sazan avı 2008/2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında carphunters tarafından paylaşıldı.

1. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    YER : İstanbul
    TARİH :05-09/07-09-2008 tarihleri arası
    YEM : mısır,
    TAKIM: inline rig
    HAVA; Rüzgarlı,bulutlu
    Avlak yeri: Hükümet sırrı söyleyemem

akşam 19,00 gibi üç kişilik ekip yola koyulduk,bir saatlik bir yolculuktan
    sonra Avlak alanımıza vardığımızda son derece rüzgarlı bir hava vardı.
    sonar ile üç saatlik zorlu bir çalışmadan sonra 100/150 m mesafede 8m derinlikte
    avlanmaya karar verdık,avlanıcağımız bolgenın dip yapısı 2/3m ot,yosun ve bazı yerlerde de
    buyuk taşlar ile kaplıydı ,her olta atıp çıkarmamızda butun misinalar zedeleniyordu
    her seferinde köstekleri değiştirmemiz mecburiydi
    bu da bizi çok zor şartlar beklediğinin göstergesiydi
    yem olarak 25 kg kaynatılmış mısır,3 kg kaynatılmış kuş yemi,7 kg civarı da pelet
    yem kullandık
    ilk yemlemeden sonra anladık ki butun olumsuzlukların yanında birde ağcılar
    ile mücadele etmemiz gerekıyordu yapmış olduğumuz işaret şamandrasının 100 m
    ilerisi en az 1000 m ağ ile kuşatılmıştı kısa bir kavgadan sonra kullandıkları
    ağları avlaktan çıkartmalarını sağladık bu da avlanıcağımız bolgedeki sazanların
    bizim bölgemizde rahat rahat hareket etmelerini sağladı
    cumartesi günü öğleden sonra ilk sinyaler gelmeye başladı sabah saat 11-oo gibi
    yeme bir ıkı attract takviyesinden sonra balıkları kendi bölgemize çekmiş olduk
    sağlı sollu balıklar suyun üstünde gezinmeye zıplamaya başladı....
    12-oo gibi oltanın bır tanesine 3 kg civarı bir adet sazancık tosladı yeni bir
    yem ilavesinden sonra da avımıza devam ettik ,toplamda 18 tane sazan yakaladık
    Güzel anılarla geçen bi av olduğundan hepimizde mutlu ayrıldık.
    yakalamış olduğumuz balıkların bır tanesi tava diğerleri ait oldukları yere iade edildi

kamp alanı
    By carphunters
    By carphunters
    By carphunters

ıkı gunluk hasılat
    By carphunters

mexico dan transfer ekip arkadaşım
    By carphunters

filmin sonu en mutlu olduğumuz anlardan birtanesi
    KAHROLSUN İÇİMİZDEKİ SAZAN SEVGİSİ

By carphunters

By carphunters

By carphunters

By carphunters

By carphunters

By carphunters

2. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    tebrikler güzel av olmuş,
    4. resimde boyluboyunca yatan balıklar canlımıydı eğer canlılarsa hepsini yatar halde hareketsiz denk getiripte resmini çekebilmeniz büyük şans valla helal olsun.
    1tanesini alıkoyduk gerisini suya iade ettik demişsinizde dikkatimi çekti. bu konudada tebrik ederim sizi ayrıca.

3. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tebriler Sabri güzel av olmuş gene yakışanı yapmışsınız geri iade ederek :) yanlız yemleme ye takılldım biraz fazla yem kullanmışsınız gibi gedi yanılıyormuyum acaba:)

4. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    boylu boyuna yatan balıkların altında birşey var acaba dikkatinizi çekti mi??
    eğer dikkatinizi çektiyse ne için kullanıldığını bılıyormusunuz?

bu da balıksız resmi

bu balıklı resimler çekılene kadar 10 kova su kullanıldı amaç neydi balıkların yaralanmalarını engellemekti
    balıkların altındakı mat da özel üretim bunun için icat edilmiş balıkların altını yumuşak tutarak hem yaralanmalarını engelledık ilavetten su ile ıslatarak rahatlamalarını sağladık
    yanında da bu keyifli resimleri yaptık

Son düzenleme: 14 Eylül 2008
  5. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    maşaallah

ellerinize sağlık sabri.muhteşem bir av olmuş.tebrikten öte söz yok...

6. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

ne yalan söyliyim son gün öğleden sonra yemsiz bile kaldık daha olsaydı onu da kullanıp daha da farklı sonuçlar alabılırdık
    cuma gununden pazar akşamına kadar 20/30 kg yem sizce çok mu fazla:D :D
    avlanma stilim çok farklı balığı devamlı beslenmesi için değişik teknikler kullanıyorum bu da benım oltalarda kullanmış olduğum yemin çok çabuk bulunmasını sağlıyor amaç belli bol mıktarda yem kullanıp avlakta bulunan butun balığı av bolgenize çekip devamlı yemlenmesini sağlamak
    avlandığım avlaktaki sazan popülasyonu çok çok fazla 20 kg yem 50 balığa ancak yeter
    bu kullanmış olduğum yem mıktarı ıkı üç gunluk avlar için geçerli
    avlanma suresi uzarsa yem mıktarını da fazlalaştırıyorum bır gunluk av yapıcaksam azaltırıyorum
    bır haftalık av için 200 kg yem ile gittiğim gunler var
    sazan balığı oburdur yemi bulduğu an elektrik süpürgesi gibi çekmeye başlar

7. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Bumudur? Evet budur...
    Balığı yakalarken kaçtımı kacacakmı heyecanı. Livara girdikten sonra ise serbest bırakmanın gururu.
    Böyle görüntüler hep avrupada mı olacak. Tebrikler:)

8. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel av ve güzel paylaşım(her yönüyle),tebrikler.Örnek davranışınız için de (ağcılarla mücadele ve yakalabırak) teşekkürler ..rastgele..

9. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tekrar tebrikler Sabri,(diger forumda benden almistin tebrik ve tesekkürlerimi o yüzden tekrar tebrikler diye basladim yazmaya).istersen birdahakine videoya kaydet suya iade ettiklerini:D :D :D ancak böyle inandira bilirsin tereddütte kalanlari,biz sana inaniyoruz arkadasim sen devam et,paylasimin icin ayrica tesekkürler rastgele.

10. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

iyi dilekleriniz için teşekür ederim
    menfer video olayını not ettim iyi bir fikir

11. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    sabri bey siz gercek bir amatörsünüz sebebine gelince baliklara olan sayginiz
    bir cok arkadas o sazanlarin altindaki minder diyeyim ne oldugunu bilmez biz yurt disinda yasan avcilar kullandiginiz malzemenin ne ise yaradigini ne amacla kullanildigini cok iyi biliriz
    siz gercek bir olta balikcisiniz ancak bunu kabul etmeyenler her zaman cikabilir aldirmayin aynen devam edin
    sazanlari hareketsiz ayni anda resimlenmesini soran arkadasima gelince sazanlar alabalik gibi SIK SIK ziplamaz sazan derisi kurumadigi surecede kolay kolay su disinda ölmez
    tekrar tebrikler sabri bey
    bu bilgi lerinizi umarim sadece av raporlarinda paylasmazssiniz kullandiginiz ekipmen ve yapmis oldugunuz avlarla ilgili bilgilendirici paylasimlar da da bulunarak bu ise gönül vermis kisileri aydinlatirsiniz

12. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    tamam işte bende bunu sağladığınız için sizi tebrik etmiştim zaten. ayrıca yazdığıma baktımda bir eleştiride yapmamıştım ama sanki sitemli bir cevap vermişsiniz. ben sadece dikkatimi çeken birşeyi yazmak istedim.
    ayrıca o resimdeki kullandığınız şeyi de çok defa gördüm ama onun üstünde de balıklar bazen hareket ediyolar.

13. volgym

volgym Volkan CANSEVER

Sabri abi tebrik ederim güzel bir av çıkarmışsınız. (avlanma stilim çok farklı balığı devamlı beslenmesi için değişik teknikler kullanıyorum bu da benım oltalarda kullanmış olduğum yemin çok çabuk bulunmasını sağlıyor ) bu sözlerine biraz takıldım. yemlemeyi hangi aralıklarla ve ne ile nasıl bir teknikle yapıyorsun oltalarımın ucunda ki yemin çok çabuk bulunmasını sağlıyorum demişsin herhalde hangi aralıklarla yemleme yaptığını mümkünse söyleyebilirsen o zaman anlarım ;)

14. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler sabri kardeş yine yapmışşın yapacagını
    ama o ağcılar yokmu onlar yakında senin devlet sırrı avlagıda silip süpürmezler ihşallah

15. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    eyvalla dostum iyi dileklerin için teşekür ederim

16. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

yemlemeyi ılk başta yoğun yapıyorum ıkı gunde kullanıcağım yemin yarısını
    ıkınci yemlemeyi ilk balık aldığımda yapıyorum sapan ile beş on top tenis topu buyukluğunde
    ilk balıktan sonra yemleme yapmamın sebebi sazan yemi buldu demek elektrik süpürgesi çalışıyor:) sazan sürüsü yemin başında bir nevi yem takviyesi yaparak balığın benim bolgemden ayrılmamasını sağlıyorum
    ıkıncı balıktan sonra da ayni şekilde yemi bu sefer dağınık atıyorum beş kilometrekare arası amaç yine ayni balığı benim bolgemde daha fazla oyalamak
    yemin çabuk bulunmasını sağlamak içinde avlak bolgesine gitmeden bır hafta once değişik attract kullanarak yemler hazırlıyorum

Son düzenleme: 15 Eylül 2008
  17. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    süpürsünler bizdeki avlaklar bitmez başka yer buluruz:)

18. volgym

volgym Volkan CANSEVER

100-150 metre ye sapanla nasıl atış yapabiliyorsun eğer bunu yapabiliyorsan helal derim neyse bi şekilde yemleme yapıldı diyelim 58 kilometrekare abicim bu alan bence fazlası ile büyük ama tabii buda bir tercih sağolasın;)

birde bi şey dikkatimi çekti tuttuğun balıklar hep standart bunda kullandığın kancaların etkisi olduğunu düşünüyorum kancaları büyütmeyi düşünmüyormusun o zaman daha fazla bekleyip daha az balık alırsın ama iri trofe alırsın düşüncesindeyim

19. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Sabri tebrikler iyi iş çıkartmışsın

20. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    :eek: 58 kilometrekare mi?:eek:

avlandığım avlaktaki balık buyukluğu bu kılıç balığı iğnesi kullansan dahi yakalıycan balık buyukluğu bunu geçmez
    3/0 kadar iğne kullandın sonuç yine ayni