Sazan Avi Manisa Alaşehir.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında UZM-36 tarafından paylaşıldı.

1. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    06.08.2011 günü saat:13.30 sıralarında, kısa ve zahmetsiz hazırlıklarımı yaparak, prenseslerim Yaren ve Aslımı da yanıma alıp avlağıma doğru aracımızla yola çıktık, yaklaşık 20 dk sonra genelde tercih ettiğim avlağımıza ulaştık, sakin ve avlağımızın boş olması bizleri sevindirdi. Prenseslerime şamandıralı olta takımlarını vererek onları kendi haline bıraktım
    ve bölgemizde CİME diye bilinen fazla büyümeyen en fazla 10 cm kadar olan balıklarla oyalanmaya başladılar, tabiki daha önce ögretmiş olduğum teknikleride uygularak cime diye bilinen balıkları tutup foto çekilip hemen akabinde geri gitmeleri gereken suya salmaları ve bu arada yaşamış oldukları sevinçleri beni daha çok sevindiriyordu, inanın böylece yaklaşık 30 kadar tutup tutup suya hepsini iade ettiler, bir tane dahi küçük balık telef olmadı. Tabiki bende bu arada kendim sazan için hazırlamış olduğum oltalarımı suyla buluşturup zillerini takıp beklemeye başladım, bir taraftan canım kızlarımı izliyorum bir taraftanda zil sesinin gelmesini beklerken bir vuruş aldım hemen oltamı kaparak tasmalayı verdim, zorlamasından belliki güzel bir balık geliyordu yavaş yavaş ben çekerken kızım yarene hemen kamerayı hazırla dedim, ancak yavaş hareket etmem ile oltamın boşalması bir oldu kısmetimizde yokmuş diyerek tekrardan oltamı suyla buluşturup tekrar beklemeye devam ettim, taki saat 18.00 sıralarında çok kuvvetli bir vuruş daha almam ile oltayı kapmam bir oldu güzel bir tasmalama sonucu kuzu geliyordu bayağı bir zorlama ile kıyıya yaklaştırdım nasıl dışarı alacağımı şaşırdım açıkcası, kepçeyi getirmemiştim, yaklaşık 50 cm sazanı tam kıyıya getirdim dışarı çıkaramıyorum çocuklar bir yandan balığı görünce heyecana kapılmalarıda görmeye değerdi tabi bu arada kamera kaydını kızım Yaren yapıyordu ki tam kıyıda balık bir takla attı ve takkkkkkkk diye bir ses ve misina fırdöndünün yanından koptu, oltayı hemen elimden atıp balığa atladım, neyseki ağzında bir metreye yakın iğne takılı vaziyette misinayı yakalamamla dışarı çekmeye başladım tekrar bir çırpıntı bu sefer igne koptu zor bela dışarı çıkarı verdim sonunda kaçırdım derken dışarda balıgı görmem bizde güzel bir sevinç yarattı hemen sepetimize koydum, 1 saat kadar daha bekledikten sonra başkada bir balık tutamadım ve avımızı sonlandırdık. tam tamına 53 cm gelen güzel bir sarı sazan yakalayarak heyecanlı bir günü çocuklarım ile beraber yaşadığım için çok mutlu oldum.bu güne ait fotolarımızı siz değerli forum arkadaşlarımızla paylaşmak istedim, video yuda şimdilik yüklemeyi yapamadım SAYGILARIMLA..

2. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

çok güzel görüntüler.teşekkür ederiz paylaştığınız için

3. halkover

halkover Grhn Hlkvr

Güzel bir av olmuş tebrik ediyorum, bu maceradan sonra kepçenizi unutmazsınız sanırım.

4. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben tşk ederim.

5. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tşk ederim, tabiki kepçeyi bidaha unutmakmı aslaaa..:)

6. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

Tebrikler güzel av olmuş,daha büyüklerine rastgele:)

7. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tşk ederim, daha iyi avların sizlerin olması dileğiyle...

8. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Valla Mahmut bey herkes boyuna uygun balıklar tutmuş doğrusu:) Kızlarımızı da şimdiden yetiştiriyosunuz ne güzel, Allah bağışlasın.

9. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    tbrkler güzel av ama bu balik sanki Tatli su kefaline daha cok benziyor :)
    Tatli Su kefali

Sari sazan

Beyler Yanlisssam düzeltin sadece cok benziyor tatli su kefaline arkadasin tuttugu balik

Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  10. ugcy05

ugcy05 uğur

Favori Kamış:
    okuma epix v2
    En İyi Avı:
    750gr gelincik, 3 kg sazan
    Çok güzel bir av olmuş tebrik ederim. o barajda bende çok balık tuttum, halen memleketime geldikçe de giderim. balığınız sarı sazan değilde şu ana kadar sadece orada gördüğüm ince uzun bir sazan türü olsa gerek. güzelim barajı israil sazanları kaplamıştı oradan bu balığı almanız sevindirici. birde o barajdaki balıkların mükemmel bir tadı vardır, afiyet olsun.. :)

11. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Mahmut Abi, başarılı bir av olmuş, rapor tadında ve kıvamında resimler keza aynı güzellikte,senin asıl uzmanlık alanın deniz ama tatlı sudada denizi aratmıyon maşallah abi, yakında dörtyolda gerçekleştireceğin avları merak bekliyoruz,,

Saygılarımla,,,

12. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    aynen katılıyorum bu tamamen tatlı su kefali kasnadır bencede. Mahmut abi bu arada raporu bari dörtyol hattınada link etseydin:) manisa olduundanmı paylaşmadın :)

13. ugcy05

ugcy05 uğur

Favori Kamış:
    okuma epix v2
    En İyi Avı:
    750gr gelincik, 3 kg sazan
    bence tatlı su kefali değil, bıyıkları var bu balığın.. ama sarı sazanda değil biz burada bıyıklı deriz buna.. balığı tutan abi foruma girdiğinde açıklık getirebilir..

14. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet bey güzel temennileriniz için çok tşk ederim, daha iyilerinin sizlerin olması dileğiyle, olta ile balık avını seven, yaşam tarzı olarak benimseyen bir babanın evlatları kızda olsa, baba bizide balığa götür demeleri bile beni mutlu etmektedir. SAYGILAR...

15. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ercan kardeş sizin birinci fotodaki balık ile benim tutmuş olduğum balık arasında, dikkatli baktığınız zaman belirgin olarak ayrı bir tür ve cins olduğunun farkına varmanız lazım, kısacası balıkların ağız kısımlarına bakın farklı olduklarını anlayacaksınız.
    İkinci fotonuzdaki balık ile benim tutmuş olduğum balık aynı tür balık olduğunu düşünmekteyim yani bana göre sarı pullu sazandır, yetiştikleri ortam ve suyun yani göl,baraj akarsu vb. gibi yerlerin özelliğine, beslenme durumlarına göre balıkların renk durumlarında olsun, fiziksel durumlarında olsun bazen farklılıklar gözlemlenmektedir. SAYGILAR..

Son düzenleme: 12 Ağustos 2011
  16. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tşk ederim Uğur bey,2 yıldır bu barajda avlanmaktayım, barajdaki balık çeşitleri aynalı sazan, pulu sarı sazan, israil sazanı, bıyıklı ve Cime diye tabir edilen çok fazla büyümeyen (10 cm kadar) olan balık türleri bulunmaktadır,açıkcası pek fazla israil sazanına rastlamadım genelde pullu sazan, aynalı sazan, ve bıyıklı tutmaktayım, raporumuzda kendimin ve Ercann68 arkadaşımızın yorumunda sunmuş olduğu fotolarda bıyıklı cinsi balık fotosu yoktur yani sunulan balıklar sazan ve tatlı su kefalidir,ayrıca gerçekten buradaki sazanların tadi lezzetlidir, çünkü baraj bildiğim kadarıyla dağlardan gelen 2 ayrı çay ile beslenmekte ve herhangi bir atık suyu ve kanalizasyon karışmamakla birlikte balçık olayı bulunmamaktadır bu faktörlerde balıkların beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır ayrıca baraj tarımsal sulama amacı ile kullanılmaktadır. SAYGILAR...

Son düzenleme: 12 Ağustos 2011
  17. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yakup güzel yorumun için tşk ederim, evet deniz de balık avında biraz daha tecrubeli sayılırız, ama öğreneceğimiz çok şeyler olduğunu düşünmekteyim, yakında Dörtyolda olacağım ama sanırım 25 agustosa izin sarkacak, gerci benim için daha iyi olacaktır eylülün 14 ne kadar dörtyolda olurum, eylülde dörtyola geleceğini söyledin ne zaman geleceksin haber verirsen sevinirim, bakarsın aynı zamanlarda oluruz dörtyolda yine bi av günlüğümüz olmuş olur. Kal sağlıcakla.

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Slm Gültekin kardeş, benim tutuğum balıkmı tatlı su kefali (kasna)?, yoksa Ercann68 rumuzlu arakadaşın sunmuş olduğu 1.nci fotomu tatlı su kefali? :)) yorumlar biraz karıştı gibi geldi kusuruma bakma açıklık getirsen sevinirim. Ayrıca dörtyol hattına nasıl link etmem gerekiyor açıklamasını yaparsan hem öğrenmiş olurum. Manisa da olduğumdan paylaşmamazlık gibi bir durum değilde, sadece iç sularda yani tatlı sularda yapılan bir av olduğundan raporumun burada yayınlanacağının doğru olacağını düşündüm bu yüzden buradan paylaştım.SAYGILAR...

19. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    Ben sadece fikrimi söyledim bu güne kadar ne türkiyede nede avrupada böyle bir sazan tutmadim demekki bölgeye göre degisebiliyormus Tskler bol avli günler

20. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    merhaba mahmut kardeş. http://www.. diye yazan yeri kopyalıp yapıştırman yeterli zaten otomatikmen link açar oraya tıklandığı zaman yeni pencerede açması lazım. dediğim gibi sadece dört yol hattını takip ediyorum bu forumda arada böyle av raporlarını açıyorum. cevabı uyarın üzerine görmem ondan. ben bir deneyeyim bakalım