sazan avı için kamış ve makina tavsiyesinde bulunabilirmisiniz

Konu, 'Takım Çantası' kısmında blueline tarafından paylaşıldı.

1. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

En son 25 çıkarmıştım:)

2. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Benim sana önerdiğim takım 700-750 tl civarı ama emin olabilirsin yolda bırakmaz..

Shimano Big Baitrunner zaten elim de var, 5 gün önce de daiwa windcast z 5500 4 lü set aldım ...

Daiwa nın kalitesi de ortada pişman olmam gibime geliyor.

Shimano geçen seneden beri kullanıyorum ondan önce de bir eski versiyonunu kullandım herhangi bir sorun çıkartmadı taş gibi makine..

Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz..Bunların daha üstü modeller yok mu var tabi ki ama onlar bi nevi koleksiyon ve prestij meselesi..Bu dediğim makineleri alırsanız kafanız uzun bir süre rahat eder.

3. MehmetKordan

25 kg Türkiye de sayılı avlakta var benim bildiğim ege de 4 Marmara'da 5-6 avlakta var ..

Güncel Türkiye rekoru 30 kg. zaten.

4. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

Yeni sezonda kırarız o zaman rekoru beya:D

5. MehmetKordan

İnşallah :D umarım da geri salarsınız o boyutta bir sazanı güzel abim :)

Düşünsenize 30 kg anaç bri balık ne kadar yumurta bırakıyordur:) Nerden baksan havyar zamanı 36-37 kg oluyor :)

6. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

İnşallah:)

7. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    sana en uygun kamış shimano catana bx ancak 2 parça olduğunu unutmamak gerekir.makinede bütçe 200 demişsin o bütçeye göre en uygunu okuma epix pro 65 gerçekten güzel makine.keşke biraz daha zorlayıp daiwa veya shimanonun makinelerini alabilsen.makineleri yurtdışından getirtme konusunu araştır herkes getiriyor ve çok karlı oluyor

8. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner xt a LC
    ilahi şaban abi:laughing: 50 - 60 kg.'lık sazan olduğunu ve yakaladığımı varsayalım, ben onu değil o beni çeker herhalde:laughing:hehehhehe çok komikmişsin abi güldürdün ya beni allahda senide güldürsün.

9. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Sevgili olcay " ancak 2 parça olduğunu unutmamak gerekir " demişsin 2 parça olması dezavantaj mı yada bir sıkıntımı yaratıyor ki? açıklayabilirmisin, yanlış ürünler almayayım.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Refik kardeşim, Catana serisini BX diye ararsan, pek bulma şansın olmaz. Yeni serileri CX olarak bulunur.

Bu linkteki görselin altında ki ürün çizelgesinden boy ve atar değeri olarak kendinize en uygun olanını değerlendirebilirsiniz. Taşıma probleminiz var ise, aynı ürünlerin teleskopik olanlarını düşünebilirsiniz.

Bu link distiribütörün linkidir ve perakende olarak pek satışları yoktur.:confused: :confused:

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CX-SPINNING-240-MH-14-40-GR-pmu1974.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CX-TELE-SPIN-270-M-10-30-GR-pmu1070.html

11. blueline

blueline refik

Favori Makine:

Güle güle kullanın, hayırlı olsun:)

12. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    -Aklıma Shimano Big Baitrunner xt a LC makina yattı gibi.
    -Daiwa Windcast Z 5500 tavsiye edildi ama satışı Türkiyede yok sanırım sitelerde göremedim yada gözden kaçırdım.
    -yurt dışından tanıdık vasıtasıyla mı getirtiliyor yoksa internetten yabancı siteye sipariş mi veriliyor? Bu konuda hiç bilgi sahibi değilim. Yurt dışı sipariş ile ilgili bir püf noktası varsa öğrenmek isterim. Yabancı sitelerde fiyat araştırması yaptım mesela Shimano Big Baitrunner XT-A LC;
    http://www.amazon.com/Shimano-Big-Baitrunner-XT-A-LC/dp/B005OK2PAY
    bu siteden sipariş verilse 229 $ X 1.77 TL. = 405 TL. fiyat çıkacak kargo yada gümrük olaylarına girerse Türkiye fiyatlarını aşmaz mı? Yada yurt dışından daha ucuza getirme yöntemi nedir?

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    EU ya göre bizim ülkemizde bu ürünler daha ucuzdur. 400 Tl.ye pazarlıkla elinde kalır.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-MEDIUM-BAITRUNNER-XT-A-LC-5xS-ARB1-BB-MAKINE-pmu1370.html

Diğeri şu an stoklarda görülmesede yakın tarihlerde mutlaka gelir.

14. blueline

blueline refik

Favori Makine:

Tevfik abi, dediğin gibi BX serisi satan internet sitesi bulamadım. Başka bir marka-model arayışına mı gireyim?
    CX serisinde 3,30 'dan uzun kamış yok sanırım. sazan için 3,60 -3,90 mt. arası kamış düşünüyordum. Öte yandancatana cx serisi ;
    Teleskopik kamışlar beklemeli sazan avı için uygunmudur?
    trofe sazan için ve de ip misina kullanımı için uygunmudur?
    Shimano Big Baitrunner xt a LC makinaya uygunmudur?
    çok fazla soru sordum, kusura bakma abi. Yukarıdaki bilgilerin için ayrıca teşekkür ederim.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Refik kardeşim, önceki mesajlarda bir arkadaşım BX deyince bunun geçmiş yıl lara ait üretim olduğuna ve daha çok spin tarzı kamışlarda kullanıldığı, yeni ürünlerin o sınfta CX olarak üretildiğini bildirmek istedim. Ama Carp serilerinde hala üretim ve ürün kodları BX olarak geçsede, Google ürün aramalırında bu özellik pek algılanmaz. :confused: :confused: Bulmakta zorluk çekersiniz.:D :D

Ama aradığınız ürün, bu veya alt taraftaki çizelgeden bir tanesi olsa gerek.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CARP-SAZAN-KAMISI-396-MT-160-GR-pmu923.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CARP-SAZAN-KAMISI-396-MT-125-GR-pmu879.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CARP-SAZAN-KAMISI-366-MT-125-GR-pmu775.html

Baitrunner serilerinden ST 10000 RA kullanırım. Uyumluluğu konusunda endişeniz olmasın. Yeter ki, uyumlu kombinasyonlarla uyarlansın.

Parçalı, teleskopik seçeneği size kalmış. Benim 1-2 kamış hariçi tüm kamışlarım, taşıma zorunluluğu nedeniyle hepsi teleskopiktir. Söylenen bazı dezavantajlarının yanı sıra, avantajları bence çok daha fazladır. Kolay taşınır + Kolay kurulur ve toplanır + Olası parça sorunlarında, kolaylıkla tamiri yapılır vs.vs. gibi. Keyfiyet size ait.

16. MehmetKordan

Eğer adam akıllı malzeme istiyorsan bu öncelikle parçalı o da 2 parçalı olanlar olmalı çünkü diğer modellere göre dayanıklıdırlar.

Mart ayını beklemelisiniz eğer paranız hazır ise Shimano bayisi ile görüşürseniz sipariş üzerine getirirler ürünlerinizi... 400 olmasa bile 450 tl ye alabilirsiniz Shimano bblc yi..

İp misina için makine zaten uygun AR-C kafa , onu8n dışında kamış halkaları ilk halkası 50 mm ve halkalar titanyum kaplama yani porselen kaplama değil.. Bu ip misina için önemli bir avantaj bana göre. Ayrıca düştü kırıldı derdi olmuyor...

Tüm bunların yanında bu ürünleri alırsanız çizilme vs.. olmaması için Rod-Pod muhakkak almalısınız. Yoksa ürünlerinize ve paranıza yazık olur çünkü ucuz ürünler değil hatta size tavsiye ürünleriniz için 3*3 bir muşamba tarzında bir şey kestirirseniz av sahasında da toprak ile irtibatını kesmiş olursunuz.

3.60 - 3.90 Sizin kol uzunluğuna göre belirlenir...Örnek olması açısından

http://www.youtube.com/watch?v=RvM9EjEox7c

Bu video'yu izlerseniz uygun kamışın nasıl bir dengeye sahip olması gerektiğini anlayabilirsiniz.

17. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
  18. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  19. blueline

blueline refik

Favori Makine:

140 cm'yi geçmese çok işime gelecekti, araç bagajına rahatlıkla sığabilecekti o yüzden bu ölçülerde bir kamış düşünüyordum ama tavsiyeler sonucu uzunluk değişti evdeki hesap çarşıya uymadı. Kamışta sağlamlık aradığım için artık yapacak bir şey kalmıyor. Bagaj dışı taşıma ile ilgili çözüm bulmaya çalışacağım.

20. blueline

blueline refik

Favori Makine:

Yardım ve uyarıların için çok sağol tevfik abi. Sizin ve diğer arkadaşların tüm söylediklerinizi buradan dikkatle okuyorum, emeğinize tekrar teşekkür ederim.