Sazan avcıları,burayı sizler icin hazırlamaktayım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. upsidedown

upsidedown

Sevgili abicim göletin yerini söylede çaktırmadan israil sazanı salayım;) inşallah başarılı olursunuzda sadece belgesellerde seyretmeyiz o büyük sazanları.

2. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    günaydın arkadaşlar vedat amca ellerinden öperim helalolsun keşke herkez sizin gibi düşünse keşke 1 senedir bu siteyi izledim amca çok hoşuma gitti bende balık hastasıyım çok meraklıyım hazırlamış olduğunuz gölete inşallah rekorunuzu kırarsınız vedat amca hayırlı günler kolaygelsin yapa bileceğimiz bi yardım olursa seve seve yardım etmek isterim .... saygılarımla

3. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    İyi bir avım yok henüz :D
    Vedat amca forumda gezerken bu harika fikrini gördüm ancak konu devam etmemiş ( başka bir başlık altındaysa göremedim kusuruma bakmayın ) Şuan hangi aşamada acaba umarım gerçekleştirebilmişşindir

4. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    Sevgili vedat bey bizi bilginizle fikrinizle ve deneyimlerinizle bilgilendiriyorsunuz ilk olarak siz ve sizin gibi üstatlar sayesinde limit altı ve tadını begenmedigim balıkları salmayı sizden öğrendim arkadaşlarım beni yadırgasada ben mangalımı yakıp piknigimi yapıp 2 de balık tutdumu deme keyfime ( bugun yine bir av günü 1 adet limit altı aynalı sazan salınmıştır ) ayrıca gölet fotograflarda gayet güzel tam sazan avlagı olacak mekan güzel trofe raporlarınızı bekliyorum son olarak kitabınız av güncesini en yakın zamanda temin edecegim saglıcakla kalın

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakan

Maalesef o projem halende atıl durmakta.Sebebi ise bazılarının orada sazan olduğunda,o ıssız yerde balık tutayım derken düşüp boğulma risklini taşıdfığını belirtmeleri.

Ancak proje halende gelecekte bazı şeyler yapmama imkan sağlayacak şekilde planmıştır.Su devri daimi ilave olarak,açılacak bir arftezyen kuyusu ile su takviyesi yapılmasını bekliyorum.

Bunların halledilmesi zaman almıştır,dahada alacak görünmektedir.
    ,
    Sevgiler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Çetin

Yazdıklarımı benimseyip faydalanabilmiş olman beni hayli sevindirmiştir.

Ancak belirtmeliyimki artık forumlarda konu açmıyorum.

Sebebine detaylı girmeyecek olsamda elbette bir,iki şey söyleyebilirim.

Bunlardan ilki,şu an ileride televizyonlarda yayımlanmak üzere balık tutma belgeselleri hazırlıyor olmam.

Tatlısu yada deniz avını benimseyecek her kardeşimi davet edebilip birlikte avlanmak için bazı çok önemli girişimlerle uğraşmam.

Elbette internet ortamından çekilmedim.

Yeni avlar,anlatımlar resimler ve videolarla karşınızda olacağım.

O gölette hayata geçecek.Şartlar tam oluşmadığından şimdilik halende beklemede tutuyorum.

Sevgiler

7. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    Geç olsun güç olmasın Vedat amca :) İnşallah en yakın zamanda yapmak istediğin şeyleri yaparsın ve amatör balıkçılığa güzel bir katkı sağlarsın :) Oltanızdan balık yüzünüzden gülücük eksilmesin :D :D

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bende diyordum ne zamandır rapor açmıyor Vedat Amca küstü heralde:). Rapor tadında, tüyolar alabileceğimiz filmler bekliyoruz Vadat Amca:).

9. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Değerli büyüğümüz Vedat Abayoğlu veyahut namıdeğer Vedat Amca ;
    Sizi forumda yazılarınızdan tanıyan ve elimden geldiğince paylasımlarınızı okuyan bir avcı yeğeninizim.Şahsen tanışma şerefine nail olamadım ama inşallah zamanla o da olur.
    Değerli Vedat Amcam sizin konunuzu okurken hep dusunduğum bir fikri forumda paylasıp avcı dostlarımızın görüşlerini almak birde bu iş olurmu diye nacizane amatörce bir fizibilite çalışması yapmak istedim.Konu başlığı Tatlı Sular bölümünde Göl,Gölet ve Barajlarımızda Özel avlak olarak şahıslara veya kurumlara kiraya verilmesi ve işletilmesi.Bu konuda bilhassa sizin görüşlerinizi almaktan mutluluk duyarız.Bir incceleyip görüşlerinizi önerilerinizi bizimle paylasırsanız seviniriz.
    Lakin maddeleri dikkatle okumanızı eksik se ekleme yapmanızı da önemle rica edicem efendim.Saygılarımlaa..

10. ali kömbe

ali kömbe ali kömbe

Bu ülke ve insanı çok güzel olan herşeyi hakkediyor,Sayın ABAYOĞLU düşünce ve o düşünceyi hayata geçirmen çok güzel,sizin adınıza sevindim,umarım bu TR için MİLAD olur çünkü sizingibi düşünen birçok olta balıkcısı var,onlarada ön ayak olursunuz,umarım o avlakta güzel TROFEler yakalrsınız..

11. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Sevgili Vedat Amca çalışmalarınızdan ötürü sizleri takdir etmemek elde değil. Girmiş olduğunuz bu yolda elimden geldiğince yapabileceğim ne varsa lütfen söyleyin çorbada benimde tuzum olsun. Her ne olursa olsun yanınızda olmak isterim. Sevgi ve Saygılarımla Ellerinizden öperim.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakan

Yaşadığım bölgede tatlısu balıkcılığına ilgi normalin altında.Elbette bu durum amatörler için bir avantajdır.Ancak maalesef bazı bölgelerde yoğun yabancı avcı sayısı oluşmaya başladı.

Özellikle Bursa ve Balıkesirlilerden oluşan bu avcı grupları korkarım meralarımızı yıpratacaktır.

İlgi ve yorumlarına ise teşekkür ediyorum.

Sevgimle kal

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Onur

Elbette sende farkındasındır.Kimi zaman yaptığm avlarla örnek olayım derken tenkitte alabiliyorum.

Oysa tatlısuda yaptığım bazı girişimler netice vermeyede başlamıştır.Bunların detayına girmek istemiyorum.Tenkitten korkar oldum.

Biraz sonra sizlere bazı çekimlerimizden kısa video görüntüleri sunacağım.

Sevgimle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hürkan

İnşallah zaman içersinde tanışabiliriz.

İnankidüşüncelerin senelerdir benimde kafamda yaşattıklarıma benzemektedir.Daha gencecik bir delikanlıyken dahi,Doğu Anadoluda binbir zahmetle alabalık yavrularını taşır yaşayacağını umduğum derelere salardım.Şimdi ne olmuştur bilemiyorum.

Göl,gölet ve barajların kiraya verilip işletilmesi konusu ise,maalesef ağla avcılığa imkan tanımış ve oralarda kimi zaman oltacılara avlanma imkanı dahi verilmemiştir.

Kişi kendi arazisinde bir gölet tesis ederseancak bu şekilde olabilmektedir.

Bu örnek uzun yıllardır Amerikada yapılagelmektedir.Farm Ponds adlı bu çalışmalarda kişi arazisinde böyle bir zemin hazırlar,açar telefonu,tankla gelir uygun yavru balıkları aşılarlar.Şu anda peşinde olduğum benzer bir eylemdir zaman içersinde hayata geçireceğime inanıyorum.

Zengin biri olsaydım çoktan yapmış olurdum.

Mamafih bazı yerlere kendi insiyatifimle,tecrübe ve bilgilerime dayanarak bazı çalışmalarda bulundum ve neticeler almayada başladık.,

Ancak bilinmelidirki bu durum izne tabiidir.

Sevgimle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ali

Avlarını imrenerek izliyorum.Belgesel çalışmalarımızın bir kısmını Şabot balığınada ayırmak arzusundayız.Bu konuda yardımınıda isteyebiliriz.

Belgesellerimizde ana konu yakala ve bırak üzerine olacaktır.

İnşallah muaffak olacağız.Bu konuda Karavanımız ve sponsorlarımız hazırdır.Bu ay içinde devam etme kararındayız.

Sevgimle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ozan

Kendi imkanlarımızla birşeyler yaratmaya çabalıyoruz.

Teklifin beni çok sevindirmiştir.Umarım ilerde birliktede birşeyler yaparız.

Sevgimle kal

17. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    Yabancı avcılar kurallar dahilinde avlanırsa sorun olacağını zannetmiyorum ancak kurallara uymayan mümkünse yerli de olmasın :) Ben teşekkür ederim.
    Saygılar.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İşte bir tenkit mevzuu daha: :eek:

Kaç keredir ilgisiz yerde, ilgisiz kişilere şikayetvari aynı ifadeleri serdedip durmak.

Korkmak; kimden ve niye?

Niyesini, sebebini sorsak suç. – ancak ben bu suçu yine işleyeceğim.!- Sessiz kalsak o da suç. Zira bir sıkıntı dile getirilmiş ama buna bigane kalınmış sayılmakta benim nazarımda suçtur.

Köprüleri atmaksa maksat, açık-açık söylensin. Sitem-minnet ise şayet; o da muhatabına açıkça dile getirilsin.

Ooof, of.!! Sen adamın ömrünü yersin.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sana sevgi ve saygım vardır,üzerime gelme be ballı.

20. ali kömbe

ali kömbe ali kömbe

Sayın ABAYOĞLU tefrişlerinizle bizlere şeref ve onur verirsiniz,Benimde ŞABUT balığı için çalışmalarım devam ediyor yavaş yavaş toparlıyorum,tahminim bu balığın avı için az süre kaldı yakın zamanlarda derinlere gidecek,gitmeden önce gelirseniz sanırım güzel görsel yakalarız.Saygılarla sabırsızlıkla sizleri bekliyor olacagım,Bu formdaki bütün dostlara RASTGELE