Sayın sazan ustaları, Bu balığı avlamak için forumdan teorik pek çok bilgi edindim. Anlatımlarından ve şemalarından dolayı katılımcılara, yardımcı olanlara teşekkür ederim. Danışmak istediğim konular, 1) Balzer'in http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-BZS-15328-000 27cm.-5gr. lık şamandırasını aldım. Şamandıranın yanında ve altında misina geçirmek için metal halkalar var. Fakat, burada gördüğüm şemalardan anladığım misinanın tek halkadan geçirildiği. Bu modelde de tek halkadan mı geçirmek gerekiyor yoksa iki halka da kullanılıyor mu? 2) Albastar'ın bildiğimiz stoperlerini misinaya nasıl takıyoruz (şemalı olursa memnun olurum) ? Bu da misinada sabit mi duruyor? Derinlik stoperle nasıl ayarlanır? Şunları hatırlatmakta fayda var, bu işlerde çok yeniyim, çok acemiyim ve bu işlerle uğraşan (özellikle tatlı su) bu forumun dışında uygulamalı anlatabilecek arkadaşım yok. Özellikle bu işi bilenlerin çok açık şekilde tariflerini rica ediyorum. Hülasa unu, şekeri, suyu aldık ama, helvayı yapamıyoruz ! Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim... Bir diğer konu da sayın deneyimli balıkçılar, Peki, bu takımda nasıl ağırlık düzeneği kurmalı? Kurşun için kimisi 60 gr. kullanın diyor, şamandıra üzerinde 5 gr. yazıyor? Bir bilgi de takıma şamandırada yazan ağırlıktan daha az ağır kurşun düzeneği kurun deniyor... Durgun suda, hafif akıntılı suda ve akıntılı suda hangi ağırlıkları düzeneğin neresinde kullanmaktasınız? Teşekkür ederim
stoperler ince tel üzerindedir misinayı bu telin içinden geçiriyorsun ve stoperi misinanın üzerine geçiriyorsun derinligide ayarlamak sana kalmış pcde sorun oldugu için çizemiyorum birileri yardımcı olur o konuda
albanın sitesine girmişsin orda stoper resmi var 4 tane sırayla sonuncunun ucu halka şeklindedir misinanın oradan geçireceksin olay tamamlanacak
Keşke PC 'in çalışır durumda olsaydı ve şemayla anlatabilseydin... Konuya o kadar yabancıyım ki, önümde paketinde duran bir stoper var. Beyaz bir halkası var ve bu halkaya sabitlenmiş 3 adet tel var. Her bir telin üzerinde 5'er adet küçük tesbih boncukları gibi sıralanmış plastik tanecikler var. Tellerin ucu burularak halka şeklinde kalmış. Bunları mutlaka biliyorsundur da, kendi dilimde ifade ediyorum . Belki, benim dilimde anlatabilirsen daha faydası olur (emin de değilim çünkü çok yabancı şimdilik).
aceleyle hem fotograf cek, bi taraftan imageshack'e yukle, hem de anlat bu kadar oldu, umarim anlasilmistir. simdi stoperini istedigin yere, yani neyi stop ettirmek istiyosan oraya kadar cek acimert kardesim.