerli Yakup Hocama başvurup,olayın bilimsel ve akademik yönden ortaya konmuş belgelerinide talep edip,güzelce derleyip sunmak arzusundayım.Bu şekilde daha ciddi ve inandırıcı dikkate alınır olacaktır.Yoksa söz havada kalır ve unutulur.Sümen altı olmaması icinde istikrarlı takiplerim olacaktır.
    Birkac noktadan bahsetmem gerekirse,yumurtlama zamanı balık sürülerinin örneğin uskumru gibi,yumurtlama alanlarından Generatör tekneleri eşliğinde dev gırgırlarca kaldırılıp,en azından yumurtlama ve üreme icgüdülerini bozduğu sabit olan gece ışıkla avlanmaya son vermek,Trollerin avlanma alanlarını olabildiğince acık sulara cekmek,ırgıbı tamamen ve bir daha siyasi nedenlerle serbest kalabilme olanağının önüne gecmek olarak ilk etapta düşünmekteyim.
    Atabileceğimiz adımlar müteakip menfi durumların halli icinde önayak olacaktır.
    İstanbul il genel meclisi bütcesi en güclü olan bir kuruluştur.İlişkileri devletin en üst kademeleriyle devamlı irtibata olmalarını sağlamaktadır.Bence sade bir milletvekili müsteşar ve hatta bakandan bile bazı hallerde etkin olabilecek konumdadır.
    Bakalım zaman ne gösterecektir.Ancak bilinmelidirki,acık vermeyerek olayın bilimsel yanlarını belgeleriyle ortaya koyarak,istikrarla işin peşinde olacağım.
    Ne dersiniz bazı yetkili sayılan,ancak herzaman olayı büyük tekne sahiplerinin lobisinin kendilerine cıkar sağlayan zararlı uygulamaları önerilerinden kurtaramayan kuruluşların başkanlarıyla başa cıkabilmem mümkün olabilirmi.
    Sonuc ne olursa olsun şayet elimde bir imkan,bir güc varsa sonuna kadar bunu kullanmalıyım değilmi.
    Muhtelif forumların üye sayısının onbinlerle ifade edildiği bir ortamda bizlerde bir güc değilmiyiz.
    Destekleriniz bana güc verecektir elbette onlarıda dağarcığıma katarak yükleneceğim.
    Sevgiyle kalınız,
     
  5. takunya

    takunya M.Uğur YILMAZ

    Mesajlar:
    38
    Şehir:
    Rize
    Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Ustadım, Belgesel çekimleri için, planlarınıza şekil vermeye başladığınızda, Doğu Karadeniz Tatlısu avı seçenekler içinde olursa, bölgeden bir emir eriniz var bilginiz olsun.


     
  6. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Uğur
    Nazik teklifin icin teşekkür ederim.
    Elbette Doğu Karadeniz ilgimiz dahilinde bir bölgedir.Biz cekimlerimizde sportif balık avcılığını desteklerken yakala,bırak yönteminide uygulamalı olarak göstereceğiz.Böylece cekimlerimizi seyretmeye değer bulan kişilere,artık bazı hususların tatbik edilmesinin zamanının geldiğini anlatmaya ve bu hususları teşvik etmeye calışacağız.
    Katkıların benim icin cok önemlidir.Tekrar teşekkür ediyorum.Sevgiyle kal kardeşim
     
  7. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Dilerim rabbimden seni tüm bu söylediklerini doyana kadar gerçekleştirmeden,bizi de senle en az bir kere avlanmadan yanına almasın,
    Tüm üyelerce sana saygımız sevgimiz sonsuz,sana saygı duymayan bizden değil zaten,bizi hiç bırakma Vedat amcacığım.
     
    Son düzenleme: 14 Mayıs 2009
  8. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili kardeşim,moderatörüm.
    Az sonra balığa gideceğim.Bu güzel sözlerin bana güc ve şans verecektir eminim.Bugün senin icin avlanacağım.
    Sevgiyle kal
     
  9. fatih

    fatih fatih gürtekin

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    412
    Şehir:
    erbaa
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    hem bu işe gönül verdiğinizden hemde başarılı girişiminizden dolayı kutlarım .

    umarım projeniz gerçekleşir .

    yayın içinde aynı şey düşünülebilir .sanırım epey büyük bir alan gerekecektir.ulaşılabileceği maximum büyüklüğü göz önüne alınca çok popüler olacağina eminim ve herkes bu zevki tatmak isteyecektir.
     
  10. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Fatih
    Yayın elbette olabilir.Ancak arazi yapısının pek müsait olmadığını düşünmekteyim ayrıca yöremizde yayın bulabilmem kolay değildir.
    Sevgiler
     
  11. pound

    pound mehmet

    Mesajlar:
    24
    Şehir:
    kastamonu
    Favori Kamış:
    Shimano stimula 1.80 cm
    Favori Makine:
    Shimano CX1000RB
    En İyi Avı:
    9 kg sazan.tatlı su kefali 1kg daha büyükleri gelecek
    çok teşekkür ederiz bende bir sazan avcısı olarak takip edeceğim
     
  12. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mehmet
    Takriben 52 asenelik olta balıkcılığımın net 30 senesi Denizle icice gecmiştir.Ancak tatlısu balık avının ruhunun bir başka olduğunu hep savundum.Yakında bahsigecen süre icersinde tatlısuda yakaladığım gecmiş günlere ait resimlerimi sizlere sunacağım.Oradada görülecekki gerek trofe,gerek sporun ta kendisi ve gerekse doğanın ta kendisi esas itibariyle tatlısu avlarında yaşanmaktadır.
    SZN Team barajımda ise gercek boyutta dev balıklar yetiştirip,sizlere spor amaclı sunacağım.O günler geldiğinde senide bekliyeceğim.
    Sevgiyle kal
     
  13. bacolar

    bacolar hüseyin

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    5
    keşke olsa
     
  14. shatin

    shatin mErt

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    Edirne
    En İyi Avı:
    :)
    trout baba çok güzel bişey yapıyorsun benim hayalimi gerçekleştiriyorsun hayırlı uğurlu olsun dün ç.kaledeydim ç.kalede çok güzel biryer belki bir gün kardeşin olarak ziyaretine gelirim seninle sohbet etmek bilgilerinden yararlanmak çok isterim. Fotodaki yerde çok güzel görünüyor dediğin gibi tatlısuyun yeri bi başka.. :)
     
  15. bilent yıldırım

    bilent yıldırım bilent yildırim

    Mesajlar:
    263
    Şehir:
    istanbul-edirne
    ilk sıralara beni yazabilirsin bir siftah yaparız sevgili abicim
     
  16. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Herrzaman beklerim sevgili Mert
     
  17. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette sevgili Bilent
     
  18. shatin

    shatin mErt

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    Edirne
    En İyi Avı:
    :)
    bundan 2 sene önce bizde küçük bi gölete yaklaşık 250 700gr arası 35 tane aynalı sazan bırakmıştık. bunun yanlış bişey olduğunu ben bu sitede öğrendim o zamanlar bilmiyordum tabi. 2 senedirde oraya hiç gitmedim arabayla ulaşım yok çünkü 15 hazirandan sonra gitmeyi düşünüyorum. Nasıl bişeyle karşılaşıcağımıda bilmiyorum sizce bırakılan balıklar ne durumdadır bi fikri olan varmı acaba ??
     
  19. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert
    Şayet icersinde doğal olarak balık bulunan herhangibir göl veya gölete,gerekli resmi izin almadan,araştırma yapmadan kafamıza göre balık salarsak,fayda yerine zarar verebiliriz.Zaten böyle hareket etmekte serbest değildir.
    Benimkisi daha bu yaz tesis edilmiş,icinde hicbir balık bulunmayan bir barajcıktır.
    Senin bıraktığın balıklara inşallah birşeycikler olmamıştır.
    Sevgiyle kal
     
  20. shatin

    shatin mErt

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    Edirne
    En İyi Avı:
    :)
    bende bunu burda öğrendim ama biraz geç oldu. balıkları saldığımız yer hayvanların sulama ihtiyacını karşılamak için yapılmış dere ağzında bulunan bir yer ama kullanılmıyor o şekilde kalmış bir gölet ulaşım yok yol yok bizde işte o zamanki aklımızla salmıştık balıkları. herkezin bu şekilde yapmış olduğu hatalar olabilir bilinçsizlikten kaynaklanan yanlışlar işte. ama balıklara bi zarar geliceğini düşünmüyorum orda sadece bir setle derenin önü kapatılmış geri kalan heryer çok doğal ve suyun içi balık bakımından besinli biyerdi bu sene uğrıycam 15 hazırandan sonra oraya 2 sene oldu hatta geçti merak ediyorum son durumunu
     
    Son düzenleme: 8 Haziran 2009